Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Viento de Tango! Ασύγκριτα συναισθήματα


Απίστευτη μουσική εμπειρία για τους Ροδίτες οι "Viento de Tango". Μας οδήγησαν στις πολλές και διαφορετικές φάσεις του ταγκό με τις μελαγχολικές μελωδίες και τους επιθετικούς γεμάτους ενέργεια ρυθμούς του. Ασύγκριτα συναισθήματα...

Για το θέμα γράφει η ειδική Βέρα Κρητικού:

Tο σύνολο "Viento de Tango" ήρθε από την Ιταλία και αποτελείται από 6 μουσικούς (2 μπαντονεόν, 1 βιολί, 1 τσέλο, πιάνο, 1 μπάσο), 1 τραγουδιστή και 3 χορευτικά ζευγάρια ταγκό, μεταξύ των οποίων οι πρωταθλητές κόσμου, σε ειδικά επιλεγμένες χορογραφίες από ταγκό, milonga ,"vals criolo" σε ένα εντυπωσιακό σώου με μουσική, τραγούδι και χορό.

Tο σύνολο δημιουργήθηκε από τον διάσημο σολίστα του μπαντονεόν Massimiliano Pittoco, γνωστό από τις συνεργασίες του με την Milva, E. Morricone, Roberto Alvares, Luis Bacalov κλπ., ο οποίος έχει παίξει ως σολίστας με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου, έχει εμφανισθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές στην RAI, Mediaset, TMC και έχει ηχογραφήσει μουσική για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Tο σεξτέτο "Viento de Tango" είναι μια φυσική εξέλιξη της «συνάντησης» 6 μουσικών κλασικής προέλευσης οι οποίοι τα τελευταία 15 χρόνια έχουν ασχοληθεί με την διάδοση του ταγκό και της μουσικής του Astor Piazzolla και γενικότερα της αργεντίνικης κουλτούρας στην Ιταλία.

Στην ιστορία του ταγκό το στάνταρτ σεξτέτο αποτελείτο από δύο μπαντονεόν, δύο βιολιά, ένα κοντραμπάσσο και πιάνο το οποίο διαχωρίζει την περίοδο "Guardia vieja"από την περίοδο της ανανέωσης και της επανάστασης η οποία άρχισε με τον βιολονίστα Julio De Caro το 1924. Ήταν ο αρχηγός του ιστορικού σεξτέτου που προώθησε την λεγόμενη "Guardia nueva" η οποία θεωρείται ως η αρχή της πρωτοπορίας του ταγκό για τις επόμενες γενιές. Tο σεξτέτο "Viento de Tango" το οποίο διαφοροποιείται από το σεξτέτο του De Caro λόγω της αντικατάστασης του 2ου βιολιού με τσέλλο προτείνει ένα τεράστιο ρεπερτόριο από ταγκό, milonga, "vals criolo" σε ένα εντυπωσιακό σώου μουσικής και χορού.

Αυτή η μουσική εμπειρία, που δόθηκε στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Ιουνίου 2009, οδήγησε το ακροατήριο στις διαφορετικές, ιστορικο-στυλιστικές φάσεις του ταγκό και ξεσήκωσε ασύγκριτα συναισθήματα με τις μελαγχολικές μελωδίες, αλλά και με επιθετικούς και γεμάτους ενέργεια ρυθμούς.

Ένα μικρό δείγμα από την εμφάνιση των "Viento de Tango" υπάρχει στον παρακάτω σύνδεσμο.
http://www.youtube.com/watch?v=lu9rcKB67CQ

Δεν υπάρχουν σχόλια: