Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

1 στους 4 Μουσουλμάνος

Σε oλόκληρο τον κόσμο ζουν 1,57 δισεκατομμύρια μουσουλμάνοι. Δηλαδή, ο ένας στους τέσσερις κατοίκους της Γης έχει ασπαστεί το Ισλάμ. Και ενώ η καρδιά του Ισλάμ χτυπάει στη Μέση Ανατολή, οι περισσότεροι μουσουλμάνοι ζουν στην Ασία (περισσότερο από 60% των μουσουλμάνων όλου του κόσμου).

Περίπου το 20% ζει στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, το 15% στην υποσαχάρια Αφρική, το 2,4% στην Ευρώπη και το 0,3 % στην αμερικανική ήπειρο. Τουλάχιστον 317 εκατομμύρια μουσουλμάνοι -περίπου το ένα πέμπτο του συνολικού πληθυσμού- ζουν σε κράτη όπου το Ισλάμ δεν είναι η θρησκεία της πλειοψηφίας των κατοίκων.

Τις μεγαλύτερες μουσουλμανικές μειοψηφίες έχει η Ινδία (161 εκατομμύρια άνθρωποι), η Αιθιοπία (28 εκατομμύρια), η Κίνα (22 εκατομμύρια), η Ρωσία (16 εκατομμύρια) και η Τανζανία (13 εκατομμύρια). Στην Ευρώπη ζουν 38 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, εκ των οποίων τα τέσσερα εκατομμύρια στη Γερμανία. Στην αμερικανική ήπειρο ζουν 4,6 εκατομμύρια μουσουλμάνοι. Ανάλογη μελέτη για τον χριστιανισμό πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: