Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΤΟ ΝΑΤΟ άφησε μετανάστες να πεθάνουν από πείνα

Οι Νατοϊκές δυνάµεις που επιχειρούν στη Λιβύη άφησαν δεκάδες λαθροµετανάστες να πεθάνουν από πείνα και δίψα στα νερά της Μεσογείου.
Το τραγικό συµβάν σηµειώθηκε στα τέλη του περασµένου Μαρτίου, όταν ένα πλοιάριο µε 72 επιβαίνοντες ξεκίνησε από την Τρίπολη για το ιταλικό νησάκι της Λαµπεντούζα, όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφηµερίδα «Γκάρντιαν».

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ το 1956:Ο Μιχαλάκης Καραολής και Ανδρέας Δημητρίου απαγχονίζονται στην Κύπρο από τις αρχές της αγγλικής κατοχής. Λίγες ώρες πριν τους πήραν απ’ τα κελιά με τον εθνικό ύμνο στο στόμα. Δεν τον έψαλλαν μόνοι. Από τα κελιά των άλλων φυλακισμένων η μελωδία αντιγύρισε στ’ αυτιά των δύο Μελλο-Αθάνατων. Μετά το τυπικό, δέσιμο οπισθάγκωνα, θηλιά στο λαιμό, υποχώρηση της καταπακτής, το τσάκισμα του αυχένα. Στα 23 του ο Μιχαλάκης, στα 22 ο Αντρέας. Η αγγλική δυναστεία πίστεψε ότι με τον απαγχονισμό θα εκφοβίσει τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ και ότι ο κυπριακός Ελληνισμός, θα αποστραφεί την απελευθερωτική προσπάθεια. Συνέβη το αντίθετο. Ο λαός μίσησε τους Άγγλους και πύκνωσε το κίνημα της ΕΟΚΑ. Στην Ελλάδα η κραυγή «Ένωση-Ένωση» δόνησε την χώρα. Βιαιότατες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ατόμων και τον τραυματισμό υπερδιακοσίων....Ηθικό δίδαγμα: Κάποτε οι Έλληνες πίστευαν πως οι ψυχές δεν φυλακίζονται. Όσο για τους Εγγλέζους αποικιοκράτες; Πάντα ήσαν αδίστακτοι. Ρούφηξαν αίμα όπου απλώθηκαν. Το έζησαν καλά οι Ινδοί, οι Αργεντινοί, και πλείστοι άλλοι, που υπέφεραν από την αρπάγη τους.

O ΙTAΛΟΣ σχεδιαστής μόδας Giorgio Armani, σχεδίασε μια σειρά από άμφια για έναν επίσκοπο, με αφορμή τα εγκαίνια μιας καινούργιας εκκλησίας στο μικροσκοπικό νησάκι Pantelleria, το οποίο ο διάσημος σχεδιαστής έχει επιλέξει εδώ και χρόνια σαν τόπο διακοπών του. Φορώντας λοιπόν την επίσημη μήτρα, ο Monsignor Domenico Mogavero, εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες, φορώντας το επίσημο ένδυμα λειτουργίας.Μια «ρόμπα» σε αχνό πράσινο χρώμα με κεντημένα σύμβολα από το νησί, όπως αστερίες, αχιβάδες και κλαδάκια ελιάς. «Δεν έχει να κάνει με την προσπάθεια να είσαι στη μόδα», δικαιολογήθηκε ο Επίσκοπος.Θυμίζω πως παλιότερα στον Πάπα Βενέδικτο, του κόλλησαν το παρατσούκλι “the Prada Pope”, όταν εμφανίστηκε φορώντας ένα ζευγάρι κόκκινα δερμάτινα παπούτσια, τα οποία έφεραν την υπογραφή του διάσημου ιταλικού οίκου Prada.

"Η Ελλάδα δεν μπ
ορεί να πληρώσει το χρέος της στην Τουρκία”! Αυτός είναι ο τίτλος της εφημερίδας Σαμπάχ. Από που κι ως που χρωστάμε και στους Τούρκους; Όπως γράφει η εφημερίδα ” η Τουρκική εταιρεία αερίου BOTAŞ, επί 9 μήνες συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για την αποπληρωμή του χρέους με την Ελλάδα και σε περίπτωση μη καταβολής του, σχεδιάζει να αποταθεί στη διεθνή διαιτησία”. Η τουρκική εφημερίδα τονίζει πως το χρέος προέκυψε απο την αγορά φυσικού αερίου απο το Αζερμπαϊτζάν.

ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ μόνο ξηρούς καρπούς που είχε μαζί της κατάφερε να επιζήσει µια Καναδή που παγιδεύτηκε επί επτά εβδοµάδες στην χιονισμένη ερηµιά της Νεβάδα, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε κόλλησε στη λάσπη. Όπως ανακοινώθηκε είναι καλά στην υγεία, αλλά έχει χάσει περισσότερα από 10 κιλά. Οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν τον σύζυγό της, ο οποίος έφυγε πεζός, µε ένα φορητό GPS, προκειµένου να βρει βοήθεια.

ΣΕ ΚΩΜΑΤΩΔΗκατάσταση, λόγω υπερβολικής χρήσης αλκοόλ μεταφέρθηκε 13χρονη στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Είχε προηγηθεί διασκέδαση σε νυκτερινό κατάστημα στο Φαληράκι. Επιπλέον έγινε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση της από δύο άνδρες, οι οποίοι αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.



Ο Πάπας χθες πήγε στη Βενετία και ανάµεσα στα χριστιανικά µηνύµατα αλληλεγγύης, δεν παρέλειψε να συνδυάσει και το τερπνόν µετά του ωφελίµου. Και τι καλύτερο από µια βόλτα µε γόνδολα στο Μεγάλο Κανάλι; Εδώ, σχετικό βίντεο.

«Μαζί με τους μεγάλους Πατέρες, επωνύμους αγίους, υπάρχουν και άλλοι πολλοί, νέφος ολόκληρο - ανώνυμοι και άγνωστοι - που έχουν την ίδια χάρη, αν και δεν ακούστηκε η φωνή τους στην αγορά. Δεν έγινε γνωστή η μορφή τους. Εμειναν άγνωστοι από τον κόσμο, από τους δικούς τους, και από τον ίδιο τους τον εαυτό. Γιατί τον θεώρησαν ένα τίποτε. Δεν του έδωσαν ποτέ σημασία. Δεν του βρήκαν κανένα χάρισμα για να το προβάλουν, για να σταθούν στα πόδια τους και να φανούν λίγο. Διάλεξαν τη ζωή της συντριβής, τη διακονία της αγάπης και της προσφοράς μέσα σε μια διάθεση αποκρυβής. Δεν είπαν τίποτα, ίσως ούτε μια φράση. Είπαν όμως πολλά με συμπεριφορά το χαμόγελο, τη συγχωρητικότητά τους. Ετσι, τους αληθινά ταπεινούς και κεχαριτωμένους δεν τους γνωρίζεις με την κοσμική σου αίσθηση. Σου ξεφεύγουν, γιατί είναι "ως άνθρωποι μη ελθόντες εις το είναι". Δεν τους υποψιαζόμαστε, τους προσπερνούμε στο δρόμο. Τους αγνοούμε, και αυτή η άγνοια τους ευνοεί. Αγαπούν τη περιφρόνησή μας (ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, μοναχός και πρώην καθηγούμενoς της Ιεράς Μονής Ιβήρων).

Η Ομάδα Φωτογραφίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι" εγκαινιάζει τη πρώτη της έκθεση το Σαββάτο 25 Ιουνίου 2011 στη Στέγη του Συλλόγου। Παράλληλα, στον αύλειο χώρο οι Ομάδες σύγχρονου Χορού και Μπαλέτου θα παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους.

ΣΥΜΦΩΝΑ με δήλωση του στην εφημερίδα Los Angeles Times το ζεύγος Σβατσενέιγκερ αποφάσισε να βάλει τέλος στον γάμο του, ύστερα από 25 χρόνια κοινού βίου. "Ζούμε χωριστά και θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια καλή σχέση οι δύο μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε γονείς των τεσσάρων μας παιδιών και να έχουμε κοινές συναντήσεις μαζί τους. Είναι άλλωστε η πηγή της ζωής για τους δύο μας", ανακοίνωσαν.

Θέλω να πω στους φίλους μου
που ο χωρισμός πληγώνει,
πως τα πικρά τους δάκρυα
τον πάγο δεν τον λιώνει.

Τον έρωτα που έσβησε
...μη τον εκλιπαρούνε,
να τονε διαγράψουνε
κι άλλη φωλιά να βρούνε।

ΑΔΙΑΦΟΡΗ πληροφορία... Ένα πανέμορφο αγοράκι απέκτησαν σήμερα το πρωί ο Γρηγόρης Γκουντάρας και η σύζυγός του Νάταλι Κάκαβα.

Δήλωση της Βουλευτού ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ, μετά τη χθεσινή παρουσία της στη συνεδρίαση της δημοτικής ενότητας Ιαλυσού:
"Aποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη ότι ο «Καλλικράτης» ήταν μια πρόχειρη και φτιαγμένη στο πόδι προσπάθεια για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας. Το χειρότερο όλων ήταν ότι με τον «Καλλικράτη» μεταβιβάσθηκαν στις τοπικές αυτοδιοικήσεις αρμοδιότητες τέτοιες χωρίς να εξασφαλίσει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών ότι θα υπάρξ...ουν τα κατάλληλα μέσα και, βέβαια, οι ανάλογοι πόροι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα στις αρμοδιότητες αυτές οι νεοσύστατοι Δήμοι».

EΠΙΤΕΛΟΥΣ, ας μου πει κάποιος τι πάει καλά σ αυτό τον τόπο; Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών τα έσοδα εμφανίζουν μείωση 9,2% , όταν ο ετήσιος στόχος ήταν αύξηση 8,5% Καλύτερα πάνε οι δαπάνες। Πόσο καλύτερα; Κι αυτές ...αυξάνονται κατά 3,4%.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ τρελάθηκε...Σε λειτουργία από σήμερα το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν, όπως ανακοίνωσε η ρωσική κατασκευάστρια εταιρεία Atomstroyexport.

ΜΗΝΥΜΑ φίλου: Ο Παπαθανασίου μας έκαψε, ο Παπανδρέου μας εκτέλεσε, ο Παπακωνσταντίνου μας έθαψε! Τελικά θα πάμε ...αδιάβαστοι με τόσους "παπάδες" που μαζεύτηκαν!

ΕΛΛΑΔΑ και πάλι Ελλάδα... Όποιος φεύγει από την παραλία και ξεχνάει να βάλει κάτι πάνω του θα το πληρώνει ακριβά. Και όταν λέμε θα το πληρώνει, εννοούμε κυριολεκτικά. Και πιο συγκεκριμένα, 300 ολόκληρα ευρώ. Σύμφωνα με ένα νόμο που εφαρμόζεται στη Βαρκελώνη θα πρέπει κάποιος φεύγοντας από την παραλία να φορέσει μία μπλούζα και ένα παντελόνι. Αυτός ο νόμος δημιουργήθηκε γιατί πολλές νεαρές κοπέλες εντοπίστηκαν να περπατάνε στους δρόμους της Ισπανίας ημίγυμνες, προκαλώντας αναστάτωση στους περαστικούς.
Ακόμη πιο τσουχτερό θα είναι το πρόστιμο για τους γυμνιστές που θα βγαίνουν από τις συγκεκριμένες παραλίες ολόγυμνοι, αφού το χρηματικό ποσό που θα καλούνται να πληρώσουν θα είναι 500 ευρώ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ! Κοσμοπολίτικο και παραδοσιακό. Ταξίδι με το enlefkotv

Δεν υπάρχουν σχόλια: