Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Έξι νέοι προορισμοί σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία

Η AEGEAN, η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρία και η bmi, θυγατρική της LUFTHANSA και μέλος της Star Alliance, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας, η οποία δίνει την δυνατότητα στις δύο εταιρείες να εκτελούν πτήσεις με κοινό κωδικό στο πλαίσιο των δικτύων τους, προσφέροντας έτσι σημαντικά προνόμια στους επιβάτες τους.

Η συνεργασία αυτή, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή στις 25 Οκτωβρίου 2009 με την μετακίνηση της AEGEAN στο Αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, δίνει την δυνατότητα στην Aegean να προσφέρει 6 νέες συνδέσεις μέσω Λονδίνου στο δίκτυο πτήσεων εξωτερικού, το οποίο αυξάνεται διαρκώς. Η AEGEAN θα προσφέρει στο επιβατικό της κοινό πτήσεις μέσω Λονδίνου προς Μάντσεστερ, Εδιμβούργο, Γλασκώβη, Μπέλφαστ, Αμπερντίν καθώς και προς την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο. Παράλληλα, η bmi θα προσφέρει στο επιβατικό της κοινό πτήσεις μέσω Αθήνας, προς άλλους 4 ελληνικούς προορισμούς, την Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τα Χανιά και τη Ρόδο. Οι επιβάτες μπορούν να κλείνουν από τώρα θέσεις για πτήσεις μετά τις 25 Οκτωβρίου 2009.

H bmi είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, ένα απο τα πιο πολυσύχναστα διεθνή αεροδρόμια και από τους πιο σημαντικούς ενδιάμεσους σταθμούς για πτήσεις παγκοσμίως. Από την έδρα της στο Heathrow, η bmi εκτελεί πτήσεις σε περισσότερους από 30 προορισμούς στην Αγγλία, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Κεντρική Ασία και Βόρεια Αφρική.

H Aegean Airlines είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας. Η εταιρεία διαθέτει τον νεαρότερο σε ηλικία στόλο στην Ευρώπη. Έχοντας παραλάβει ήδη 21 ολοκαίνουργια Airbus Α320/321 λειτουργεί σήμερα με ένα συνολικό στόλο 33 αεροσκαφών με μέση ηλικία τα 2 έτη στις τακτικές πτήσεις της. Με την προσθήκη νέων προορισμών, η εταιρεία σήμερα καλύπτει 52 τακτικά δρομολόγια εσωτερικιού και εξωτερικού. Μέσω της συνεργασίας της με την Lufthansa προσφέρει πρόσβαση σε άλλους 200 προορισμούς του Γερμανικού αερομεταφορέα. Η Aegean έχει γίνει αποδεκτή και είναι σε διαδικασία ένταξης στην μεγαλύτερη και ισχυρότερη παγκόσμια αεροπορική συμμαχία, στην STAR ALLIANCE. Πρόσφατα διακρίθηκε με το βραβείο Skytrax World Airline ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρία της Ευρώπης για το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: