Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Παραιτήθηκε ο Ντομινίκ Στρος-Καν (19-05-2011)

Με επίσημη ανακοίνωση του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και της απόπειρας βιασμού κατά 32χρονης καμαριέρας, παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ.
Εν τω μεταξύ νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας υπάλληλος του Sofitel της Νέας Υόρκης βρισκόταν μέσα στη σουίτα του Ντομινίκ Στρος Καν, όταν μπήκε η καμαριέρα που κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η αστυνομία και πηγή προσκείμενη στον ξενοδοχειακό όμιλο.
Η καμαριέρα έφτασε στη σουίτα 2806 του ξενοδοχείου Sofitel στο Μανχάταν και είδε ότι "η πόρτα ήταν μισάνοιχτη", διευκρίνισε αστυνομική πηγή.
Η νέα γυναίκα "έσπρωξε την πόρτα, ένας υπάλληλος έπαιρνε εκείνη τη στιγμή το δίσκο με το πρωινό από τη σουίτα και της είπε ότι μπορεί να καθαρίσει το δωμάτιο", εξήγησε η ίδια πηγή.
Η ίδια στη συνέχεια "έσπρωξε το καροτσάκι της μέσα στη σουίτα και ο άλλος υπάλληλος έφυγε", προσθέτει η πηγή αυτή.

ΜΗΝΥΜΑ του Μπιν Λάντεν μεταθάνατον...
Η Αλ Κάϊντα έχει θέσει σε κυκλοφορία, ένα ηχογραφημένο μήνυμα του πρώην ηγέτη της, στο οποίο ακούγεται ο Οσάμα μπιν Λάντεν να εξαίρει τις επαναστάσεις που σαρώνουν τον Αραβικό κόσμο και καλεί τους οπαδούς του να δημιουργήσουν ο καθένας ξεχωριστά " ένα προσωπικό θάλαμο επιχειρήσεων από όπου θα παρακολουθούν τα γεγονότα αλλά και θα σχεδιάζουν δράσεις ταυτόχρονα, για να βοηθήσουν τους πολίτες στον Αραβικό κόσμο, να αποτινάξουν τα τυρανικά καθεστώτα ".

* ΑΡΩΜΑ γυναίκας...
H 55χρονη Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται ως η πιθανότερη διάδοχος του Στρος Καν. Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι τώρα, τέσσερις από τους δέκα διευθύνοντες του ΔΝΤ ήταν Γάλλοι από το 1946 και μετά.
Αξιοσημέιωτο είναι πως η Christine Lagarde εμπλέκεται σε πολύκροτο σκάνδαλο από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, σε υπόθεση με τον γνωστό επιχειρηματία Bernard Tapie.

* ΜΗ ΤΟΝ βλέπετε με σταυρωμένα χέρια - η φωτό είναι παραπλανητική...
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ (νικητής του Βραβείου Καρ
λομάγνου για το 2011) απείλησε πως θα σταματήσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας εαν η Ελλάδα προχωρήσει σε έστω και ήπια αναδιάρθρωση του χρέους, με επιμήκυνση δηλαδή του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.
ΠΗΓΗ: Γερμανική έκδοση των Financial Times).


Η ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ περίοδος μπροστά μας και...
Το 20% των οχημάτων της πυροσβεστικής βρίσκεται εκτός λειτουργίας, λόγω βλαβών δήλωσε -πριν λίγο- στον ΣΚΑΪ, ο Φίλιππος Παντελάκος, πρόεδρος της ένωσης αξιωματικών πυροσβεστικού σώματος.
Πολλά προβλήματα υπάρχουν και στη Ρόδο:Η Πυροσβεστική λειτουργεί χωρίς επαρκές προσωπικό, σε εγκαταστάσεις με σημαντικά κτηριακά προβλήματα και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα υποστελέχωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αποτελεί ο πυροσβεστικός σταθμός των Απολλώνων, που καλύπτει με τις υπηρεσίες του μια περιοχή που περιλαμβάνει σχεδόν το 80% των δασών του νησιού.


Ήταν μια μέρα σαν σήμερα το 1962...
Η Μέριλιν Μονρόε τραγουδάει αισθησιακά το «Happy Birthday» προς τιμήν του αμερικανού προέδρου Κένεντι στο πάρτι γενέθλιων του. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Η Naomi που γιόρτασε τα 41α γενέθλια της, περπάτησε στην πασαρέλα φορώντας Marchesa, Alexander McQueen και Jil Stuart।

Aυτή τη φορά το έκανε για καλό σκοπό. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν υπέρ της Ιαπωνίας.
Στη φωτό η Naomi Campbell με τον δισεκατομμυριούχο αρραβωνιαστικό της Vladimir Doronin, στις Κάννες.

"Εxtra Dancing" την Πέμπτη 2 Ιουνίου στον ΑΝΤ1...
Οι διαγωνιζόμενοι όλοι μαζί θα χορέψουν στη σκηνή το ίδιο τραγούδι και οι κριτές θα αποκλείουν ένα – ένα τα ζευγάρια, μέχρι να μείνει στη σκηνή το καλύτερο.
Στο ίδιο επεισόδιο θα απολαύσουμε ως quest τις χορευτικές ικανότητες της Τζένης Μπαλατσινού.

* ΕΝΑ βίντεο για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι. Η Ρόδος της μεταπολεμικής περιόδου.

* Η ΣΟΦΙΑ του κόσμου...
Η ζωή είναι λίγη, μην αφήνεις να σου φύγει.
Γλέντα την όσο μπορείς μ' ό,τι λάχει κι ό,τι βρείς.

*Σαν σήμερα το 1919:
Ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα και αρχίζει τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ποντίων. ΒΙΝΤΕΟ

* Σαν σήμερα το 1979: Ο Έρικ Κλάπτον παντρεύεται την πρώην σύζυγο του Τζορτζ Χάρισον, Πάτι Μπόιντ. Είναι η περίφημη «Λάιλα» του ομώνυμου τραγουδιού του. ΒΙΝΤΕΟ

* ΗΤΑΝ μια μέρα σαν κιι αυτή το 1962...
Η Μέριλιν Μονρόε τραγουδάει αισθησιακά το «Happy Birthday» προς τιμήν του αμερικανού προέδρου Κένεντι στο πάρτι γενέθλιων του. ΒΙΝΤΕΟ!

* Σαν σήμερα το 1978:
Οι Dire Straits κυκλοφορούν το πρώτο τους σινγκλ «Sultans of swing», που ηχογραφήθηκε για 120 δολάρια και αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. ΒΙΝΤΕΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: