Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Γλυκόπικρη γεύση Ανατολής


Η Ρόδος και το Μαρμαρίς, με τις πόλεις-κράτη τους, αποτελούσαν τη «Δωρική Εξάπολη», μια ομοσπονδία πόλεων-κρατών, που είναι δυνατόν να θεωρηθεί πρόδρομος των ομόσπονδων κρατών και αυτής ακόμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι τέτοια η τουριστική ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί στη Μαρμαρίδα που ελάχιστα κομμάτια της θυμίζουν πια εικόνες Ανατολής. Ο ιμάμης ακούγεται από τα μεγάφωνα των τζαμιών, αλλά μόνο λιγοστοί γέροντες προσκυνούν στο κάλεσμά του.

Η κλειστή αγορά με τα αμέτρητα καταστήματα όλων των ειδών μοιάζει με ηφαίστειο που εκρήγνυται και καίει με τη λάβα του κάθε βαλάντιο.

Όπου να κοιτάξεις ανακαλύπτεις κάτι νέο, νιώθεις τουρίστας σε γνώριμη χώρα, παντού διαφημίζουν αμέτρητες εκδρομές σε αρχαιοελληνικά μνημεία, οργανώνεσαι σε μια ξενάγηση με σπασμένα αγγλικά σ έναν κόσμο εκπλήξεων.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφθείτε το Μαρμαρά. Ο πρώτος είναι για να διαπιστώσετε πως εννοούν οι γείτονές μας τον όρο "τουρισμός και υπηρεσίες". Ο δεύτερος γιατί θυμίζει Ελλάδα με γλυκόπικρη γεύση Ανατολής. Θα το διαπιστώσετε όταν επισκεφθείτε τα αρχαία μνημεία της ευρύτερης περιοχής.

Περισσότερα γι αυτό το θέμα μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.rodosport.gr/enlefko/MARMARIS%2012112008.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: