Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Πυρηνικό καταφύγιο έγινε ξενοδοχείο


Στη μικρή κωμόπολη Τόιφεν, στο καντόνι του Σεν Γκάλεν της Ελβετίας κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, ανακαινίσθηκε πλήρως ένα πυρηνικό καταφύγιο της δεκαετίας του 1980 για να μετατραπεί σε ξενοδοχείο. Σήμερα, ως ξενοδοχείο(στην κάτω φωτογραφία), το καταφύγιο μπορεί να φιλοξενήσει 14 πελάτες, τους οκτώ σε διπλά κρεβάτια και τους υπόλοιπους σε μονά.

Μέρος της πρωτοτυπίας του ξενοδοχείου έγκειται στο ότι τα κρεβάτια βρίσκονται σε δύο μεγάλα ανοικτά δωμάτια, χωρίς χωρίσματα ανάμεσά τους. Περιέργως οι τουρίστες δείχνουν μεγάλη προτίμηση στο πρωτότυπο ξενοδοχείο. Μόλις τρεις μήνες μετά τα εγκαίνιά του, το Νουλ Στερν είναι πλήρως κλεισμένο μέχρι το έτος 2012, ενώ έχει περιληφθεί στον κατάλογο των καλύτερων ξενοδοχείων του Worldwide Hospitality Awards.

Αν δεν σας εμπνέει η παραμονή σας στο ξενοδοχείο που πριν ήταν πυρηνικό καταφύγιο, υπάρχει κι άλλη επιλογή. Είναι το κρατητήρια του παλιού Πταισματοδικείου της Great Marlborough street στο Λονδίνο, που έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο 5* διατηρώντας όλα τα στοιχεία του λαμπρού παρελθόντος: Πολλές σουίτες με αυθεντικά τζάκια John Adams και στο μπαρ τραπέζια που βρίσκονται μέσα σε κελιά. Σ αυτό το χώρο εργαζόταν ως δημοσιογράφος δικαστικού ρεπορτάζ ο Charles Dickens το 1835, επίσης εμφανίσθηκε ως μάρτυρας ο Ναπολέων σε δίκη απάτης το 1874.

Αν ποτέ μείνετε στο ξενοδοχείο (στην πάνω φωτογραφία)που θυμίζει «στενή» συνιστώ να μη παραλείψετε επίσκεψη στο Sanook spa που διαθέτει, όπου σπεσιαλιτέ είναι η επάλειψη με σοκολάτα. Η ωφέλεια για την υγεία είναι, μάλλον, περισσότερη για τον ουρανίσκο παρά για την επιδερμίδα.
Η διεύθυνση του ξενοδοχείου στο διαδίκτυο είναι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: