Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Αφροδίτη Μάνου


Γενέθλια σήμερα για την Αφροδίτη Μάνου. Γεννήθηκε μια μέρα σαν κι αυτή το 1953. Το πραγματικό της όνομα είναι Αγλαΐα Δημητριάδου. Αδελφή της η Μαρία Δημητριάδη.

Η Αφροδίτη Μάνου έχει συνεισφέρει ως ερμηνεύτρια (αποκλειστική ή με συμμετοχή) σε δίσκους με μουσική των Μάνου Χατζιδάκι ("Στο σείριο υπάρχουνε παιδιά", 1988),Μίκη Θεοδωράκη ("Λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας", 1973, "Γράμματα από τη Γερμανία", 1975, "Κονσέρτο 5" 1997),Σταύρου Ξαρχάκου ("Διόνυσε καλοκαίρι μας", 1972),Μάνου Λοΐζου ("Κάτω από ένα κουνουπίδι", 1995),Γιάννη Σπανού ("Εκείνο το καλοκαίρι", 1971, "Αναζήτησις", 1992) κ.λ.π.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το δίδυμο Ρέππα-Παπαθανασίου, γράφοντας μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Η έκπληξη μας έρχεται με την συμμετοχή της στο νέο δίσκο των “Onirama” και η ίδια θεωρεί χαρά της οτι κάποιοι από τη νέα γενιά της ζήτησαν να συμμετάσχει στο δίσκο τους.

Το σίγουρο είναι ότι έχει λείψει από όλους τους μουσικόφιλους η εξαίσια φωνή της και οι ερμηνευτικές της καταθέσεις όπως και τα προσωπικά, αιχμηρά τραγούδια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: