Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Η καλή χοληστερόλη ενάντια στη νόσο Αλτσχάιμερ

ΕΝΑ πλοίο που μετέφερε μετανάστες ναυάγησε στην Αυστραλία. Το πλοίο στο οποίο επέβαιναν περίπου 80 μετανάστες παρασύρθηκε λόγω των γιγάντιων κυμάτων, χτύπησε στα βράχια και ναυάγησε κοντά στο Νησί των Χριστουγέννων. Στο τραγικό δυστύχημα πνίγηκαν 50 άνθρωποι, ενώ η κατάσταση των τριών από τους 33 τραυματίες είναι σοβαρή. Οι Αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν τα πτώματα των 27 μεταναστών, η πλειοψηφία των οποίων είχαν καταγωγή από Μέση Ανατολή.

* ΤΑ ΥΨΗΛΑ επίπεδα της αποκαλούμενης «καλής» ΗDL χοληστερόλης δεν σώζουν μόνο την καρδιά αλλά και τον εγκέφαλο προστατεύοντάς τον από τη νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Αrchives of Νeurology».

* ΣΗΜΕΡΑ γιορτάζουν η Ανθή, ο Ελευθέριος, η Ελευθερία, η Σύλβια και η Σωσσάνα. Μαζί τους γιορτάζουν λόγω γενεθλίων οι: Annita Konstantinou, Chrysanthos Theoharis, Georgia Roditi, Maria Vardelli, Renata Vasileiadi και η Voula Skalidi. Χρόνια τους Πολλά!!!

*ΕΝΑ από τα πιο ωρ
αία και θηλυκά κορμιά, με πλήθος αντρών να παραληρούν στην θέαση του στις παραλίες και στα περιοδικά, ξανά στο χειρουργείο। Η Γωγώ Μαστροκώστα εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο για να υποβληθεί σε μια πολύ λεπτή επέμβαση, που κρίθηκε απαραίτητη από τον θεράποντα ιατρό της। Η Γωγώ παρέμεινε σε γενική νάρκωση στο χειρουργείο για περίπου δεκατρείς ώρες. ΠΗΓΗ: Ciao

* ΑΛΛΑ λένε στα μπαλκόνια... Από τα 1,548 δισ. ευρώ των κοινοτικών κονδυλίων που προβλέπονται για έρευνα και καινοτομία, έχουν δεσμευθεί μόλις 48 εκατομμύρια ευρώ και έχουν απορροφηθεί λίγο περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ!!!


* ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ η οργή... Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν κηρύξει σήμερα Τετάρτη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή δασκάλων, καθηγητών, δικηγόρων, γιατρών, νοσηλευτών, φαρμακοποιών, ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, εργαζομένων στον ΟΣΕ και τον προαστιακό.


* ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, το 1939 δόθηκε η πρεμιέρα της θρυλικής ταινίας «Όσα Παίρνει ο Άνεμος». Θεωρείται τπρότυπο της Χολλυγουντιανής εμπορικής ταινίας, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Μίτσελ από το 1936 και σκηνοθετημένο από τον Βίκτορ Φλέμινγκ. Η επική αυτή ταινία είχε πρωταγωνιστές την Βίβιαν Λι, τον Κλαρκ Γκέιμπλ, τον Λέσλι Χάουαρντ και την Ολίβια Ντε Χάβιλαντ. Διηγείται την ιστορία του Αμερικανικού Εμφυλίου και τα επακόλουθά του, ιδωμένα από την πλευρά των λευκών Νοτίων. Κέρδισε δέκα βραβεία Όσκαρ, ένα ρεκόρ που διατήρησε για είκοσι χρόνια. Το 1998 κατατάχθηκε τέταρτο στη λίστα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου με τις 100 καλύτερες αμερικανικές ταινίες όλων των εποχών.

* ΔΙΑΚΡΙΣΗ. Η Εύα Καϊλή ανάμεσα στις 10 πιο σέξι γυναίκες στην πολιτική παγκοσμίως.

* H Louis Cruises αναδείχθηκε αναδείχθηκε ως η "Καλύτερη Εταιρεία της Χρονιάς 2010 για την Επιβατηγό Ναυτιλία", στον κορυφαίο θεσμό των ναυτιλιακών βραβείων που διοργανώνει κάθε χρόνο η Lloyd’s List στην Ελλάδα.Το βραβείο αυτό αποτελεί επιβράβευση της 25χρονης επιτυχούς δραστηριοποίησης της εταιρείας στον τομέα της κρουαζιέρας.

* Το 2011, υπό προϋποθέσεις, εκτιμάται ότι μπορεί να σηματοδοτήσει την έναρξη της ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού. Οι προϋποθέσεις, από την πλευρά της προσφοράς, είναι η μείωση του μη μισθολογικού κόστους, η μετάταξη διαφόρων ειδικοτήτων από τα βαρέα και ανθυγιεινά σε χαμηλότερες ασφαλιστικές κατηγορίες, ανάλογα με αυτ...ά που ισχύουν στις υπόλοιπες ανταγωνίστριες χώρες. Από την πλευρά της ζήτησης, μαζί με την αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η στοχευμένη προβολή, κυρίως μέσω του διαδικτύου. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο ΣΕΤΕ ετοιμάζει πρότασης συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού, ώστε να αποκτήσει η χώρα μας ένα σύγχρονο εργαλείο marketing παρόμοιο με αυτό των προηγμένων τουριστικά χωρών.

"Όλοι όσοι επισκέπτονται τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους μας θα έχουν στο μέλλον την καλύτερη προσφορά υπηρεσιών", δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος. Μακάρι, γιατί ντρέπομαι ως Έλληνας να βλέπω αρχαιολογικούς χώρους σκουπιδαριό και τουρίστες να προσπαθούν να βρουν έστω κι ένα φυλλάδιο με πληροφορίες για τα μνημεία μας.

* ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ όπου δεν μπορεί να σχηματισθεί κυβέρνηση αν και έχουν περάσει έξι μήνες από τη διεξαγωγή των εκλογών, εξαιτίας διαφωνιών ανάμεσα στους Ολλανδόφωνους Φλαμανδούς και Γαλλόφωνους Βαλλόνους, αναζωπυρώθηκαν και πάλι οι συζητήσεις περί διχοτόμησης. Το Κόμμα «Νέα Φλαμανδική Συμμαχία» που είναι το μεγαλύτερο στη ...περιοχή των Φλαμανδών όπου ζει το 60% του πληθυσμού του Βελγίου, υποστηρίζει πως δεν λειτουργεί πια το Βέλγιο και ότι είναι αποτυχημένο μοντέλο κράτους. Ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα των Βαλλόνων που είχε αναλάβει μετά τις εκλογές, αξιολογεί τη θέση αυτή ως δικαιολογία για διχοτόμηση της χώρας.

* ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ψάρια βγήκαν στον αφρό στη λίμνη Κάρλα και κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασφυξία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες ενδέχεται η απότομη πτώση της θερμοκρασίας να δημιούργησε συνθήκες ανοξίας.

* ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, γεννήθηκε το 1832 ο Γουσταύος Άιφελ, Γάλλος μηχανικός, που σχεδίασε και ύψωσε το σύμβολο του Παρισιού. Δείτε εδώ σχετικό βίντεο με την κάμερα του enlefkotv

* ΑΦΟΥ τραβάνε που τραβάνε τα τουρκικά σίριαλ, να μη προσθέσουμε ένα ακόμα; Έτσι σκέφτηκαν στον ΑΝΤ1 και μας έρχονται τα “Ασημένια Φεγγάρια” ….

* ΦΤΩΧΕΙΑ καταρραμένη για πενήντα οικογένειες... Ο Θωμάς και η Νατάσα Λιακουνάκου, ο Πάνος και η Σάντρα Μαρινοπούλου, ο Λάκης Γαβαλάς, αλλά και η Ελένη Μενεγάκη με τον Ματέο Παντζόπουλο (η πρώτη τους δημόσια κοινωνική εμφάνιση) είπαν να ξεχάσουν το ΔΝΤ και πήγαν στο μεγάλο πάρτυ που οργάνωσε ο Δημήτρης Κοντομηνάς (έχοντας πάντα στο πλευρό του την καινούργια του σύντροφο Τζίνα Ξανθάκη), στο κτήμα του στην Βαρυμπόμπη.

* ΤΙ ΕΓΙΝΕ στον τελικό και ποιος είναι ο νικητής του Master Chef; Ο Άκης Πετρετζίκης και ο Μιχάλης Καλαβρινός είναι οι δυο παίκτες που κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό και να διεκδικήσουν τον τίτλο του νικητή του Master Chef και τα 50.000 ευρώ. Ο τελικός θα μεταδοθεί την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, ενώ το MEGA και η εταιρεία παραγωγής Studio Ata κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην διαρεύσει το όνομα του νικητή.

* ΦΟΙΤΗΤΕΣ στη Ρώμη διαδηλώνουν κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, προσπαθώντας να πλησιάσουν το μέγαρο Παλάτσο Μαντάμα της γερουσίας και την ιδιωτική κατοικία Παλάτσι Γκρατσιόλι του Ιταλού πρωθυπουργού.

* ΣΚΑΣΙΛΑ μας μεγάλη... Όλα τα κανάλια έχουν τροποιήσει το πρόγραμμα τους καθώς δεν πρόκειται λόγω της απεργίας να μεταδοθούν σήμερα ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.


* Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ κάνει καλό... Η πυκνή βροχόπτωση στην Ιερουσαλήμ προκάλεσε την κατολίσθηση βράχων. Μέσα από τα βράχια στο λιμάνι της πόλης Ashkelon, δυτικά της Ιερουσαλήμ, αποκαλύφθηκε άγαλμα ύψους 1,20 μ. και βάρους 200 κιλών, που παριστάνει μια γυναίκα που φοράει χιτώνα και σανδάλια και εκτιμάται ότι φιλοτεχνήθηκε πριν από 2.000 χρόνια.

* Εικονικός έρωτας στη Νότιο Κορέα... Με μόνο 1,99 δολάρια, η "Μίνα" κάνει βιντεοκλήσεις τέσσερις φορές την ημέρα και κατακλύζει τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας με ευτυχισμένα μαγνητοφωνημένα μηνύματα του τύπου "καληνύχτα και όνειρα γλυκά"। Στόχος της κλήσης είναι να βοηθήσει τους συνδρομητές να αισθανθούν ότι κάποιος τους νοιάζεται και τους έχει συνεχώς στο μυαλό του.
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: