Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ώρα για σκι και ...μπάνια στη Τσεχία


Τι και αν τελειώνει το καλοκαίρι; Συνδυάστε το κολύμπι που αρχίζει να μας λείπει με το σκι στην Τσεχία.

Τα όρη Jizerska προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για τους λάτρεις των αθλημάτων. Το θέρετρο Jested ξεπροβάλλει στην άκρη του Liberec και βρίσκεται σε μία ιδανική τοποθεσία μόλις μία ώρα μακριά από την Πράγα. Έχει διαδρομές για χιονοδρομίες σε διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας και οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν αμέσως μετά το υδάτινο πάρκο αναψυχής Babylon aquapark που προσφέρει ευρεία επιλογή δραστηριοτήτων. Η νέα μόδα σήμερα είναι το aquazorbing.

Τα βουνά όμως της Τσεχίας δεν προσφέρουν μόνο αυτό. Το χιονοδρομικό θέρετρο Spindleruv Mlyn στα Όρη Krkonose (Γιγαντιαία Όρη) συγκαταλέγεται στα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Προσφέρει διαδρόμους κατάβασης μήκους 25χλμ. και 90χλμ. μονοπάτια ανωμάλου δρόμου. Θα απολαύσετε χειμερινές διακοπές υψηλών προδιαγραφών χωρίς στιγμές ανίας – χωρίς να βγάλετε τις μπότες σας. Στο Spindleruv Mlyn υπάρχουν διαδρομές ελκήθρου και ένα πάρκο αναψυχής όπου μπορείτε να νιώσετε την αδρεναλίνη σας να εκτοξεύεται στα ύψη. Οι λάτρει� � της ταχύτητας θα απολαύσουν τις μηχανές, ενώ οι ρομαντικοί θα προτιμήσουν μία διαδρομή σε έλκηθρο με σκυλιά (www.yellow-point.cz, www.snowtubing.cz, www.bobovka.cz και www.sankarska-draha.cz).

Χειμερινός αθλητισμός και spa

Τα spa και η λουτροθεραπεία έχουν μακρά παράδοση στην Τσεχική Δημοκρατία. Μπορείτε, δηλαδή να συνδυάσετε τις δύο δραστηριότητες ώστε η διασκέδαση, η χαλάρωση και ο ενθουσιασμός σας να φτάσει στο έπακρο. Πολλά μέρη σας προσφέρουν τέτοιες δράσεις

Το Κέντρο Λουτροθεραπείας στο Priessnitz και το spa Karlova Studanka βρίσκονται στα όρη Jesenik. Εκεί θα βρείτε και το χειμερινό θέρετρο Praded-Ovcarna, το χιονοδρομικό κέντρο στο μεγαλύτερο υψόμετρο στην Τσεχική Δημοκρατία.

Τα πιο γνωστά spa της Τσεχικής Δημοκρατίας, το Karlovy Vary, Marianske Lazne και Frantiskovy Lazne βρίσκονται κοντά στα όρη Krusne. Το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο σ’ αυτά τα βουνά είναι το Klinovec.

Τα spa Jachymov βρίσκονται στα ίδια βουνά.
Οι τουρίστες απολαμβάνουν τον συνδυασμό spa και βουνών στα όρη Krkonose. Σε μικρή απόσταση από τα Janske spa βρίσκεται το χειμερινό θέρετρο Cerna hora. Πρόκειται για ένα νέο θέρετρο που δημιουργήθηκε σε συνδυασμό με τις περιοχές Janske Lazne, Cerny Dul και Svoboda nad Upou. Το χιονοδρομικό κέντρο στη Janske lazne διαθέτει τελεφερίκ οκτώ ατόμων και διαδρομές κατάβασης με το μεγαλύτερο μήκος στην Τσεχία.

Στα όρη Jizerska μπορείτε να αφεθείτε στα χέρια των ειδικών στα spa Libverda, 30χλμ. από το Liberec. Το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στα Όρη Jizerska είναι το Tanvaldsky Spicaκ.

Οι διακοπές στη Τσεχία δε σταματούν ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: