Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Άγιος ο Έρωτας

Ολόκληρή μου τη ζωή σε σένα παραδίνω κι ασ' τoυς άλλους να γιορτάζουνε τον Άγιο Βαλεντίνο.
Δεν με χαλάει καθόλου που δεν είναι και σήμερα η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η καρδιά μου και οι σκέψεις μου για σένα δεν ήταν μόνο για χθες, αλλά για κάθε μέρα.
Επειδή υπάρχουν και οι πολέμιοι της χθεσινής μέρας να διευκρινήσω: Ποια γιορτή δεν έχει εμπορευματοποιηθεί και συνεπώς γιατί να μην έχουν οι απανταχού ερωτευμένοι την ευκαιρία να γιορτάσουν κάτι που έτσι κι αλλιώς είναι ξεχωριστό στη ζωή;
Βεβαίως δε χρειάζεται να υπάρχει ο Άγιος για να γιορταστούν και για να συμβούν όλα τα σημερινά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι λίγη επιπλέον «σπίθα» δεν έβλαψε ποτέ καμιά σχέση και κανέναν ερωτευμένο

Ήξερες πως οι αγκαλιές (αγκαλίτσες & γούτσου γούτσου) απαλύνουν στις γυναίκες τον σωματικό πόνο; Κι όμως, Αμερικανοί ψυχολόγοι ισχυρίζονται πως μια ζεστή αγκαλιά ή έστω το κράτημα του χεριού ενός αγαπημένου μας προσώπου μπορεί να μειώσει τον σωματικό πόνο;Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια προξένησαν σε 25 γυναίκες ένα μικρο-καψιματάκι και κατόπιν τους έδειξαν φωτογραφίες συντρόφων τους. Στη συνέχεια οι γυναίκες δήλωσαν ότι η εικόνα του αγαπημένου τους προσώπου λειτούργησε σαν αναισθητικό στον πόνο που ένιωθαν εκείνη την ώρα. Την ίδια επίδραση είχε και το κράτημα του χεριού του συντρόφου τους. Είδες τι κάνει ο σωστός άντρας; Απαλύνει και τον πόνο…

O έρωτας όχι μόνον έχει γεύση, αλλά μοιάζει και με το φαγητό: Αν όλα πάνε καλά, έχει νοστιμιά, γλύκα, ποικιλία. Αν κάτι στραβώσει, γίνεται πικρός και ξινίζει, λίγο ή πολύ. Αν σας λείπει, «πεινάτε» απεγνωσμένα. Κι αλλίμονο αν ο άλλος σας καθίσει στο στομάχι θα σας πέσει βαρύς και αχώνευτος.
Θέλετε απεγνωσμένα κάποιον; Πρέπει να τον «ψήσετε»! Αν δε θέλετε «ορεκτικό», περνάτε κατευθείαν «στο ψητό».
Δεν τον θέλετε; Υπάρχουν κι οι «χυλόπιτες»! Δεν σας θέλει; Βράζετε «στο ζουμί σας»!
Δεν είστε πολύ σίγουροι γι αυτόν; Τον βάζετε «σε σιγανή φωτιά». Και πάει λέγοντας...
Όλο κάτι μαγειρεύετε, λοιπόν. Προσέξτε, όμως, γιατί στην κουζ...ίνα του έρωτα παραμονεύουν κίνδυνοι:
το «ζεμάτισμα», το «κάψιμο», η «συντήρηση» στο ψυγείο κι, ακόμα χειρότερα, η «κατάψυξη». Θα συναντήσετε, ακόμα, κι ανεπιθύμητους συμβιβασμούς, όπως το «ξαναζεσταμένο φαΐ»

Πες το ΣΆΓΑΠΩ με πολλούς τρόπους:Γράψε ένα ρομαντικό γράμμα ή ένα ποίημα για να εκφράσεις όλα τα συναισθήματα σου και ότι αισθάνεται η καρδιά σου. Αν είσαι γυναίκα μπορείς να βάλεις και την «υπογραφή» των χειλιών σου, με ένα βαθύ κόκκινο κραγιόν. Αν είσαι άντρας μπορείς να βάλεις λίγο από το άρωμα σου. Πηγαίντε για ένα δείπνο σε ένα ωραίο εστιατόριο, καθώς το δείπνο είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να εκφράσεις την αγάπη σου. Τα μικρά πράγματα είναι που κάνουν τη διαφορά, αλλά συχνά τα παραμελούμε. Ανακάλυψε μικρές λεπτομέρειες στην καθημερινότητα σας που σας ενώνουν.

Γνωρίζεις ότι ένας στους 5 άντρες εύχεται μέσω sms και ένας στους 10 μέσω mail. Καλή η τεχνολογία και το facebook, αλλά άλλο να το ακούς το σ' αγαπώ.... κι άλλο να το βλέπεις σε μια οθόνη.Έστω κι έτσι όμως ....μην ξεχάσετε αυτούς που αγαπάτε!!!

Όποιος δεν έχει συναντήσει τον έρωτα, δεν έχει συναντήσει κανέναν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: