Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Διακοπές που δεν ξεχνάς, στην Κάρπαθο


Ομολογουμένως ένα από τα ομορφότερα των Δωδεκανήσων είναι η Κάρπαθος. Ένα νησί με πολύ έντονες παραδόσεις τις οποίες οι κάτοικοι διατηρούν - γι' αυτό είναι ίσως από τα ελάχιστα πλέον νησιά όπου θα αισθανθείτε την φιλοξενία της Ελλάδας όπως ήταν πριν από 50 χρόνια!

Δεν νοείται να πάτε στην Κάρπαθο χωρίς να επισκεφθείτε το χωριό 'Όλυμπος", όπου οι γυναίκες κυκλοφορούν μέχρι και σήμερα φορώντας τις τοπικές παραδοσιακές φορεσιές τους.

To Κοnstantinos Palace είναι το μοναδικό ξενοδοχείο πέντε αστέρων που υπάρχει στο νησί της Καρπάθου. Το ξενοδοχείο διαθέτει 131 δωμάτια και 8 σουίτες. Όλα τα δωμάτια είναι εξαιρετικά ευρύχωρα με μπαλκόνι με θέα
τη θάλασσα και τον κόλπο των Πηγαδίων.

Επίσης, όλα τα δωμάτια διαθέτουν αυτόνομο κλιματισμό, mini bar, ρυθμιζ...όμενηένταση φωτισμού, τηλεόραση, ραδιόφωνο, δορυφορικά κανάλια, τηλέφωνο, πρόσβαση σε internet και άλλες παροχές.

Επιπλέον, το Konstantinos Palace διαθέτει δύο πισίνες, Jacuzzi / υδρομασάζ, χώρο στάθμευσης, Bar Restaurants, γήπεδο 5x5 και τένις, αίθουσα συνεδριάσεων/ εκδηλώσεων, καθώς και room service.

Η μοντέρνα του αρχιτεκτονική, η ομορφιά του τοπίου σε συνδυασμό με την γρήγορη εξυπηρέτηση, την ευγένεια και το ήθος του προσωπικού θα συμβάλλουν ώστε ο κάθε ταξιδιώτης να περάσει ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

Η Κάρπαθος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με πανέμορφες παραλίες και πολλές φυσικές ομορφιές. Το νότιο τμήμα της έχει πεδιάδες και κάμπους ενώ η κεντρική και βόρεια Κάρπαθος είναι ορεινή. Η Κάρπαθος είναι το ιδανικό νησί για ήσυχες διακοπές.

Κορυφαία γιορτή ο Καρπαθιώτικος γάμος - οι προετοιμασίες κρατάνε μία εβδομάδα και την ημέρα του γάμου οι τοπικοί οργανοπαίκτες παίζουν από το πρωί για να τελειώσουν το γλέντι μετά από 2-3 ημέρες.
Άλλες σημαντικές γιορτές:
* Πανηγύρι της Παναγίας-
15 Αυγούστου
* Πανηγύρι της Κυράς Παναγιάς & Μυρτιδιώτισσας- 23 Αυγούστου

Κωδικός: 22450
Κοινότητα Ολύμπου: 51203
Αστυνομία Μεσοχωρίου: 71210
Αστυνομία Διαφανίου: 51213
Λιμεναρχείο Καρπάθου: 22227
Πρώτες Βοήθειες Ολύμπου: 51210
Πρώτες Βοήθειες Μεσοχωρίου: 71209

Δεν υπάρχουν σχόλια: