Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Απέραντο καζίνο η Ελλάδα


Χθες πήγε για ψήφιση στη Βουλή το περιβόητο νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των τυχερών παιγνιδιών. Τι προβλέπει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο;

Τη δυνατότητα να «σπείρουν» σε όλη την ελληνική επικράτεια 30.000 «φρουτάκια», ένα μέρος των οποίων θα διαχειρίζεται ο ΟΠΑΠ και τα υπόλοιπα θα παραχωρηθούν σε μεγάλους επιχειρηματικούς όμιλους.

Μάλιστα, για να πετάξουν απ' έξω τους ανεπιθύμητους μικροτζογαδόρους, έχουν θεσπίσει αυστηρούς όρους για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, καθώς προβλέπεται ότι σε αυτόν θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνον Ανώνυμες Εταιρείες με καταβεβλημένο κεφάλαιο 400.000 ευρώ και προσκόμιση εγγυητικής επιστολής ύψους 200.000.

Για να ξέρουμε γιατί μιλάμε:
Η αγορά του τζόγου, νόμιμου και παράνομου, αντιστοιχεί σε 10 δισ. ευρώ (στοιχεία υπουργείου Οικονομικών). Από τη χρυσοφόρα αυτή πίτα, τη μερίδα του λέοντος τη διεκδικούν φυσικά οι μεγαλοκαρχαρίες, ενώ σημαντικά είναι και τα οφέλη του κράτους, το οποίο προβλέπει ότι το 2011 θα βάλει στα ταμεία του 700 εκατ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από την παραχώρηση των αδειών και τη συμμετοχή στα κέρδη των επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: