Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Αύριο στη Βιέννη «Η μεγάλη νύχτα των Μουσείων»

Συνολικά 650 μουσεία σε όλη την Αυστρία, για δέκατη κατά τη σειρά χρονιά, πρόκειται να παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό αύριο το βράδυ, στο πλαίσιο της καθιερωμένης πλέον «μεγάλης νύχτας των μουσείων» και αναμένεται να προσελκύσουν έως και 500.000 επισκέπτες.

Με ένα μόνο εισιτήριο και χρησιμοποιώντας δωρεάν όλα τα δημόσια μέσα μεταφοράς και τα ειδικά δρομολόγια λεωφορείων, οι επισκέπτες θα μπορούν στη διάρκεια του Σαββατόβραδου να επισκεφθούν όσα μουσεία θέλουν μέχρι το πρωί της Κυριακής. Για πρώτη φορά φέτος στη «Μεγάλη νύχτα» συμμετέχουν και μουσεία τριών γειτονικών χωρών, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας και του Λίχτενσταϊν, προσφέροντας πλούσιο και πολύμορφο πρόγραμμα.

Οι επισκέπτες στη Βιέννη χρησιμοποιώντας το ταχύπλοο σκάφος του Δούναβη, που συνδέει την αυστριακή πρωτεύουσα με τη σλοβακική (απέχουν μεταξύ τους μόλις 60 χιλιόμετρα) θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την ίδια βραδιά και το «Μουσείο Τέχνης Ντανουμπιάνα», στη Μπρατισλάβα.

Δεύτερη μετά τη Βιέννη, από άποψη συμμετοχής μουσείων στη «Μεγάλη νύχτα», θα είναι -με συνολικά 58 μουσεία- η πόλη του Λιντς, η οποία φέτος είναι η «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Περισσότερα για τη Βιέννη, την πόλη - ορχήστρα δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: