Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Αποκωδικοποίησαν το DNA για τα πορτοκάλια

Μια μεγάλη διεθνής ομάδα επιστημόνων κατάφερε να αποκωδικοποιήσει τον γενετικό κώδικα (DNA) δύο βασικών εσπεριδοειδών, των μανταρινιών κλημεντινών και των γλυκών πορτοκαλιών, ένα σημαντικό βήμα που μελλοντικά μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των διαφόρων ασθενειών, οι οποίες απειλούν τις σχετικές καλλιέργειες.
Είναι η πρώτη φορά που διαβάζεται το γονιδίωμα ενός εσπεριδοειδούς, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ. Το επίτευγμά αυτό, εκτός από την προστασία κατά των ασθενειών, θα βοηθήσει στη βελτίωση της γεύσης και της ποιότητας των φρούτων. Οι ερευνητές στοχεύουν να αξιοποιήσουν τις γενετικές πληροφορίες που αποκόμισαν, για να παράγουν γενετικά τροποποιημένα εσπεριδοειδή, τα οποία θα είναι πιο ανθεκτικά, πιο εύγεστα και πιο θρεπτικά.

Οι περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με το κάπνισμα, ενεργοποιούνται αυτομάτως όταν ένας καπνιστής παρακολουθεί στον κινηματογράφο ή στην τηλεόραση κάποιον άλλο να καπνίζει, ειδικά αν αυτός είναι ένας διάσημος πρωταγωνιστής, σύμφωνα με μια νέα έρευνα αμερικανών νευροεπιστημόνων, η οποία δείχνει, μεταξύ άλλων, πόσο «ύπουλα» αυτά τα ερεθίσματα υποβάλλουν στους ανθρώπους την ανάγκη να καπνίσουν. Έτσι, αν κανείς θέλει να το κόψει, ίσως θα έπρεπε παράλληλα να κόψει, για ένα διάστημα, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο!

Η δραστήρια σεξουαλική ζωή κάνει καλό στην καρδιά, στη μνήμη και στο ανοσοποιητικό σύστημα. Πως όμως θα έχετε καλή και δραστήρια σεξουαλική ζωή; Όπως αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο, μπορείτε να διατηρήσετε τη λίμπιντό σας μέχρι τα βαθιά γεράματα, εύκολα και γρήγορα με... καφέ, φιστίκια, σοκολάτα, στρείδια και άλλα αφροδισιακά. Επίσης, πρόσφατες κλινικές έρευνες έδειξαν επίσης ότι ο κίνδυνος για καρκίνο του προστάτη στους άνδρες μειώνεται με την αύξηση των ερωτικών επαφών.

Ένας σημαντικός αριθμός Αμερικανών χειρουργών, μεγαλύτερος από 6%, σκέφτηκε την αυτοκτονία την περασμένη χρονιά. Αυτό υποστηρίζει έρευνα που κάλυψε χιλιάδες χειρουργούς σε ολόκληρη τη χώρα. Ιδιαίτερα δε ανάμεσα στην ηλικία των 55 με 64 ετών, το ποσοστό τριαπλασιάζεται σε σχέση με το ανάλογο σε εθνικό επίπεδο. Πιθανότερα αίτια για αυτό φέρονται να είναι η ψυχοσωματική εξουθένωση, αλλά και παρελθόντα ιατρικά σφάλματα.

Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε εναντίον αστυνομικού τμήματος στην πόλη Τικρίτ, στα βόρεια του Ιράκ όταν εκατοντάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί για να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε για την πρόσληψη 2.000 νέων αστυνομικών. Τουλάχιστον 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 150 τραυματίστηκαν από την επίθεση. Ο βομβιστής αυτοκτονίας που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά ανατινάχτηκε ανάμεσα στο πλήθος.

Οι κρατούμενοι φυλακής στην πόλη Μπουκαραμάνγκα της Κολομβίας χρησιμοποίησαν ταχυδρομικό περιστέρι για να προμηθεύονται ναρκωτικά. Αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή είδαν το κουρασμένο πουλί και προσπάθησαν να το βοηθήσουν για να πετάξει. Όταν το σήκωσαν διαπίστωσαν ότι στα φτερά του ήταν δεμένα μικρά πακέτα. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κρατούμενοι "στρατολογούν" περιστέρια. Πρόσφατα είχαν εντοπίσει ένα πουλί που μετέφερε κάρτες κινητών τηλεφώνων σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας, στην επαρχία Μπογιάκα.

Ανώτερο δικαστήριο της κομητείας Σάφολκ στη Μασαχουσέτη, ζήτησε να παραστεί ως ένορκος σε υπόθεση μια… γάτα. Οι αρμόδιες αρχές, παρά τις σχετικές διευκρινίσεις που έλαβαν επιμένουν, κρίνουν απαραίτητη και υποχρεωτική την παρουσία της γάτας. «Οφείλει να παρευρεθεί στο δικαστήριο στις 23 Μαρτίου», απάντησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: