Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ιταλός Δήμαρχος απαγόρευσε τη μίνι φούστα...


Οι Αρχές της παραθαλάσσιας ιταλικής πόλης Castellammare di Stabia (30 χλμ. από τη Νάπολι) απαγόρευσαν τις μίνι φούστες και όποιο άλλο είδος ρούχου που, κατά την κρίση τους, προσβάλλει τον πολιτισμό και τη δημόσια εικόνα.

Το πρόστιμο που θα επιβάλλεται στις... προκλητικές κυρίες, αλλά και σε άνδρες για ανάλογους λόγους είναι από 25 ευρώ έως και 500 ευρώ. Την είδηση μετέδωσε το BBC News, το οποίο πρόσθεσε πως σε άλλες ιταλικές πόλεις έχει απαγορευθεί σε πολίτες να φιλιούνται στο αυτοκίνητο, να δίνουν τροφή σε αδέσποτες γάτες, να κουρεύουν το γκαζόν τα Σαββατοκύριακα κ.ά.

Επιπλέον, θα απαγορευθούν η ηλιοθεραπεία, το ποδόσφαιρο σε δημόσιους χώρους και η βλασφημία, αν οι προτάσεις γίνουν αποδεκτές από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Η Castellammare di Stabia είναι η τελευταία πόλη όπου η δημοτική Αρχή χρησιμοποιεί την απόλυτη εξουσία που έχει λάβει από τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην προσπάθεια να καταπολεμηθεί το έγκλημα και η αντικοινωνική συμπεριφορά.

Για την ιστορία: Ανάλογη απόφαση είχε ληφθεί και στην Αθήνα το 1926. Τότε λοιπόν ο δικτάτορας (και παππούς του σημερινού αντιπροέδρου της Κυβέρνησης) Θεόδωρος Πάγκαλος, απαγόρευσε την κοντή φούστα στις γυναίκες.

Η διαταγή του τότε πρωθυπουργού, ο οποίος είχε αναλάβει την εξουσία με το κίνημα της 25ης Ιουνίου του 1925, ανάγκαζε τις γυναίκες να φορούν φούστα η οποία θα έπρεπε να απέχει 30 εκατοστά από το έδαφος, έτσι ώστε να έχουν σεμνή εμφάνιση. Για την πιστή εφαρμογή της διαταγής, τα όργανα της τάξης είχαν εφοδιαστεί με... μεζούρες, για να διαπιστώσουν εάν η κάθε γυναίκα που κυκλοφορούσε στους δρόμους ήταν στα πλαίσια της νομιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: