Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Η AEGEAN πετάει πιο ψηλά και πιο ποιοτικά

Πετάει κάθε χρόνο πιο ψηλά, πιο μακριά, όλο και πιο ποιοτικά. Αυτό το όραμα ήταν που οδήγησε την AEGEAN στο να γίνει η πρώτη και μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία. Μόνο το 2008 πέταξαν μαζί της 6 εκατ. επιβάτες και παρά την κρίση και φέτος υπάρχει αυξητική τάση.

Ο Πρόεδρος της AEGEAN κ. Θεόδωρος Βασιλάκης σε ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η AEGEAN δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα επαγγελματισμού και πολιτισμού. Ο εκνευρισμός έγινε συνέπεια. Η πίεση και η ένταση έδωσαν τη θέση τους στην άνεση και τη σιγουριά με τα νέα αεροπλάνα. Η διεθνής απομόνωση έγινε αποδοχή αλλά και συμμετοχή στη μεγαλύτερη παγκόσμια αεροπορική συμμαχία – τη Star Alliance».

Στα 10 χρόνια λειτουργίας της, η AEGEAN συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της «βαριάς βιομηχανίας» μας, τον τουρισμό, αλλά συνολικά και στην εθνική οικονομία φτάνοντας να συνεισφέρει πάνω από 170 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, σε φόρους, τέλη αεροδρομίων και ασφαλιστικές εισφορές. Αυτά τα 10 χρόνια, δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ επιδότηση από το Δημόσιο.

Ο κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, στην ομιλία του πρόσθεσε:

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού θα εφαρμόζονται πλέον στην πράξη. Τα μονοπωλιακά προνόμια της παλιάς Ολυμπιακής έχει την υποχρέωση το Κράτος να τα κάνει προσβάσιμο δικαίωμα με διαφανείς όρους όλου του Επιχειρείν των Αερομεταφορών. Επιλογή μας ήταν πάντα οι χαμηλοί τόνοι. Επιδίωξή μας ήταν πάντα οι υψηλοί στόχοι. Την μόνη Γιορτή που γνωρίζουμε εμείς είναι η γιορτή της προσφοράς, της δημιουργίας, της ποιοτικής αναβάθμισης που έφερε η Aegean στις Ελληνικές αερομεταφορές. Σε αυτή τη γιορτή όλοι οι Ελληνες είναι καλεσμένοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: