Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Κρουαζιέρα σε Τρεις Ηπείρους


Πείτε «αντίο» στην ξηρά. Από αυτό το σημείο, όλα θα είναι υπέροχα, διαφορετικά.
Ξεχάστε τα προγράμματα.
Στο μόνο που χρειάζεται να απαντήσετε είναι στο κάλεσμα του απέραντου γαλάζιου της θάλασσας .....

Καλώς ορίσατε στον υπέροχο κόσμο της κρουαζιέρας. Σαλπάρετε και ανακαλύψτε γραφικά νησιά, κοσμοπολίτικα λιμάνια και ιστορικά αξιοθέατα στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Η Louis Hellenic Cruises η οποία φημίζεται για τη ζεστή ατμόσφαιρα και την ποικιλία δραστηριοτήτων που προσφέρει στους ταξιδιώτες, μας καλεί σε μια ξεχωριστή εμπειρία και είναι έτοιμη να νταντέψει τις καλοκαιρινές μας επιθυμίες.

Αξιοποιώντας την πλούσια ναυτική παράδοση των Ελλήνων και την ταξιδιωτική εμπειρία 75 χρόνων, σαλπάρει με τα κρουαζιερόπλοιά της για κρουαζιέρες που χαρακτηρίζουν η άνεση, η διασκέδαση και το ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον των προορισμών. Δείτε το πρόγραμμα και ζήστε το ταξίδι αλλιώς:

10ήμερη «Πανόραμα Δυτικής Μεσογείου»
με το κρουαζιερόπλοιο Calypso, που διαθέτει 243 καμπίνες με μπάνιο με ντους, τηλέφωνο, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Όλες οι σουίτες έχουν ψυγείο.
Η κρουαζιέρα αυτή είναι μοναδική και θα αναχωρεί από τον Πειραιά 26 Ιουλίου. Η διαδρομή: Διάπλους Ισθμού της Κορίνθου- Μεσίνα (Σικελία)- Νάπολι (Πομπηία)- Λιβόρνο (Φλωρεντία)- Βιλλφράνς (Μόντε Κάρλο)- Βαρκελώνη- Μινόρκα- Τυνησία (Λα Γκουλέτ)- Μάλτα (Βαλέτα)- Πειραιάς.
Κοστίζει από 865 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει λιμενικά και λοιπά έξοδα.

7ήμερη «Θησαυροί της Μεσογείου»
με το Louis Majesty, ένα πλοίο μοντέρνο, καλαίσθητο και φινετσάτο. Οι 731 καμπίνες διαθέτουν μπάνιο με ντους, τηλέφωνο, τηλεόραση και κλιματιστικό, ενώ όλες οι σουίτες διαθέτουν ψυγείο.
Το πρόγραμμα: Γένοβα- Μασσαλία- Πάλμα ντι Μαγιόρκα- Αλμέρια- Μάλαγα- Ταγγέρη- Ίμπιζα- Βαρκελώνη- Γένοβα.
Οργανωμένες αναχωρήσεις κάθε Σάββατο μέχρι 21 Αυγούστου και 11 Σεπτεμβρίου από 940 ευρώ. Η τιμή περιλαμβάνει αεροπορικό εισιτήριο για Μιλάνο, μεταφορές από/προς κρουαζιερόπλοιο, Έλληνα συνοδό, λιμενικά τέλη και φόρους αεροδρομίων Αθήνας και Μιλάνου.

3ήμερη «Αιγαιοπελαγίτικη εξερεύνηση»
με τα κρουαζιερόπλοια Aquamarine, Aegean Pearl, Calypso. Ξεκινούν από Πειραιά και σαλπάρουν για Μύκονο, Κουσάντασι (Έφεσος), Πάτμο. Ηράκλειο, Σαντορίνη κι επιστρέφουν στον Πειραιά.
Αναχωρούν κάθε Παρασκευή, η τιμή ξεκινά από 234 ευρώ (περιλαμβάνει λιμενικά και λοιπά έξοδα).

4ήμερη «Αιγαιοπελαγίτικο Πανόραμα»
με τα κρουαζιερόπλοια Aquamarine, Aegean Pearl, Calypso. Το πρόγραμμα: Πειραιάς – Μύκονος- Κουσάντασι (Έφεσος)- Πάτμος- Ρόδος- Ηράκλειο- Σαντορίνη- Πειραιάς. Κάθε Δευτέρα. Τιμή από 346 ευρώ, περιλαμβάνει λιμενικά και λοιπά έξοδα.

7ήμερη «3 Ήπειροι & Κωνσταντινούπολη»
με το κρουαζιερόπλοιο Cristal. Eίναι η πιο δημοφιλής και ελκυστική του φετινού προγράμματος της «Louis», διότι σου δίνει τη δυνατότητα να δεις μέρη που φιγουράρουν στις λίστες των πιο διάσημων τουριστικών οδηγών.

Το δρομολόγιο: Πειραιάς- Κωνσταντινούπολη- Μύκονος- Άσντοντ (Ιεροσόλυμα)- Πορτ Σάϊντ (Κάϊρο)- Αλεξάνδρεια- Αγ. Νικόλαος –Πειραιάς.
Αναχωρήσεις 16,30 Ιουλίου- 13, 27 Αυγούστου, 10-24 Σεπτεμβρίου, 8-22 Οκτωβρίου.

Τιμή από 731 ευρώ το άτομο. Περιλαμβάνει λιμενικά και διαμονή σε εσωτερική καμπίνα, πλήρη διατροφή, ψυχαγωγία στο πλοίο, πρόσβαση στην πισίνα και το γυμναστήριο.

Οι εκδρομές είναι προαιρετικές και δεν περιλαμβάνονται στην τιμή. Το κόστος τους κυμαίνεται 52-105 ευρώ το άτομο με γεύμα. Επίσης στην τιμή δεν περιλαμβάνονται η κατανάλωση ποτών και αναψυκτικών, τα φιλοδωρήματα, οι υπηρεσίες του κέντρου αισθητικής, οι αγορές από τα καταστήματα και ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

Τα παιδιά έως 17 ετών, όταν μένουν στην ίδια καμπίνα με δυο ενήλικες ταξιδεύουν δωρεάν- πληρώνουν μόνο τα λιμενικά και λοιπά έξοδα.

Ποιος δεν θα ήθελε να κάνει αυτή την κρουαζιέρα;

--- Στη Κωνσταντινούπολη θα δεις από κοντά το Βυζαντινό Υδραγωγείο, την Αγία Σοφία, το Μπλε Τζαμί , το Παλάτι του Τοπ-Καπί και στην Κλειστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί), με τα 4000 καταστήματα όπου μπορείς να ψωνίσεις χρυσαφικά, ασημικά, δερμάτινα, χαλιά, είδη λαϊκής τέχνης κ.α.

--- Η Μύκονος είναι το πιο γνωστό και δημοφιλές νησί των Κυκλάδων. Κάθε χρόνο κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες. Το κοσμοπολίτικο περιβάλλον, η ξέφρενη νυχτερινή ζωή, η γραφική Χώρα με τα ασβεστωμένα σπιτάκια και φυσικά οι υπέροχες παραλίες με τη χρυσή άμμο εξηγούν αυτή τη συρροή.

--- Δένοντας το πλοίο στο Ισραήλ σου δίνεται η ευκαιρία να πας στην Ιερουσαλήμ, την πολύπαθη πόλη των τριών θρησκειών, ν’ ανεβείς στο Όρος των Ελαιών και να διασχίσεις τους Κήπους της Γεσθημανής, όπου ο Χριστός συνάντησε τους μαθητές του τη νύχτα πριν τη σταύρωση.

--- Από το λιμάνι του Πορτ Σάιντ οι επιβάτες πηγαίνουν με λεωφορείο στο Κάϊρο και την Αλεξάνδρεια.
Εδώ κυριολεκτικά χρειάζεσαι κι άλλα μάτια για να βλέπεις αξιοθέατα:
Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Καίρου διαθέτει μεγάλη συλλογή από αρχαιολογικά και ιστορικά αντικείμενα που χρονολογούνται από την Προ-ιστορική Εποχή έως την Ελληνο-Ρωμαϊκή Εποχή, όπως: Οι Θησαυροί του Τουτανχαμών, Μούμιες, σαρκοφάγοι, σκαραβαίοι, πάπυροι και νομίσματα.
Η Σιταντέλλα του Καΐρου είναι το πιο αναγνωρίσιμο κτίσμα στο κέντρο του Καΐρου. Κτίστηκε το 12 ο αιώνα από τον Σαλαντίν, αρχηγό των Αμπασιντ, ο οποίος ήθελε να προφυλάξει την περιοχή από τους Σταυροφόρους. Μέσα στη Σιταντέλλα υπάρχουν πολλά μνημεία, ανάμεσά τους και το φημισμένο Τζαμί του Μωχάμεντ Αλί, γνωστό και ως το Αλαβάστρινο Τζαμί. Η κατασκευή του διάρκεσε 33 χρόνια, από το 1824 έως το 1857. Πήρε το όνομα Αλαβάστρινο Τζαμί από τους τοίχους του που είναι από αλάβαστρο.
Και βέβαια καταλήγεις στην Αγορά του Ελ-Χαλίλι, το φημισμένο παζάρι του Καΐρου. Κτίστηκε το 14ο αιώνα από τον Εμίρη Ντζαχαρκς Ελ-Χαλίλι. Στα πολυάριθμα μαγαζιά οι επισκέπτες θα βρουν τα πάντα, από ναργιλέδες, κοσμήματα και μπαχαρικά μέχρι χειροτεχνήματα, υφάσματα και χαλιά.

Αξιοθέατα της Αλεξάνδρειας;
--- Η ιστορική Βιβλιοθήκη που καταστράφηκε το 48 π. Χ. κατά τη διάρκεια του Αλεξανδρινού Πολέμου, στερώντας από τον πολιτισμό τουλάχιστον 40.000 ανεκτίμητους παπύρους και μια αναντικατάστατη ακαδημαϊκή κληρονομιά. Πρόσφατα, η βιβλιοθήκη ξανακτίστηκε από την Αιγυπτιακή κυβέρνηση και την UNESCO. Περιλαμβάνει μια τεράστια συλλογή βιβλίων και συγγραμμάτων, καθώς και ένα θαυμάσιο μουσείο που περιλαμβάνει εκθέματα από την Φαραωνική, Ελληνική, Ρωμαϊκή, Κοπτική και Ισλαμική Εποχή.

-- - Το Ελληνο-Ρωμαϊκό Μουσείο: Ιδρύθηκε το 1892 και διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από αντικείμενα που χρονολογούνται από τον 3ο αιώνα π. Χ έως τον 7ο αιώνα μ. Χ., όπως: Αγάλματα και προτομές, μωσαϊκά, αμφορείς και κεραμικά, γυάλινα αντικείμενα και κοσμήματα, μούμιες και σαρκοφάγοι, μαρμάρινα και χάλκινα αντικείμενα, τάπητες.
--- Μουσείο Καβάφη. Στεγάζεται στο σπίτι του και περιλαμβάνει διάφορα αντικείμενα του ποιητή, όπως σπάνια έργα, έπιπλα, φωτογραφίες και άλλα μικροαντικείμενα. Στο μουσείο υπάρχει επίσης μια αίθουσα αφιερωμένη στον Έλληνα συγγραφέα Στρατή Τσίρκα.

--- Οι Κατακόμβες του Κομ ες-Σουκάφα. Κατασκευάστηκαν για μια οικογένεια κατά τον 2ο αιώνα μ. Χ. Είναι λαξευμένες στο βράχο, κτισμένες σε τρία επίπεδα. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό τους είναι ότι ενώ το μοτίβο είναι Αιγυπτιακό, η αρχιτεκτονική είναι σύμφωνη με το Ελληνο-Ρωμαϊκό στυλ, γεγονός που τις κάνει μοναδικές.
Η κρουαζιέρα – όνειρο κλείνει με τον καλύτερο τρόπο: Επίσκεψη στον Άγιο Νικόλαο, που συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες, λόγω της γραφικότητας του λιμανιού και των πλούσιων αξιοθέατων της γύρω περιοχής. «Σήμα κατατεθέν» της πόλης είναι η Λίμνη Βουλισμένη, που επικοινωνεί με τη θάλασσα με διώρυγα. Τα δύο τμήματα της πόλης συνδέονται μεταξύ τους με γέφυρα. Είναι ένα ιδιαίτερα γραφικό κομμάτι με πολλά υπαίθρια καφενεία και εστιατόρια κατά μήκος των ακτών.
Τα χαρακτηριστικά του πλοίου
Το Cristal είναι ένα πολυτελές μοντέρνο κρουαζιερόπλοιο, με μια πλούσια γκάμα παροχών & ανέσεων. Διαθέτει ευρύχωρες καμπίνες και σουίτες, κομψά σαλόνια και εστιατόρια, πρόσβαση στο διαδίκτυο και ανοιχτά καταστρώματα, ιδανικά για περιπάτους. Το πλοίο ταξιδεύει με ταχύτητα 18 κόμβων.
Μήκος 162 μ.
Πλάτος 25,5 μ.
Βύθισμα 6,10μ.
Καταστρώματα επιβατών 9
Ανελκυστήρες ………… 4
Ηλεκτρικό Ρεύμα: 110 ή 220 VAC

Οι 480 καμπίνες διαθέτουν μπάνιο με ντους, τηλέφωνο, τηλεόραση και στεγνωτήρα μαλλιών.

Στο Cristal, θα απολαύσετε μια μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων στoυς μπουφέδες “Traviata” & “Rigoletto” ή και θα δειπνήσετε πιο επίσημα στα κομψά εστιατόρια “La Scala” και “Caruso”. Απολαύστε τον ήλιο και τη θαλασσινή αύρα στο μπαρ της πισίνας “Riviera”, χαλαρώστε με το αγαπημένο σας ποτό στο μπαρ “Romeo & Juliet” και διασκεδάστε με τα φαντασμαγορικά shows / ή φαντασμαγορικές παραστάσεις στο “Metropolitan Show Lounge” και “Stars Lounge & Disco” με εκπληκτική θέα στον απέραντο γαλάζιο. Υπάρχει επίσης το Καζίνο “Monte Carlo”, γωνιά Internet, 2 αίθουσες συσκέψεων, φωτογραφείο, καταστήματα αφορολόγητων ειδών, πισίνα, υδρομασάζ, γυμναστήριο, σαλόνι ομορφιάς, σπα & μασάζ. Το πλοίο διαθέτει σταθεροποιητές πλεύσης, είναι πλήρως κλιματιζόμενο και εξοπλισμένο με τηλέφωνο, φαξ, δορυφορικό τηλέφωνο και γιατρό.

Επιβιβαζόμαστε…

Η κρουαζιέρα, σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να πιστεύουν αρκετοί, είναι μία μάλλον προσιτή πολυτέλεια.

Φυσικά για την κρουαζιέρα χρειάζεται διαβατήριο σε ισχύ για ενήλικους και παιδιά ή αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες. Για τους κατόχους Ελληνικών διαβατηρίων δεν απαιτείται θεώρηση εισόδου (βίζα) και υγειονομικές διατυπώσεις για την είσοδό τους στην Τουρκία.

Η ενδυμασία είναι κάτι που πρέπει να προσέξετε σε μια κρουαζιέρα. Συνιστούμε αναπαυτικά χαμηλοτάκουνα παπούτσια για περπάτημα, άνετα ρούχα, καπέλο και γυαλιά για τον ήλιο. Όταν επισκέπτεστε θρησκευτικούς χώρους θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν επιτρέπονται κοντά παντελόνια και μπλούζες χωρίς μανίκια.

Το μαγιό, το αντηλιακό και τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα για την πισίνα. Πετσέτες πισίνας υπάρχουν σε όλες τις καμπίνες. Να θυμάστε ότι δεν επιτρέπεται να κυκλοφορείτε με μαγιό στην τραπεζαρία. Μια ελαφριά ζακέτα συνιστάται καθώς όλοι οι χώροι κλιματίζονται. Για την βραδινή σας ενδυμασία θα ενημερώνεστε καθημερινά από το πρόγραμμα που θα διανέμεται σε όλες τις καμπίνες. Για τις επίσημες βραδιές συνιστάται κοστούμι και γραβάτα για τους κυρίους και βραδινό φόρεμα για τις κυρίες. Για τις ανεπίσημες βραδιές συνιστάται σπορ ενδυμασία.

Τις αποσκευές σας πρέπει να τις έχετε κλειδωμένες και να τις παραδώσετε στο σημείο επιβίβασης στο πλοίο. Χωρίς να κάνετε τίποτε άλλο (ξέχασα, θα τοποθετήσετε και το ειδικό καρτελάκι με τα στοιχεία σας) θα σας παραδοθούν στην καμπίνα σας. Υπολογίστε για κάθε δίκλινη καμπίνα δυο βαλίτσες και δυο χειραποσκευές (αν προσθέσετε και τα ψώνια που θα κάνετε στο ταξίδι, ίσα που θα χωράτε στην καμπίνα σας, όσο ευρύχωρη κι αν είναι).

Δεν προλαβαίνεις να τακτοποιηθείς στην καμπίνα και τα μεγάφωνα σε πληροφορούν ότι πρέπει να συμμετάσχεις υποχρεωτικά στην άσκηση έκτακτης ανάγκης. Είναι η στιγμή που όλοι οι επιβάτες ειδοποιούνται από τα μεγάφωνα και υποχρεωτικά παίρνουν από τη ντουλάπα καμπίνας το ατομικό τους σωσίβιο. Ελέγχουν αν είναι εφοδιασμένο με συσκευή αυτόματου φωτισμού και με σφυρίχτρα. Το φορούν και τρέχουν στον Σταθμό Συγκέντρωσης, όπου δίνονται από τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του πλοίου οδηγίες για το τι θα κάνουν αν ακουστεί το σήμα συναγερμού.

- «Σε αυτή την περίπτωση φοράτε το σωσίβιό σας. Μην πέσετε στη θάλασσα αν δεν πάρετε εντολή. Χρησιμοποιώντας το ένα χέρι, καλύπτεται το σώμα σας με την παλάμη, ενώ με τον δείκτη και τον αντίχειρα κλείνετε τη μύτη σας. Σταυρώστε το βραχίονα του άλλου χεριού γύρω από το στήθος σας και πιέζοντας πιέστε από τον ώμο το σωσίβιο. Αυτό θα εμποδίσει να φύγει το σωσίβιο προς τα πάνω όπως θα βουτήξετε στο νερό…».

Η αλήθεια είναι πως τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια διαθέτουν τα πάντα. Είναι τόσο «γεμάτα» από κάθε άποψη, που θα σας κάνουν να αισθανθείτε πολύ γρήγορα πως ο κάθε προορισμός είναι δευτερεύουσας σημασίας. Με την επιβίβασή σας στο πλοίο πρέπει να κάνετε κράτηση για να εξασφαλίσετε την ώρα που θέλετε να δειπνήσετε. Το πρωινό και το γεύμα σερβίρονται σε ελεύθερη σειρά. Υπάρχουν δυο σειρές σερβιρίσματος για το δείπνο σας, η πρώτη 19.00 και η δεύτερη 21.00. Σε περιπτώσεις επιβατών με ειδικές διατροφικές ανάγκες (διαβητικοί, χορτοφάγοι κ.λ.π.) ενημερώστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα δέκα μέρες πριν το ταξίδι. Οι ώρες των γευμάτων αρχίζουν το πρωί από τις 5.30, συνεχίζονται όλη μέρα (15 συνολικά) και τελειώνουν με τα βραδινά σνακ μετά τα μεσάνυχτα. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται όταν τελειώσει η κρουαζιέρα κάποια ρούχα να μη σας χωράνε. Προσοχή λοιπόν στα γεύματα για να μη ξεγελάσετε στο τέλος τον εαυτό σας με δικαιολογίες του τύπου «έφταιξε το θαλασσινό αεράκι»… Ένα σημείο το οποίο πρέπει να προσέξουν οι επιβάτες σε μια πολυήμερη κρουαζιέρα είναι η διατροφή. Υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψετε στο σπίτι σας κατά κάποια κιλά βαρύτεροι.

Τις πρώτες μέρες της κρουαζιέρας είναι βέβαιο πως θα χαθείτε περισσότερες από μία φορές, ψάχνοντας κάποιο συγκεκριμένο σημείο πάνω στο πλοίο. Θα σας πάρει λίγο χρόνο να μάθετε τα κατατόπια και να πηγαίνετε κατευθείαν στον προορισμό σας.

Βρισκόμαστε στο κατάστρωμα όπου ένα πλήθος κόσμου πηγαινοέρχεται με μαγιό. Κάποιοι διασκεδάζουν χορεύοντας υπό τους ήχους πολυμελούς ορχήστρας, ενώ κάποιοι άλλοι βυθισμένοι στην αναπαυτική πολυθρόνα απολαμβάνουν τον ήλιο μ ένα δροσερό φρουτοχυμό στο χέρι. Την ίδια στιγμή οι σεφ μάς ετοιμάζουν χίλιες δυό νοστιμιές και το προσωπικό είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει κάθε επιθυμία σου. Αυτοί οι ίδιοι επιβάτες το βράδυ κυκλοφορούν με αστραφτερές τουαλέτες στις γεμάτες χλιδή αίθουσες του πλοίου για να παρακολουθήσουν ζωντανά προγράμματα show, θέατρο, κινηματογράφο, να παίξουν στο καζίνο η να περάσουν τον καιρό τους σε ατμοσφαιρικά μπαρ.

Χρήματα, αντικείμενα αξίας (φωτογραφικές, κάμερες) και τιμαλφή μη τα αφήνετε εκτεθειμένα στην καμπίνα σας. Η εταιρία δεν φέρει καμία ευθύνη. Υπάρχουν χρηματοκιβώτια στην καμπίνα, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με συμβολική χρέωση.

Κάθε βράδυ διανέμεται στην καμπίνα σας το πρόγραμμα της επόμενης μέρας, γραμμένο στα ελληνικά και στα αγγλικά. Περιλαμβάνει τις ώρες αφίξεων και αναχωρήσεων στα λιμάνια προσέγγισης, τις ώρες δείπνου, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της ημέρας, την ενδυμασία που πρέπει να φοράτε για κάθε εκδήλωση, τι θα γίνει στο πλοίο και που, γενικά τα πάντα που πρέπει να ξέρει ο επιβάτης και επιπλέον χάρτες και χρήσιμες πληροφορίες για το επόμενο λιμάνι. Κι αν δεν σας καλύπτει η καλαίσθητη εφημεριδούλα, το γραφείο πληροφοριών του πλοίου είναι ανοικτό όλο το 24ωρο.

Συνήθως την πρώτη μέρα ο πλοίαρχος προσκαλεί τους επιβάτες για ένα κοκτέϊλ καλωσορίσματος. Είναι η πιο επίσημη στιγμή του ταξιδιού καθώς ο κάπταιν παρουσιάζει τους συνεργάτες του, ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς.

Σε κάθε λιμάνι που προσεγγίζει το πλοίο οι τοπικές αρχές (τελωνείο, λιμεναρχείο, αστυνομία) θα πρέπει να δώσει «ελευθεροεπικοινωνία» για να ξεκινήσει η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών. Προς αποφυγή προβλημάτων κατά την επιβίβαση στα διάφορα λιμάνια προσέγγισης πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας την κάρτα επιβίβασης. Επιδεικνύοντάς της στον αξιωματικό ασφαλείας του πλοίου γίνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος εισόδου και εξόδου των επιβατών. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στην επιστροφή σας στο πλοίο για να καταμετρηθούν οι επιβάτες.

Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στις τραπεζαρίες των πλοίων και στο κεντρικό σαλόνι κατά τη διάρκεια των καλλιτεχνικών προγραμμάτων. Στους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους, σαλόνια και μπαρ, υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι καπνιστών με ειδική ένδειξη. Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους απαγορεύεται το κάπνισμα πούρων και πίπας. Οι επιβάτες παρακαλούνται να αποφεύγουν να καπνίζουν στις καμπίνες τους για λόγους υγείας και ασφαλείας.

Αν θέλετε να κυκλοφορείτε σαν μανεκέν στις εκδηλώσεις του πλοίου, διατίθενται εν πλω υπηρεσίες πλυντηρίου και σιδερωτήριου. Μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για τις τιμές από το θαλαμηπόλο σας η θα τις βρείτε σε ειδικό έντυπο στην καμπίνα σας. Επιπλέον σχετικές υπηρεσίες για την τέλεια εμφάνισή σας παρέχονται στο γυμναστήριο και στο σαλόνι ομορφιάς ( κομμωτήριο, spa, περιποίηση προσώπου, μανικιούρ, πεντικιούρ, μασάζ χεριών και ποδιών). Κάθε πρωί ο γυμναστής παραδίδει μαθήματα αεροβικής και πρωινής χαλαρωτικής άσκησης για ένα όμορφο ξεκίνημα της ημέρας. Δεν υπάρχει περίπτωση να πλήξετε μέσα σ ένα κρουαζιερόπλοιο ακόμα όσες ώρες και βρίσκεστε εν πλω. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα χορού, επίδειξη γλυπτικής σε φρούτα και λαχανικά, πρωτάθλημα τάβλι, κινηματογραφική ταινία, ακόμα και διάλεξη με θέμα τα λιμάνια που θα δείτε, να απολαύσετε απαλές και χαλαρωτικές μελωδίες πριν το μεσημεριανό σας γεύμα, να διαβάσετε ένα βιβλίο στη βιβλιοθήκη του πλοίου, να συμμετάσχετε σε διαγωνισμό γνώσεων, να δείτε επίδειξη μόδας η να παρακολουθήσετε μαθήματα ξένης γλώσσας για να είστε έτοιμος να συνεννοηθείτε με τους ντόπιους στο επόμενο λιμάνι. Για τους μικρότερους σε ηλικία επιβάτες υπάρχουν παιγνίδια και οργανωμένες δραστηριότητες στον παιδότοπο του πλοίου.

Για λόγους ασφαλείας και την άνεση των επιβατών δεν επιτρέπονται επισκέπτες στο πλοίο.

Όσοι θέλουν να προκαλέσουν την τύχη τους υπάρχει καζίνο με ρουλέτες και κουλοχέρηδες. Το καζίνο ξεκινάει τη λειτουργία του 30 λεπτά μετά την αναχώρηση του πλοίου από κάθε λιμάνι. Σχεδόν κάθε μέρα υπάρχει η ώρα του Μπίνγκο με χρηματικό έπαθλο.

Οι φίλοι του διαδικτύου έχουν τη δυνατότητα να σερφάρουν, αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο. Η χρέωση για τις υπηρεσίες Ίντερνετ γίνεται αυτόματα στο λογαριασμό σας μέσω της ειδικής μαγνητικής κάρτας που έχετε στο όνομά σας.

Όλα τα πλοία διαθέτουν γιατρό. Αχρείαστος νάναι, αλλά η κάθε υπηρεσία του και η φαρμακευτική αγωγή χρεώνονται αναλόγως. O γιατρός δεν διαθέτει προσόντα μαιευτήρα, που σημαίνει ότι τα κρουαζιερόπλοια δεν δέχονται γυναίκες που έχουν περάσει τον 6ο μήνα της κύησης. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες μπορούν να ταξιδέψουν. Οι έχοντες κινητικά προβλήματα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δική τους σπαστή αναπηρική πολυθρόνα και φυσικά να συνοδεύονται από άτομο ικανό να τα βοηθήσει. Καλό είναι πριν γίνει η κράτηση να ενημερωθεί η εταιρία για την ειδική φροντίδα που χρειάζεται ο επιβάτης, για να γίνει οτιδήποτε είναι δυνατόν για τις ανάγκες και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις. Πάντως σκόπιμο είναι ο κάθε επιβάτης να έχει συνάψει σύμβαση πλήρους ιατρικής ασφάλισης ταξιδιού, η οποία θα καλύπτει ιατρική περίθαλψη και επαναπατρισμό, διότι η εταιρία δεν ευθύνεται για ιατρική βοήθεια η ιατρικές παροχές στην ξηρά.

Όπως είναι φυσικό έχουμε την περιέργεια να δούμε ποιοί είναι οι συνεπιβάτες μας. Διαπιστώνουμε πως οι ηλικίες τους ποικίλουν με μια ελαφρά κλίση προς τα άνω. Μια επίσκεψη στη γέφυρα του πλοίου προσφέρεται για τη γνωριμία μας με τον καπετάνιο και τα άλλα μέλη του πληρώματος. Αυτή η επίσκεψη είναι στοιχειώδης ανάγκη κάθε επιβάτη που θέλει να γνωρίσει σε ποιά χέρια έχει εναποθέσει την ασφάλεια των διακοπών του.

Στις διακοπές μας δεν λείπουν ούτε τα ψώνια. Στα καταστήματα με αφορολόγητα είδη υπάρχουν τα πάντα. Μπουτίκ ακριβών ρούχων, κοσμημάτων, καλλυντικών, φωτογραφείο, ανθοπωλείο. Θέλετε να διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες; Σίγουρα θα βρείτε ένα βιβλίο της αρεσκείας σας στα ράφια της βιβλιοθήκης του κρουαζιερόπλοιου. Θέλετε να αλλάξετε λουκ η να φροντίσετε αυτό που ήδη έχετε; Κανένα πρόβλημα. Το κομμωτήριο είναι στη διάθεσή σας αρκεί να το αποφασίσετε. Προσθέστε στις ανέσεις του πλοίου το σαλόνι για τους καπνιστές πούρων, την αίθουσα για τη χαρτοπαιξία και τα πνευματικά παιγνίδια, τις αίθουσες με τα παιγνίδια video Games, το ιατρικό κέντρο, τις πισίνες, το γήπεδο μπάσκετ, τον διάδρομο τζόκιγκ, τον τηλεοπτικό σταθμό με δικό του πρόγραμμα, το πολυτελές θέατρο και το σύγχρονο γυμναστήριο.

Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφερθούμε στα μπαρ, στις πιτσαρίες, στα οβελιστήρια, στα περίπτερα με τα παγωτά και τους χύμους, στις καφετέριες και στα νάιτ κλαμπ που είναι ανοιχτά όλη μέρα και σας περιμένουν να διασκεδάσετε, να συζητήσετε, να πιείτε τον καφέ σας, η να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα καθώς το πλοίο ταξιδεύει για το επόμενο λιμάνι. Όσοι από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου άρχισαν να αισθάνονται κάτι μεταξύ κροίσου και βαθύπλουτου επιχειρηματία αυτό σημαίνει ότι έχουν εγκλιματισθεί θαυμάσια στο περιβάλλον.

Την τελευταία βραδιά υπάρχει στο πρόγραμμα το αποχαιρετιστήριο δείπνο του καπετάνιου. Σφραγίζεται με πυροτεχνήματα σε παγωτά «Αλάσκα», μ ένα άλλο σόου όλων των καλλιτεχνών του πλοίου και με επίδειξη εντυπωσιακών μπουφέδων με δημιουργήματα από τον ευφάνταστο σεφ του πλοίου και τους επίσης άξιους συνεργάτες του.

Στα καταστήματα του κρουαζιερόπλοιου θα βρείτε μεγάλη ποικιλία καλαίσθητων προϊόντων, από αρώματα, καλλυντικά και είδη ρουχισμού, μέχρι ποτά, είδη καπνού και κοσμήματα. Τα ποτά που αγοράζετε θα διανεμηθούν στην καμπίνα σας την τελευταία μέρα του ταξιδιού. Τα duty free και το καζίνο λειτουργούν όλες τις μέρες και τις ώρες που το πλοίο ταξιδεύει. Τελωνειακοί κανονισμοί δεν επιτρέπουν την λειτουργία τους όσο το κρουαζιερόπλοιο είναι δεμένο στο λιμάνι. Αν ξεχάσετε να πάρετε στην κρουαζιέρα την κάμερά η τη φωτογραφική σας μηχανή μπορείτε ν αγοράσετε από τα καταστήματα του πλοίου. Κι αν δεν σας ικανοποιούν οι φωτογραφίες σας πάντα υπάρχει ένα επιτελείο επαγγελματιών φωτογράφων οι οποίοι αναλαμβάνουν να σας αποθανατίσουν στις περισσότερες εκδηλώσεις της κρουαζιέρας.

Αν θέλετε να φορτίζετε μπαταρίες τηλεφώνου και κάμερας συστήνουμε να προμηθευτείτε μετασχηματιστή τάσεως (δεν στοιχίζει πάνω από 10 ευρώ). Όταν τα κινητά σας βρίσκονται εκτός επίγειου δικτύου μπορείτε να επικοινωνείτε με το δορυφόρο του πλοίου, με αυξημένο κόστος κλήσης. Ζητείστε να μάθετε τα δορυφορικά νούμερα του πλοίου (φαξ και τηλέφωνο) για ώρα ανάγκης.

Το επίσημο νόμισμα συναλλαγών στα πλοία είναι το ευρώ. Με την επιβίβασή σας και για να μην υπάρχει διαρκής ανάγκη μετρητών ανοίγεται ένας λογαριασμός με το όνομά σας και τον αριθμό της καμπίνας σας.Η υπογραφή σας μετράει. Για την διαδικασία αυτή απαιτείται η πιστωτική σας κάρτα η κατάθεση μετρητών. Οι συναλλαγές σας μέσα στο πλοίο γίνονται με ειδική μαγνητική ατομική κάρτα που θα σας παραδοθεί κατά την επιβίβαση. Εσείς ψωνίζετε και πίνετε ποτά, απλά υπογράφοντας τις εκάστοτε αποδείξεις. Μ αυτό τον τρόπο χρεώνονται όλα τα έξοδα σας στην κάρτα (εκτός από το καζίνο) και πριν το τέλος της κρουαζιέρας εξοφλείτε με πιστωτική κάρτα η μετρητά βάσει του αναλυτικού λογαριασμού που θα σας δίνεται ανά πάσα στιγμή και σίγουρα με το πέρας της κρουαζιέρας.

Οι προαιρετικές εκδρομές στην ξηρά μπορούν να αγορασθούν και πάνω στο πλοίο. Όταν τις αγοράσετε με την έκδοση των εισιτηρίων μπορείτε να πετύχετε καλύτερη τιμή, ενώ μερικές φορές σε κάποιες εκδρομές στην ξηρά όταν η συμμετοχή είναι μεγάλη δεν υπάρχουν διαθέσιμες την τελευταία στιγμή. Σε κάθε περίπτωση εισιτηρίου προαιρετικής εκδρομής στην ξηρά που δεν χρησιμοποιήθηκε, χρήματα δεν επιστρέφονται.

Οι παιδικές τιμές αναφέρονται σε ηλικίες από 3 έως 12 ετών.

Στις ξεναγήσεις έχει προβλεφθεί χρόνος για ψώνια.

Οι εκδρομείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε κάθε ραντεβού ο τόπος και η ώρα συγκέντρωσης είναι πάντοτε στην τοπική ώρα.

Οι ώρες του πλοίου σε κάθε λιμάνι είναι δυνατόν να διαφοροποιηθούν, αλλά προηγουμένως γίνονται ειδοποιήσεις. Επίσης σας γνωστοποιείται ο πράκτορας του πλοίου σε κάθε λιμάνι (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο), ώστε αν για τον οποιοδήποτε λόγο χάσετε το πλοίο, να έχετε κάποιον που θα σας βοηθήσει στη συνέχεια…

Είναι παράδοση στις κρουαζιέρες να δίνετε φιλοδώρημα. Αποτελεί έναν τρόπο για να εξασφαλίζεται η αφοσίωση των καλών στελεχών, αλλά δίνουν και ένα σπουδαίο κίνητρο που είναι επιπλέον εργαλείο για καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες. Συνήθως την τελευταία μέρα της κρουαζιέρας διανέμονται στις καμπίνες φάκελοι για το φιλοδώρημα που θα δώσετε για τους θαλαμηπόλους και τους σερβιτόρους. Τον φάκελο για την τραπεζαρία δώστε τον απευθείας στον σερβιτόρο σας. Βεβαίως, εσείς επιλέγετε το ποσό του φιλοδωρήματος που επιθυμείτε να δώσετε, το οποίο αντικατοπτρίζει την ικανοποίησή σας.

Γιορτάζετε γενέθλια, επέτειο η γαμήλιο ταξίδι; Επικοινωνήστε στο e-mail: paxserv@louiscruises.gr η συμβουλευτείτε τον πράκτορα σας λίγες μέρες πριν την αναχώρηση και θα σας ετοιμαστεί μια έκπληξη.

Για λόγους υγιεινής και ασφάλειας δεν επιτρέπονται κατοικίδια ζώα σε όλα τα κρουαζιερόπλοια.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο ακυρώσετε την κρουαζιέρα σας το γνωστοποιείτε στην εταιρία η οποία θα εκδώσει ένα ακυρωτικό τιμολόγιο και θα σας επιστρέψει τα χρήματα. Για την ακύρωση θα επιβληθούν οι παρακάτω κυρώσεις:

Περίοδος προ του απόπλου Χρεώσεις επί τοις % επί του

από την ακύρωση σας συνολικού κόστους της κρουαζιέρας

- εξαιρουμένων των φόρων λιμένων

Άνω των 30 ημερών Απώλεια της προκαταβολής

30-16 ημέρες 50%

15-8 ημέρες 75%

Λιγότερο των 7 ημερών 100%

Εάν ένα σημαντικό τμήμα της κρουαζιέρας δεν μπορεί να παρασχεθεί η εταιρία θα σας αποζημιώσει για οποιαδήποτε διαφορά στην τιμή. Πάντως η εταιρία και ο πλοίαρχος δικαιούνται να μεταβάλουν την κρουαζιέρα για λόγους ανωτέρας βίας η για λόγους ασφάλειας του πλοίου η της ναυσιπλοίας.

Οι διαδικασίες μιας κρουαζιέρας τελειώνουν με τον ίδιο τρόπο που αναχωρείς: Από το βράδυ αφήνετε κλειδωμένες τις αποσκευές έξω από την καμπίνα σας (πάντα να φέρουν το καρτελάκι με τα στοιχεία σας), τακτοποιείτε τον προσωπικό σας λογαριασμό, παραλαμβάνετε από τη ρεσεψιόν το διαβατήριό σας κι όταν το πλοίο φθάσει στο τέλος του δρομολογίου οι αποσκευές σας μεταφέρονται από το προσωπικό του πλοίου σε ειδικό χώρο στο λιμάνι όπου θα τις αναγνωρίσετε και θα τις παραλάβετε.

Για κρατήσεις απευθυνθείτε στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα η στη Louis Cruises, Αμπατιέλου 8, Πειραιάς, τηλέφ. 210 4583400 & 210 4583499

Δεν υπάρχουν σχόλια: