Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Elvis Costello-National Ramson///2010

O Ελβις Κοστέλο, ο ιρλανδικής καταγωγής βρετανός τραγουδοποιός, μόλις κυκλοφόρησε το ενδέκατο άλμπουμ του.

Το «Νational Ransom» ηχογραφήθηκε στο Νάσβιλ με παραγωγό τον «πολύ» Τ Μπόουν Μπερνέτ και συνιστά τη δεύτερη κατά σειρά «βουτιά» του καλλιτέχνη στην αμερικανική μουσική παράδοση. Οταν βέβαια μιλάμε για τον Ελβις Κοστέλο, ο οποίος σύμφωνα με τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ - και όχι μόνο- είναι ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς της ροκ μουσικής, πρωτίστως μιλάμε για τους στίχους του και για την τόσο χαρακτηριστική φωνή του.

Σε αυτή τη νέα περιπέτεια τον συνοδεύουν εξαιρετικοί μουσικοί, όπως ο Μπάντι Μίλερ, ο Μαρκ Ρίμποτ, ο Βινς Τζιλ και ο Λίον Ράσελ.

Στα 56 του χρόνια, ο Ελβις Κοστέλο δηλώνει ερωτευμένος (με τη σύζυγό του Νταϊάνα Κραλ, σπουδαία τζαζ τραγουδίστρια) όσο ποτέ. «Ζούμε αρκετά μεγάλο διάστημα χωριστά, κάτι που δημιουργεί και στους δυο μας την έντονη επιθυμία να ξαναβρεθούμε» δήλωσε πρόσφατα στον «Οbserver». «Τη Δευτέρα το βράδυ, όταν η Νταϊάνα θα έχει επιστρέψει από την εμφάνισή της στη Λίμα του Περού, όλα θα είναι μια χαρά. Θα είμαστε και πάλι οικογένεια... ως την επόμενη φορά που θα φύγει για δουλειές ο ένας από τους δυο μας. Αυτό όμως φαίνεται ότι κρατάει ζωντανή τη σχέση μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: