Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Αυξήσεις για τους ταξιδευτές


Το Φθινόπωρο μπήκε με αυξήσεις για τους ταξιδευτές... Οι ευρωπαικές τιμές ανεβαίνουν για πρώτη φορά αυτή τη χρονιά μετά το μήνα Μάιο.

Το Σεπτέμβριο κοστίζει η διανυκτέρευση σε ένα δίκλινο δωμάτιο κατά μέσο όρο 114 ευρώ, δηλαδή οχτώ τοις εκατό περισσότερο συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων παρατηρούνται στις ιταλικές πόλεις όπως η Ρώμη (140 ευρώ), η Βενετία (191 ευρώ) και το Μιλάνο (125 ευρώ). Τα ξενοδοχεία της Ελλάδας μειώνουν τις τιμές τους το μήνα Σεπτέμβριο έως και έντεκα τοις εκατό. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago (tHPI trivago Hotel Price Index), τα οποία δημοσιεύονται κάθε μήνα από το site σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr

Το μήνα Σεπτέμβριο θα πρέπει να πληρώσουν οι επισκέπτες οχτώ τις εκατό περισσότερο στα ξενοδοχεία της Ευρώπης (μέσος όρος τιμών διανυκτέρευσης σε ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο, 114 ευρώ). Το προηγούμενο μήνα οι τιμές στα ξενοδοχεία της Ευρώπης διακυμάνθηκαν στα 106 ευρώ. Οι φετινές τιμές Σεπτεμβρίου παρουσιάζουν μείωση πέντε τοις εκατό συγκριτικά με τις τιμές του Σεπτέμβρη 2009 (μέσος όρος τιμών διανυκτέρευσης σε ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο, 120 ευρώ). Ο Σεπτέμβριος βάζει φρένο στις πτωτικές, ξενοδοχειακές τάσεις που είχαν ξεκινήσει από το μήνα Μάιο. Σε πολλές χώρες οι θερινές διακοπές τελείωσαν. Στο επικεντρο του ενδιαφέροντος των ταξιδιωτών βρίσκονται και πάλι οι ευρωπαικές μητροπόλεις, οι οποίες όμως ανεβάζουν τις τιμές τους για το μήνα Σεπτέμβριο. Σε 42 από τις 50 ευρωπαικές πόλεις που βρίσκονται στον κατάλογο ξενοδοχειακών τιμών της trivago οι τιμές ανέβηκαν σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Αξιοσημείωτες είναι οι αυξήσεις των τιμών στην Ιταλία: Οι εκθέσεις που θα λάβουν χώρα το μήνα Σεπτέμβριο στην Μπολόνια ανεβάζουν τις τιμές των ξενοδοχείων έως και 41 τοις εκατό. Στο Μιλάνο όπου θα πραγματοποιηθεί η εβδομάδα μόδας ανεβαίνουν οι τιμές κατά 24 τοις εκατό, ενώ στη Ρώμη θα πρέπει να πληρώσουν οι ταξιδιώτες ένα τρίτο πιο ακριβά συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. Στις γερμανικές πόλεις παρατηρείται επίσης αύξηση στις ξενοδοχειακές τιμές. Το Σεπτέμβριο κοστίζει η διανυκτέρευση σε ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο σε μια γερμανική πόλη κατά μέσο όρο 97 ευρώ, οχτώ τοις εκατό πιο ακριβά από το μήνα Αύγουστο (90 ευρώ).

Εν τω μεταξύ στην Ελλάδα και Κύπρο οι ξενοδόχοι μειώνουν τις τιμές. Όσοι αποφασίσουν να επισκεφθούν την Ελλάδα θα βρουν τις τιμές των ξενοδοχείων μειωμένες κατά 11 τοις εκατό (μέσος όρος τιμών, 106 ευρώ), ενώ όσοι επιλέξουν την Κύπρο ως προορισμό θα πληρώσουν για ένα δίκλινο δωμάτιο, μέσο όρο 110 ευρώ (μείωση 18 τοις εκατό συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα).

Αντίθετα, στην Αθήνα (μέσος όρος τιμών, 105 ευρώ) και στη Θεσσαλονίκη (μέσος όρος τιμών, 95 ευρώ) παρατηρήθηκε αύξηση στις τιμές συγκριτικά με το μήνα Αύγουστο κατά 11 και 12 τοις εκατό αντίστοιχα. Στην Κρήτη παρατηρήθηκε μείωση των τιμών κατά 19 τοις εκατό. Μειωμένες τιμές θα βρουν και όσοι ταξιδιώτες επισκεφθούν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου όπου οι τιμές κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 116 ευρώ (μείωση 26 τοις εκατό). Εντυπωσιακές είναι οι μειώσεις τιμών στα ξενοδοχεία της Μυκόνου, η οποία το μήνα Αύγουστο σημείωσε τιμές ρεκόρ, προσφέροντας τις υψηλότερες τιμές από όλα νησιά της Ευρώπης. Το Σεπτέμβριο οι ξενοδόχοι της Μυκόνου ρίχνουν τις τιμές τους κατά 47 τοις εκατό (μέσος όρος τιμών 129 ευρώ). Στα νησιά του Ιονίου και του Βορείου Αιγαίου παρατηρούνται επίσης μειώσεις στις ξενοδοχειακές τιμές κατά 27 και 20 τοις εκατό αντίστοιχα. Στην Πελοπόννησο μειώθηκαν οι τιμές κατά τρία τοις εκατό, ενώ στη Θεσσαλία παρατηρείται μείωση κατά 15 τοις εκατό. Μόνο οι περιοχές της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν το μήνα Σεπτέμβριο αυξήσεις στις ξενοδοχειακές τιμές με πέντε και έξι τοις εκατό αντίστοιχα. Συγκριτικά με τον περσινό Σεπτέμβριο παρατηρείται μείωση στις τιμές κατά πέντε τοις εκατό στα ελληνικά ξενοδοχεία ενώ στα ξενοδοχεία της Κύπρου σημειώθηκε μείωση κατά 14 τοις εκατό. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν σημαντικές μειώσεις το φετινό Σεπτέμβριο ρίχνοντας τις τιμές τους κατά 18 και 24 τοις εκατό.

Οι κυπριακές πόλεις παρουσιάζουν και αυτές μείωση στις τιμές με εξαίρεση την Λευκωσία η οποία αυξάνει τις τιμές της κατά 19 τοις εκατό (μέσος όρος τιμών 136 ευρώ). Η Πάφος παρουσιάζει μείωση τιμών 26 τοις εκατό (μέσος όρος τιμών 124 ευρώ), η Λάρνακα μειώνει τις τιμές των ξενοδοχείων κατά 10 τοις εκατό (μέσος όρος τιμών 83 ευρώ) και η Αγία Νάπα κατά 26 τοις εκατό (μέσος όρος τιμών 92 ευρώ). Στην Λεμεσσό οι τιμές μειώθηκαν κατά ένα τοις εκατό (μέσος όρος τιμών 158 ευρώ).

Αποκτήστε μια γενική εικόνα για το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στην Ευρώπη και βρείτε περαιτέρω πληροφορίες εδώ!

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της www.trivago.gr δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται στις 160.000 καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago. Η trivago αποθηκεύει τις έρευνες κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα. Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από 53 online ταξιδιωτικούς πράκτορες και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: