Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα


H δημοσιογράφος και Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Μάγια Τσόκλη μίλησε χθες σε 24 ξένους δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο για τον τουρισμό και την Ελλάδα. Οι δημοσιογράφοι, καλεσμένοι της Aegean Airlines, με αφορμή την ένταξή της στη Star Alliance, προέρχονταν από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική.

Στόχος της παρουσίασης ήταν να γνωρίσουν οι ξένοι δημοσιογράφοι την ποικιλία, πολυμορφία και πολυεποχικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, παράγοντες που μπορούν να επιμηκύνουν την τουριστική περιόδο.

Παρουσιάζοντας videos από διαφορετικές περιοχές της χώρας, η κα Τσόκλη τόνισε πως Ελλάδα δεν είναι μόνο οι ωραίες παραλίες και τα αρχαία μνημεία, αλλά ουσιαστικά ο Πλανήτης Γη σε μικρογραφία. Η γαστρονομία της Σαντορίνης, τα πανηγύρια της Ικαρίας και της Ανάφης, εικόνες από το Σμόλικα και τα Ζαγοροχώρια, τα βουνά του Νυμφαίου, τα Μαστιχοχώρια της Χίου, ο βιότοπος της λίμνης Κερκίνη, τα γαλάζια νερά των Παξών είναι κάποια από τα πράγματα για τα οποία μίλησε η βουλευτής και τα οποία συνέθεσαν για τους δημοσιογράφους την εικόνα μιας χώρας που έχει να προσφέρει πολλά στους επισκέπτες, και όχι μόνο τους 3 μήνες του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: