Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Η πασιφλόρα Ιατρικό Φυτό της Χρονιάς 2011


Το φυτό πασιφλόρα (passiflora incarnata) ανακηρύχθηκε Ιατρικό Φυτό της Χρονιάς 2011 από την ομάδα μελέτης του πανεπιστήμιου Βίρτσμπουργκ για την ιστορική εξέλιξη των φυτών που χρησιμοποιούνται στην ιατρική. H σχετική μελέτη υπογραμμίζει ότι το φυτό αυτό βοηθά στην ανακούφιση της νευρικής ανησυχίας, των συμπτωμάτων της ήπιας αϋπνίας και των γαστρεντερικών διαταραχών που συνδέονται με τη νευρικότητα και προσθέτει επίσης ότι αποδείχθηκε ότι είναι αποτελεσματικό και στην αντιμετώπιση των αγχωτικών καταστάσεων. Αντίθετα με πολλά ψυχοφάρμακα, δεν επηρεάζει το μυϊκό σύστημα, γεγονός που καθιστά ακίνδυνη τη λήψη της οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Η πασιφλόρα είναι ένα φυτό που προέρχεται από τα τροπικά δάση της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.
* Η ΤΖΟΥΛΙΑ Αλεξανδράτου έκανε εκπομπή για τα Facebookόπουλα. Δείτε το σχετικό βίντεο
* ΑΥΤΟ το βίντεο είναι το δώρο που πήρε για τα σημερινά γενέθλιά της η Άννα Βίσση. Της το έστειλαν οι θαυμαστές της και παρουσιάζει την πορεία της Άννας όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο του τραγουδιού, από τα πρώτα κιόλας βήματά της μέχρι σήμερα.
* ΓΙΑ ΝΑ μη ξεχνιόμαστε, έχουμε και τα ...ληξιαρχικά μας καθήκοντα: Σήμερα έχει γενέθλια η Άννα Βίσση (ηλικία δεν λέω). Μαζί της και ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος που κλείνει τα 71, αλλά και ο Παντελής Οικονόμου που κλείνει τα 60. Επίσης, ο ηθοποιός Νίκος Γαλανός, ο Μιχάλης Μαυρομμάτης, γιός του ευρωβουλευτή Μανόλη Μαυρομμάτη και της ηθοποιού Ρένας Βενιέρη και ο μετρ της μόδας Μιχάλης Ασλάνης. Και βεβαίως, σήμερα έχει γενέθλια ο νέος μας Δήμαρχος, του ενιαίου Δήμου Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς.
"ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για έναν Προϋπολογισμό μονόπλευρο, άδικο και αναποτελεσματικό. Είναι ένας Προϋπολογισμός, ο οποίος δεν δίνει καμιά ελπίδα ανάπτυξης και καλύτερης προοπτικής για την οικονομία μας, για την κοινωνία μας. Σκοπεύει να αυξήσει τη φορολογία στα φυσικά πρόσωπα, τη στιγμή που εννέα στους δέκα συμπολίτες μας θα έχουν μειωμένα εισοδήματα. Θέλει να εισπράξει 1,2 δισ. ευρώ από το Φ.Π.Α., τη στιγμή που στην αγορά δεν κουνιέται φύλλο. Θέλει να εισπράξει 1 δισ. ευρώ από την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις, τη στιγμή που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη.Θέλει να εισπράξει περίπου 1 δισ. ευρώ από τα ακίνητα, τη στιγμή που η αγορά έχει παγώσει εντελώς" (Δήλωση - πριν λίγο- από τη Μίκα Ιατρίδη, Βουλευτή Δωδεκανήσου της Ν.Δ.).
* ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ στα παλιά της λημέρια... Στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ η Έλλη Στάη από τον Ιανουάριο! Η γνωστή δημοσιογράφος ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα στην ΕΡΤ παρουσιάζοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων μαζί με τον Τέρενς Κουΐκ μέχρι το 1989.
* 110 ΤΟΥΡΚΟΙ απασχολούνται στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας σε περίπου 120 δημόσιους οργανισμούς ως δημόσιοι υπάλληλοι. Το αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας των Σκοπίων Hadi Nezir, ο οποίος είναι τουρκικής καταγωγής. Ο διορισμός τους έγινε βάσει της συμφωνίας της Οχρίδας.
* ΡΙΓΕ παντελόνι, μαύρο μακρύ μπλέιζερ, λευκό πουκάμισο και γκρι γιλέκο: αυτή είναι η νέα συναυλιακή εμφάνιση των γυναικών - μελών της περίφημης Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα οι γυναίκες-μέλη του διάσημου συνόλου φορούσαν στις συναυλίες μαύρα κοστούμια τα οποία επέλεγαν οι ίδιες.
* ΚΑΤΑ 50% αυξήθηκαν τα κρούσματα φυματίωσης στη Βρετανική πρωτεύουσα τα τελευταία δέκα χρόνια, όπως αποκαλύπτει έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος της ιατρικής επιθεώρησης Lancet. «Το Λονδίνο είναι η ευρωπαϊκή πρωταθλήτρια της φυματίωσης» διαπιστώνουν οι ειδικοί επιδημιολόγοι.
* ΠΟΛΛΟΙ αναρωτιούνται, τι θα ήταν καλύτερο να καταναλώσουμε την περίοδο των γιορτών, μελομακάρονα η κουραμπιέδες; Στο δίλημμα αυτό οι περισσότερες πηγές δίνουν περίπου ίδιες θερμίδες για τα δύο αυτά γλυκά, οι οποίες κυμαίνονται γύρω στις 150 για το καθένα.
Το δεύτερο γεγονός που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας σε αυτή τη σύγκριση είναι η θρ...επτική τους αξία. Αυτή εξαρτάται από τα υλικά της συνταγής. Με βάση αυτό, λοιπόν, φαίνεται καθαρά η υπεροχή του Μελομακάρονου έναντι του Κουραμπιέ. Και αυτό γιατί τα βασικά υλικά του πρώτου μελομακάρουνου είναι το μέλι, τα καρύδια και το ελαιόλαδο σε αντίθεση με το βούτυρο και την ζάχαρη που χρησιμοποιούνται για τον κουραμπιέ.
Και στο σημείο αυτό, είναι, που πολλοί αναρωτιούνται μέχρι πόσα μπορούν να τρώνε καθημερινά, ώστε να μην αυξήσουν το σωματικό τους βάρος στις γιορτές. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι η εξής : το πόσο θα παχύνουμε εξαρτάται από το ποσό των θερμίδων που θα λάβουμε όλη την ημέρα με τα γεύματά μας. Επομένως, αν θέλουμε να καταναλώσουμε ένα γλυκό της αρεσκείας μας, καλά θα είναι να έχουμε μέτρο στις ποσοτικές επιλογές των γευμάτων μας.
Αν φάμε ένα βαρύ γεύμα και πιούμε πολύ αλκοόλ, σίγουρα δεν θα ευθύνεται ένας κουραμπιές ή ένα μελομακάρονο για την αύξηση του σωματικού μας βάρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: