Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Οι Γερμανοί ξεπέρασαν την κρίση και ταξιδεύουν...


Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία στην Γερμανία έχουν σαφώς ξεπεράσει την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης του 6% για την τρέχουσα θερινή περίοδο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ο μεγαλύτερος αριθμός κρατήσεων φέτος είναι για προορισμούς της Μεσογείου, με την Τουρκία και την Αίγυπτο σε ιδιαίτερη ζήτηση, ενώ η Ελλάδα και η Πορτογαλία έχουν δει πτώση στη δημοτικότητά τους. Μακρινοί προορισμοί έχουν επίσης καλές επιδόσεις σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 11%.

Χάρη στις καλές συνδέσεις με πτήσεις, οι Βαλεαρίδες Νήσοι παραμένουν ο κορυφαίος προορισμός για τις κρατήσεις που γίνονται την τελευταία στιγμή: σχεδόν ένα στα πέντε ταξίδια εκεί, με την Μαγιόρκα και την Ίμπιζα ως προτιμώμενους προορισμούς. Οι Κανάριοι Νήσοι αποτελούν επίσης μια ελκυστική επιλογή για παραθεριστές που επιλέγουν να ταξιδέψουν τελευταία στιγμή. Συνολικά, ωστόσο, οι διακοπές σε περιοχές της Ισπανίας έχουν παρουσιάσει μικρή πτώση μέχρι στιγμής αυτό το καλοκαίρι, αν και αυτό θα μπορούσε ακόμη να αντισταθμιστεί με τις ισχυρές κρατήσεις τελευταίας στιγμής για επαγγελματικά ταξίδια.

Δεύτερος πιο ισχυρός προορισμός για διακοπές αυτής της κατηγορίας είναι η Τουρκία που αύξησε το μερίδιο αγοράς της αλλά όχι στον ίδιο βαθμό όπως και για τα ταξίδια που είναι προγραμματισμένα εκ των προτέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: