Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

"Ο Παπανδρέου στη Ρόδο προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι"


Σκληρή κριτική για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Ρόδο, έκανε (πριν λίγο) η βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Μίκα Ιατρίδη. Μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Ρόδο επί διήμερο προσπάθησε να μας χρυσώσει το χάπι και να απαλύνει τις αντιδράσεις μας για τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις της Κυβέρνησης του, για τον ένα Δήμο στη Ρόδο και την Κω και για την άρνηση του να άρει την αδικία σε βάρος της Ρόδου, με την παραμονή της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο.

Ούτε μια κουβέντα δεν μας είπε για την επαπειλούμενη αποψίλωση των νησιών μας από δημόσιες υπηρεσίες που θα πρέπει να μετακομίσουν σε Σύρο και Μυτιλήνη, που σκοπεύουν να είναι η έδρα μια από τις 7 νέες γενικές διοικήσεις.

Ο ίδιος δεν απάντησε στα καυτά ερωτήματα των φορέων, γιατί η Κυβέρνηση του πάγωσε αδικαιολόγητα τις διαδικασίες του Ε.Σ.Π.Α. για να ψηφίσει τελικά νέο νομοσχέδιο ύστερα από έξι μήνες.

Γιατί αύξησε το Φ.Π.Α. και τη φορολογία στα καύσιμα, επιλογή που γονατίζει την οικονομία των νησιών μας.

Γιατί δεν υπάρχει στήριξη της επιχειρηματικότητας. Αντίθετα, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο έβαλε υπέρμετρη φορολογία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ειδικά με τη φορολογία στα γήπεδα τους, τα συνεδριακά κέντρα τους, κλπ.

Γιατί δεν χρηματοδότησε τα πλωτά σεμινάρια και γενικά την αναγκαία τουριστική προβολή των νησιών μας στο εξωτερικό.

Γιατί κατάργησε τα Υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας, που έχουν αποφέρει σοβαρά προβλήματα στο νησιώτικο χώρο.

Γιατί οι αρμόδιοι Υπουργοί του, παρά τις οχλήσεις μας, αποφεύγουν να αποσαφηνίσουν το καθεστώς των μισθώσεων στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Γιατί δεν απαντά για το μέλλον χιλιάδων συμβασιούχων στους ΟΤΑ, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, που σε λίγο θα μπουν στην ανεργία.

Γιατί δεν απαντά στους χιλιάδες εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο που κάθε χρόνο βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση.

Γιατί αποφεύγει να απαντήσει στο αίτημα ιστορικών Δήμων για συμμετοχή στα έσοδα από τους Αρχαιολογικούς τους χώρους.

Γιατί παραμένουν τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις ενώ ήδη στις μειωμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού για τις άγονες γραμμές, ο Υπουργός του ζήτησε μείωση που φτάνει στο 10%.

Γιατί δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στην προκήρυξη των κενών θέσεων στα Νοσοκομεία μας.

Γιατί οι πολυμελείς οικογένειες της Καλύμνου και των υπόλοιπων νησιών μας ακόμα περιμένουν τα μέτρα που τους υποσχέθηκε προεκλογικά για να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Γιατί ακόμα δεν δόθηκε λύση για τους χιλιάδες λαθρομεταναστών που στοιβάζονται σε σαπιοκάραβα και περνούν τα σύνορα μας.

Γιατί, παρά το δήθεν καλό κλίμα στις σχέσεις μας με τη γείτονα Τουρκία που επανήλθε όπως είπε στην πριν 2004 εποχή, τα νησιά μας ακόμα χαρακτηρίζονται γκρίζες ζώνες και τα εχθρικά αεροσκάφη κάνουν πτήσεις πάνω απ' αυτά.

Επίσης γιατί επί των ημερών του διπλασιάστηκε η τιμή του μεταφερόμενου νερού στα άνυδρα νησιά, τη στιγμή που δεν πληρώνονται τα αναγκαία ποσά για την λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης και οι άστοχες κινήσεις των Υπουργών του αφήνουν τα νησιά μας χωρίς πόσιμο νερό.

Τα κρουαζιερόπλοια εξάλλου, με χιλιάδες επισκέπτες, αλλάζουν ρότα γιατί οι Υπουργοί της Κυβέρνησης του δε δίνουν λύση στα αιτήματα τους για ασφαλέστερα αγκυροβόλια.

Ο Λαός σίγουρα γνωρίζει ότι επί Νέας Δημοκρατίας υλοποιήθηκαν πάνω από 1000 έργα και δράσεις μέσω του Π.Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου, του ΘΗΣΕΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο τουρισμός κινήθηκε σε ανοδική τροχιά και ενισχύθηκαν δράσεις που πρόβαλαν το τουριστικό προϊόν.

Η επιχειρηματικότητα ενισχύθηκε μέσω του επιτυχημένου αναπτυξιακού νόμου και του Π.Ε.Π.

Όπως επίσης γνωρίζει ότι ο Πρόεδρος μας Αντώνης Σαμαράς έγκαιρα πρότεινε άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής για την κρίση με έμφαση σε μέτρα ανάπτυξης. Ζήτησε λύσεις και πολιτικές που θα βγάλουν μιαν ώρα αρχύτερα την Ελλάδα από τον ασφυκτικό έλεγχο του Δ.Ν.Τ. που ο Γιώργος Παπανδρέου, μας έβαλε. Γιατί η Ελλάδα έχει και τα μέσα, τους πόρους και τους ανθρώπους, να βγει από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις. Και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη, όχι μόνο των ξένων αγορών, αλλά και των ίδιων των πολιτών της στο μέλλον της.

Με δύο λόγια η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που παρέλαβε μια συνηθισμένη και κοινή για όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά κράτη κρίση ελλείμματος. τη μετέτρεψε μέσα σε ελάχιστους μήνες σε μια μοναδική για τα ευρωπαϊκά δεδομένα κρίση δανεισμού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: