Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ροδίτης, πρύτανης στη Μελβούρνη


Γεννήθηκε στη Ρόδο και μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1952. Από τότε, όμως, πότε μέσα από την αγάπη του για τη γνώση και πότε λόγω των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Ο Γιώργος Παππάς, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μόνας, από το οποίο αποφοίτησε με τιμητικές διακρίσεις το 1968.

Ακολούθως πέρασε από τα φοιτητικά έδρανα της Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, απ' όπου αποφοίτησε με μάστερ το 1971, ενώ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μικρότερο του ενός έτους, έγινε στέλεχος της "The Boston Consulting Group" , εταιρίας που προσέφερε συμβουλευτικές διοικητικές υπηρεσίες σε μεγάλες επιχειρήσεις. Οι σωστές του κινήσεις, τον οδήγησαν γρήγορα πολύ ψηλά και από τη Βοστόνη, βρέθηκε να ηγείται του παραρτήματος της εταιρίας στο Τόκιο.

Το 1979 επέστρεψε στην Αυστραλία, όπου ίδρυσε τη δική του συμβουλευτική εταιρία διοίκησης επιχειρήσεων. Η "Pappas Carter Evans and Koop" υπήρξε για πάνω από 10 χρόνια από τις πλέον επιτυχημένες εταιρίες στον τομέα της και συνεργάστηκε με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, ενώ το 1990, αγοράστηκε από την BCG και ο κ. Παππάς ανέλαβε εκ νέου τη διεύθυνση της BCG.

Ο Γ. Παππάς παραιτήθηκε από τη θέση του το 2002 και από τότε εργάστηκε για την πολιτειακή κυβέρνηση, αλλά και ως σύμβουλος διοίκησης πολλών επιχειρήσεων. Πλέον από τις 13 Μαϊου, αναλαμβάνει και επισήμως τα καθήκοντα του πρύτανη του Πανεπιστημίου Βικτώρια της Μελβούρνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: