Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Μασκαρευτείτε κι ερωτευτείτε


Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, είναι πιο βολικό το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας για να μασκαρευτείτε και να ερωτευτείτε. Οι ημερομηνίες συμπίπτουν τόσο με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, όσο και με το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού. Και δεν είναι μόνο αυτό. Αυτή τη χρονιά, οι συμπτώσεις είναι πολλές και μια επιπλέον είναι πως διανύουμε την καλύτερη περίοδο όσον αφορά τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων που πέφτουν κατακόρυφα.

Τόσα χρόνια …φούρναρης (με μια …βαλίτσα στο χέρι), συγκέντρωσα τους πιο ρομαντικούς προορισμούς της Γηραιάς Ηπείρου και ιδού οι έξι προτάσεις μου:

*** Στη Βενετία οι Αποκριές είναι μια από τις πολλές αφορμές για να μεταμφιεστεί η πόλη των Δόγηδων. Οι στιγμές που θα ζήσουν όσοι ταξιδέψουν στην πλωτή πολιτεία είναι φαντασμαγορικές.

*** Αν έπρεπε να προτείνω κάτι ελληνικό, αβίαστα λέω Νάουσα. Είναι ο προορισμός που σου δίνει την ευκαιρία να απολαύσεις ταυτόχρονα και το χιόνι στα Τρία Πέντε Πηγάδια.

*** Η Λεμεσός διοργανώνει το μεγαλύτερο Καρναβάλι στο νησί της Αφροδίτης.

*** Πράγα, η πλέον παραμυθένια πρωτεύουσα της Ευρώπης.

*** Το Παρίσι είναι ίσως η μοναδική πόλη όπου δεν μπορεί κάποιος να πει ότι δεν έχει τι να κάνει. Η Πόλη του Φωτός δεν είναι για να μασκαρευτείς, αλλά είναι το πιο ιδανικό μέρος για να ερωτευτείς.

*** Η Πάτμος είναι ένας τόπος ιδιαίτερος με αύρα που ταιριάζει και στους ερωτευμένους.

Η συνέχεια του άρθρου σ αυτό τον σύνδεσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: