Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Οι πιο φθηνές πολεις στην Ευρώπη

Οι πιο φτηνές ευρωπαϊκές πόλεις αυτή την περίοδο είναι οι νότιες ευρωπαϊκές πόλεις. Ο μέσος όρος τιμών στο Παρίσι είναι 120 ευρώ, 16% πιο φτηνά από την περσινή χρονιά, στη Μαδρίτη (φωτογραφία)είναι 77 ευρώ, 39% χαμηλότερα από πέρυσι και στη Ρώμη είναι 108 ευρώ, 18% πιο φτηνά συγκριτικά με τον περσινό Αύγουστο. Οι ξενοδοχειακές τιμές στη γαλλική και ισπανική πρωτεύουσα βρίσκονται φέτος στα χαμηλότερά τους επίπεδα. Άλλες πόλεις στις οποίες έχουν πέσει οι ξενοδοχειακές τιμές είναι η Βιέννη, το Λονδίνο, το Aμστερνταμ, το Μόναχο.

Στην Ελλάδα σε τουριστικούς προορισμούς όπως η Μύκονος έχει ανέβει ο μέσος όρος ξενοδοχειακών τιμών κατά πολύ (από 197 ευρώ τον Ιούλιο του 2009 σε 238 ευρώ τον Αύγουστο του 2009). Αυξήσεις στις τιμές παρατηρούνται και σε άλλα ελληνικά νησιά, όπως η Ρόδος (30 ευρώ αύξηση)και η Νάξος (40 ευρώ αύξηση). Μείωση παρατηρείται στις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καθώς και σε νησιά όπως η Κώς. Στη Σαντορίνη έχουν παραμείνει οι τιμές σταθερές (μέσος όρος 190 ευρώ).

Ακολουθούν στις αυξήσεις του Αυγούστου οι κυπριακές πόλεις, όπως η Λάρνακα και η Πάφος, ενώ ακόμα μεγαλύτερες παρατηρούνται στην Αγία Νάπα (μέσος όρος 145ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: