Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Παρίσι, ξενοδοχεία «Palace»

Το γαλλικό υφυπουργείο Τουρισµού καθόρισε τα κριτήρια της νέας κατηγορίας «Palace» για τα άνω των πέντε αστέρων ξενοδοχεία.
Πιο συγκεκριμένα η σχετική απόφαση, η οποία φέρει την υπογραφή του Γάλλου υφυπουργού Τουρισµού αναφέρει πως: η αρχιτεκτονική σ' αυτά τα ξενοδοχεία πρέπει να αγγίζει την τελειότητα, το ρουµ σέρβις να είναι διαθέσιµο 24 ώρες το 24ωρο και για επτά ηµέρες την εβδοµάδα. Τα µονόκλινα απαγορεύεται διά ροπάλου να είναι κάτω από 25 τετραγωνικά µέτρα, κάθε δωµάτιο θα πρέπει να διαθέτει τηλεόραση µε επίπεδη οθόνη και δορυφορικά προγράµµατα, ένα επιπλέον κρεβάτι εάν υπάρχει παιδί θα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγµή διαθέσιµο. Το πιο ασφαλές διαπιστευτήριο πάντως είναι η ιστορία του ξενοδοχείου.
Το «Ritz», για παράδειγµα, λειτουργεί από το 1898, ο Ερνεστ Χέµινγουεϊ και ο Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ εµπνεύστηκαν από τους χώρους του, η Οντρεϊ Χέπµπορν γύρισε εκεί δυο ταινίες µε τον Γκάρι Κούπερ και τον Πίτερ Ο’Τουλ, εκεί έµενε και ο µυθιστορηµατικός καθηγητής Ρόµπερτ Λάνγκτον του «Κώδικα Ντα Βίντσι». Στο «Ritz» άφησε την τελευταία της πνοή η Κοκό Σανέλ και από εκεί έφυγε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, για να βρει λίγο αργότερα τον τραγικό θάνατο σε ένα τροχαίο µαζί µε τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ, γιο του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.
Εδώ, σχετικό βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: