Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Συναντήσεις του υφ.Τουρισμού στο Βερολίνο


Σε ιδιαιτέρως θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο οι συναντήσεις του Έλληνα Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη με τον Γερμανό ομόλογο του κ. Ernst Burgbacher, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Τουρισμού του Γερμανικού Κοινοβουλίου κ. Klaus Brahmig και εκπροσώπους του κόμματος των Πρασίνων. Στη συνάντηση του κ. Νικητιάδη με τον Γερμανό ομόλογο του συζητήθηκε το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί από μερίδα των Γερμανικών ΜΜΕ σε βάρος της Ελλάδας και ο κ. Ernst Burgbacher ζήτησε από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού συγκεκριμένες προτάσεις για να ενισχυθεί ο ελληνικός τουρισμός.Οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην άμεση εξειδίκευση και υλοποίηση της συμφωνίας του Έλληνα Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με την Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ.

Στη συνέχεια ο κ. Νικητιάδης ζήτησε τη συνδρομή του Γερμανού Υφυπουργού Τουρισμού αναφορικώς με την τεχνογνωσία για την κατάρτιση δορυφορικών λογαριασμών, παρατηρητηρίων τουρισμού και την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού.
Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από τη Γερμανική πλευρά για τις προοπτικές επενδύσεων στη χώρα μας και ο Έλληνας Υφυπουργός εξήγησε στον Γερμανό ομόλογό του ότι είναι ζήτημα χρόνου η ψήφιση του νέου Αναπτυξιακού νόμου από την Ελληνική Κυβέρνηση ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους επενδυτές ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας. Αμέσως μετά ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Τουρισμού του Γερμανικού Κοινοβουλίου Klaus Brahmig με τον οποίο κατέληξε σε συμφωνία να συσταθεί κοινή επιτροπή ανάμεσα στις δύο χώρες η οποία θα ασχολείται με θέματα τουρισμού. Οι δύο πολιτικοί αποφάσισαν μάλιστα η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της επιτροπής να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Στο τέλος της συνάντησης ο Γερμανός Βουλευτής Klaus Brahmig αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση φιλοξενίας που του απεύθυνε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδης για διακοπές στα ελληνικά νησιά.

Συνεχίζοντας τις επαφές του για την βελτίωση του τουρισμού ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε με εκπροσώπους του κόμματος των Πρασίνων στο Γερμανικό Κοινοβούλιο οι οποίοι πρότειναν να διοργανώσουν ημερίδα στην χώρα μας με αποκλειστικό θέμα τη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα τουρισμού. Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού προς τους Γερμανούς δημοσιογράφους που καλύπτουν το τουριστικό ρεπορτάζ κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Νικητιάδης ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο, μετά από σχετικές ερωτήσεις που δέχθηκε, ότι δεν πωλείται ούτε σπιθαμή ελληνικής γης, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα περί πώλησης ελληνικών νησιών.

Στη συνέχεια εξήγησε στους Γερμανούς δημοσιογράφους το νέο μέτρο που σύντομα θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, για την αποζημίωση των τουριστών που θα αργοπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους εξαιτίας κινητοποιήσεων ή άλλων εκτάκτων αναγκών στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού στο Βερολίνο ολοκληρώθηκε πριν λίγο (απόγευμα της Παρασκευής) με επίσκεψη στο γνωστό Μουσείο της Περγάμου και συνάντηση που πραγματοποίησε με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων της Ομογένειας με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να τους ενημερώσει για τις πρόσφατες αλλαγές που δρομολογεί η Κυβέρνηση στα θέματα του Ελληνικού Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: