Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Η Ελλάδα πρώτη στην εργασιακή φτώχεια

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, οι πολίτες που καταφεύγουν στις κοινωνικές υπηρεσίες του καταγράφουν αύξηση 50% σε σχέση με πέρυσι Επίσης, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην εργασιακή φτώχεια στις 15 χώρες της ευρωζώνης
Υψηλότερο ποσοστό φτώχειας καταγράφουν η Θεσσαλία και η Πελοπόννησος (άνω του 25%).
Οι νέοι περιφερειάρχες έχουν δικαίωμα πρόσληψης τεσσάρων ειδικών συμβούλων και οι αντιπεριφερειάρχες ενός. Για την κάλυψη των θέσεων μπορούν να προσληφθούν ιδιώτες ή να αποσπασθούν εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Η θητεία των συμβούλων διαρκεί όσο η θητεία των περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών. Στους δήμους που είναι πρωτεύουσες νομών ή έχουν πληθυσμό πάνω από 20.000 κατοίκους προβλέπεται η πρόσληψη ιδιαίτερου γραμματέα, μετακλητού υπαλλήλου με θητεία που θα διαρκεί όσο η θητεία του δημάρχου. Επίσης οι δήμαρχοι θα μπορούν να προσλαμβάνουν γενικό γραμματέα, ειδικούς συμβούλους, ειδικούς και επιστημονικούς συνεργάτες, με τις ίδιες προϋποθέσεις και τις ίδιες διαδικασίες που ισχύουν και για τις περιφέρειες.
Αγωγή ετοιμάζει η Κυπριακή μπύρα ΚΕΟ κατά αμερικανικής εταιρίας παραγωγής πορνό επειδή χρησιμοποίησε εν αγνοία της τη μπύρα και παρουσίασε το σήμα της. Η υπόθεση: Ένας άντρας και μια γυναίκα βρίσκονται σε εστιατόριο και συζητούν. Στο τραπέζι υπάρχει μια μπίρα ΚΕΟ. Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την μπίρα που απολαμβάνουν και την κυπριακή προέλευσή της। Ξαφνικά, η γυναίκα παίρνει ένα μπουκάλι ΚΕΟ, το τοποθετεί ανάμεσα στα στήθη της και το προσφέρει στον παρτενέρ της. Στη συνέχεια, η πρωταγωνίστρια γδύνεται και αδειάζει αισθησιακά στο σώμα της όση μπίρα έμεινε στο μπουκάλι. Έπειτα, ξεκινά η σεξουαλική πράξη. Σημειωτέον ότι εφημερίδες του εξωτερικού και ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως το AFP, ασχολήθηκαν με το θέμα επισημαίνοντας πως η Εκκλησία της Κύπρου είναι μεγαλομέτοχος της ΚΕΟ.
Αν κάνετε αυτές τις μέρες κάποιο δώρο, να θυμάστε τους άγραφους κανόνες που συνιστούν τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς। Για την επιλογή του δώρου, το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να σκεφτείτε τον παραλήπτη και όχι τον εαυτό σας। Τι αρέσει σ’ εκείνον, τι του ταιριάζει και τι μπορεί να τον ευχαριστεί। Ακόμη κι αν δεν το πετύχετε, θα ξέρετε ότι έχετε κάνει το καλύτερο που μπορείτε. Αν ο παραλήπτης έχει αναφέρει κάποια στιγμή ότι επιθυµεί κάτι συγκεκριµένο ή ότι του αρέσει κάτι, μπορείτε να τον «προλάβετε» και να το αγοράσετε εσείς. Επίσης, αν έχει κάποιο χόµπι ή κάτι άλλο που του αρέσει, αναζητήστε κάτι αντίστοιχο. Όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι, ένα δώρο δεν χρειάζεται να είναι ακριβό για να είναι καλαίσθητο και να αρέσει στον άλλον.

‎"Η Ελλάδα δεν είναι οργανωμένη για την ανάπτυξη σύνθετων τουριστικών θέρετρων -με γήπεδο γκολφ, ξενοδοχεία και βίλες- που θα μπορούσαν να προσελκύσουν πλούσιους τουρίστες", γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal. Τίτλος του άρθρου: "Γκολφ στην Ελλάδα, μια βυζαντινή δοκιμασία".

Από την πρώτη Ιανουαρίου, η ιταλική πρωτεύουσα πρόκειται να επιβάλλει συμβολικό «φόρο» στους τουρίστες που θα την επισκέπτονται. Το δημοτικό συμβούλιο της ιταλικής πρωτεύουσας, αποφάσισε να ζητήσει από τους τουρίστες που θα διανυκτερεύουν στα ξενοδοχεία της, να καταβάλλουν, ημερησίως, από ένα μέχρι και τρία ευρώ.

Οι δήμοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού αναβιώνουν και φέτος τα "ραγκουτσάρια". Λεπτομέρειες εδώ!

Το φρούριο Suomenlinna (Viapori στα Φινλανδικά), ή Sveaborg στα Σουηδικά) είναι ένα επιβλητικό αμυντικό κάστρο που εκτείνεται σε έξι νησιά του Ελσίνκι και αποτελούσε κομμάτι της οχυρωματικής γραμμής της πόλης και κατ' επέκταση ολόκληρης της Φινλανδίας απέναντι στην ρωσική επεκτατική πολιτική।Περισσότερα για το θέμα εδώ!

Δυο επιστημονικές ομάδες από το Μπέρμπιγχαμ και τη Σιγκαπούρη ανακάλυψαν τον μανδύα που θα μας κάνει αόρατους. Αόρατους από το ΔΝΤ, γίνεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια: