Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Κολλημένος με τη μπάλα

Ήλιος καυτός, μπάλα που γυρίζει και άμμος που στροβιλίζεται δυο βήματα μακριά από το κύμα της θάλασσας.

O Δήμαρχος Καλύμνου Γιώργος Ρούσσος, λάτρης του αθλητισμού, οργάνωσε τους ωραιότερους αγώνες στις ωραιότερες παραλίες. Για τρίτη συνεχή χρονιά, τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει, στήριξε το άθλημα του beach volleyball και διοργάνωσε τον τελικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος με τις ομάδες ανδρών και γυναικών. Και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγες μέρες αργότερα φιλοξένησε στην Κάλυμνο αγώνες beach soccer με συμμετοχή πολλών αστέρων.

Το beach soccer, διεξάγεται σε γήπεδο 27 Χ 36 με απεριόριστο αριθμό αλλαγών. Τα στατιστικά λένε ότι κάθε 30 δευτερόλεπτα γίνεται ένα σουτ και γκολ μπαίνει κάθε 4 το πολύ λεπτά. Ισοπαλία δεν υπάρχει. Αν μετά τα 36 λεπτά (τρία 12λεπτα) το σκορ είναι ισόπαλο, οι ομάδες παίζουν παράταση και πέναλτυ. Ένα άλλο που αρέσει στο beach soccer είναι οι πολλές γυναικείες και εντυπωσιακές παρουσίες.

«Eίναι ένα άθλημα που ενδιαφέρει πολύ και ωραίο κόσμο στις παραλίες και συνδυάζει το μπάνιο με ποδόσφαιρο, θέαμα και διασκέδαση» μας λέει η Τόνια Φουσέκη, εκπρόσωπος της So Fine, που είναι μία εταιρεία που πρoσφέρει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα διαφήμισης, στρατηγικής, επικοινωνίας και οργάνωσης εκδηλώσεων, για επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

«Το beach soccer έχει πολύ ενδιαφέρον, είναι αρκετά θεαματικό, γρήγορο και όποιος παίξει θα το αγαπήσει. Ακόμα κι ο Ερίκ Καντονά πέρασε από το χορτάρι στην άμμο» δηλώνει ο Νίκος Βαμβακούλας.

Συμπέρασμα: Η μπάλα δεν τελειώνει ποτέ. Μπορεί ο Μπατίστα, ο Τοπούρογλου, ο Παταχουρίδης και ο Βαμβακούλας να σταμάτησαν την καριέρα τους, αλλά δεν κρέμασαν τις ποδοσφαιρικές τους φανέλες. Στην Κάλυμνο απέδειξαν ότι υπάρχει και το beach soccer…

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το beach soccer στην Κάλυμνο υπάρχει εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: