Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Το επίπεδο του λαού έπεσε πολύ χαμηλά

«Σήμερα οι νέοι μεγαλώνουν σε καλύτερες συνθήκες, μαθαίνουν περισσότερα γράμματα, δεν τους λείπει τίποτε. Αλλά νιώθουν ότι είναι σε ένα χάος. Ζούμε μια τραγική κατάσταση, μέσα σε συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών, οι οποίοι μας έφθασαν εδώ. Εμαθαν τον κόσμο να κάνει κομπίνες για να γλιτώσει κάποια λεφτά και ο κόσμος συνήθισε. Γίναμε η χώρα με τους χειρότερους ανθρώπους. Το επίπεδο του λαού έπεσε πολύ χαμηλά. Ο κόσμος δεν είναι αυτός που ήταν, έγινε χειρότερος. Και αυτόν τον κόσμο, τον χειρότερο, τον εκμεταλλεύθηκαν οι πολιτικοί που τον δημιούργησαν" (ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ στο "ΒΗΜΑ").

Οι κλιματικές αλλαγές μπορεί να οδηγήσουν στην εξαφάνιση των τριών τετάρτων των παγετώνων των Άλπεων ως το 2.100 και σύμφωνα με ένα ακόμα πιο απαισιόδοξο σενάριο, ενός τμήματος της Ανταρκτικής ως το 3.000, γεγονός που θα ανεβάσει κατά τέσσερα μέτρα το επίπεδο της στάθμης των θαλασσών, σύμφωνα με δυο μελέτες που δημοσιεύονται στο περιοδικό Nature Geoscience.

Το όραμα της Ευρώπης χρειάζεται ηγέτες με μυαλό. Ευρώπη, δεν είναι μόνο τα χρήματα. Είναι δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνικό κράτος, ποιότητα ζωής. Ενωμένη Ευρώπη με κινέζικα λεφτά, είναι Ευρώπη "μαϊμού". Κάποιος πρέπει να δανείσει τον Γερμανό με μυαλό και σοφία. Και σίγουρα, αυτός, δε μπορεί να είναι ο Κινέζος!

Το χρηματιστήριο του Μπανγκλαντές διέκοψε σήμερα τις συναλλαγές, αφού κατέγραψε πτώση ρεκόρ κατά 9,25% σε διάστημα μίας ώρας, προκαλώντας βίαιες διαδηλώσεις χιλιάδων επενδυτών.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην κεντρική Χιλή. Ο σεισμός με εστιακό βάθος 25 χιλιομέτρων, έγινε στην ίδια περιοχή με τον φονικό σεισμό των 8,8 βαθμών που ισοπέδωσε τον περασμένο χρόνο τη Χιλή, αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες νεκρούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η easyJet για την επιβατική κίνηση του Δεκεμβρίου 2010 στην Ελλάδα, οι επιβάτες έφτασαν τους 3.657.186 έναντι 3.399.305 τον αντίστοιχο μήνα του 2009 (αύξηση 7,6%). Η πληρότητα κυμάνθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι (85,8% το Δεκέμβριο του 2010, από 85,4% το Δεκέμβριο του 2009).

Αεροπορική τραγωδία στο Ιράν με 70 νεκρούς. Το αεροσκάφος των Ιρανικών Αερογραμμών συνετρίβη κοντά στην πόλη Ουρουμιγέχ, στο βορειοδυτικό Ιράν, περίπου 1.000 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Τεχεράνη. Στις κακές καιρικές συνθήκες (χιονόπτωση), αλλά και στην κακή κατάσταση γενικότερα των επιβατικών αεροσκαφών της αεροπορικής εταιρείας του Ιράν (λόγω των διεθνών κυρώσεων που ισχύουν κατά της χώρας και που περιορίζουν τις δυνατότητες συντήρησης), αποδίδεται η αεροπορική τραγωδία.

Ζυρίχη, Αμβούργο, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Λος Άντζελες ήταν
μερικές από τις πόλεις όπου πολλοί... τολμηροί αποφάσισαν να μπουν στο
μετρό φορώντας μόνο τα εσώρουχα τους. Το no pants subway ride «γεννήθηκε» πριν από 10 χρόνια στη Νέα Υόρκη και πέρυσι έλαβαν μέρος 2.500 άτομα. Σχετικό βίντεο εδώ

Aπεβίωσε o Τζον Ουΐλιαμ που τραγούδησε στην ταινία «Δόκτωρ Ζιβάγκο». Το πραγματικό όνομά του ήταν Ερνέστος Αρμάντ Χις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: