Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Τρώγοντας δεν έρχεται μόνο η όρεξη...

Τον μηχανισμό αποσιώπησης σημαντικών ερευνών και επιστημονικών ανακοινώσεων για τα θεραπευτικά θαύματα της σωστής διατροφής φωτίζουν οι συντάκτες του ηλεκτρονικού Happy Health Long Life:
"Γιατί αυτές οι πληροφορίες δεν δημοσιεύονται, όπως τους αξίζει, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων; Η απάντηση είναι: Ακολουθήστε το χρήμα. Οι εταιρείες τροφίμων και φαρμάκων δεν νοιάζονται για την υγεία μας. Και η αμερικανική κυβέρνηση έχει επενδυμένα συμφέροντα σε αυτό το status quo".
Υπάρχει μεγάλο κέρδος στο γλυκό, στο λιπαρό, στο αλατισμένο, ανθυγιεινό φαγητό. Υπάρχει μεγάλο κέρδος στον φαρμακευτικό και ιατρικό τομέα.
Ποιος ξέρει ότι το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας λειτουργούσε ως λόμπι για κτηνοτρόφους, αντί για φύλακας της υγείας μας; Είναι αυτοί που μας συμβουλεύουν τι να φάμε από την Πυραμίδα Τροφίμων που έχουν φτιάξει. Είναι οι ίδιοι που αποφασίζουν για τις προμήθειες των τροφίμων στα σχολικά συσσίτια. Είναι σαν να φυλάει ο λύκος τα πρόβατα.
Η βιομηχανία κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων -οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς- εισπράττουν το 74% των αγροτικών επιδοτήσεων, ενώ μόλις το 0,5% αυτού του ποσοστού πηγαίνει στους καλλιεργητές φρούτων και λαχανικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: