Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Γιουροβίζιον! Στον τελικό η Ελλάδα (11-05-2011)

Η Ελλάδα πήρε τελικά το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του 56ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον!Χθες βράδυ ο Λούκας Γιώρκας και το τραγούδι «Watch my Dance», με την συμμετοχή του ράπερ Stereo Mike και τους χορευτές που δημιούργησαν μια ελληνική εικόνα στο πλατό της Γιουροβίζιον, κέρδισαν το πρώτο στοίχημα. Στον τελικό του Σαββάτου πέρασαν επίσης οι: Σερβία, Λιθουανία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ελβετία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Ρωσία και Ισλανδία.

ΜΕΤΑ τη “Διωρυγα της Κων/πολης”...
Ο Ερντογάν σήμερα σε συγκέντρωση των ψηφοφόρων του κόμματος του ανακοίνωσε πως θα χτίσει δυο νέες πόλεις. Μια από αυτές θα χτιστεί στην ευρωπαϊκή όχθη της Κωνσταντινούπολης και η δεύτερη πόλη στην ανατολική όχθη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού η πόλη αυτή θα βρίσκεται στις βόρειες ακτές δίπλα στη Μαύρη Θάλασσα και θα έχει πληθυσμό περίπου ενα εκατομμύριο κατοίκους. Εδώ, το σχετικό βίντεο.


***ΔΕΝ είναι χρεοκοπημένη χώρα...«Η αναδιάρθρωση δεν είναι λύση για την Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει τα δομικά προβλήματα της οικονομίας της και να μπορέσει να θέσει υπό έλεγχο τα ελλείμματα». (Juergen Stark, οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας).

***ΕΝΝΕΑ καταστήματα μέσα σε μισή ώρα κατάφερε να "χτυπήσει" ένας νεαρός επαγγελματίας οπλίτης στις Φέρες του Έβρου.Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Φερών κατάφεραν να τον εντοπίσουν, πριν προλάβει να επιστρέψει στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε και πάνω του βρήκαν ένα αγροτικό εργαλείο, με το οποίο προσπαθούσε να παραβιάσει τις πόρτες των καταστημάτων.

***ΣΤΕΛΕΧΗ του «Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP)», της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας επισκέφθηκαν σήμερα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι ( αναμνηστική φωτό).
Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια των εξορμήσεων των πολιτικών εν όψει των βουλευτικών εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν τον προσεχή Ιούνιο.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν ο Πατριάρχης εξέφρασε κάποιο παράπονο ο εκ των Αντιπροέδρων της παράταξης Osman Korutürk απάντησε ότι ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο και συμπλήρωσε ότι αυτά είναι θέματα και δικαιώματα που πρέπει να επιλυθούν στο πλαίσιο της Συνθήκης της Λωζάνης.

***ΜΕΡΚΕΛ και ΜΠΑΡΟΖΟ αποφασίζουν για την Ελλάδα... Η ελληνική οικονομία και το ενδεχόμενο παροχής νέας στήριξης από τις χώρες της ευρωζώνης, προκειμένου να καλυφθούν οι δανειακές ανάγκες του 2012, θα είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα συζητήσουν στο Βερολίνο με την Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ (φωτό), ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σήμερα και ο Πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπει αύριο το βράδυ. Οι συναντήσεις αυτές είναι εξαιρετικά σημαντικές, αφενός μεν γιατί η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη τη στάση που θα κρατήσει στο θέμα αυτό και αφετέρου γιατί η Κομισιόν θα κάνει την πρόταση εφόσον υπάρχει νέα στήριξη και ο κ. Βαν Ρόμπει θα δρομολογήσει την υιοθέτησή της στη Σύνοδο Κορυφής (24 Ιουνίου).

***Η ΣΙΚΕΛΙΑ πανηγυρίζει...
Στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της μετά το 1979 βρίσκεται η Παλέρμο, η οποία ολοκλήρωσε στο «Ρέντσο Μπαρμπέρα» αυτό που είχε ξεκινήσει στο «Σαν Σίρο». Οι Σικελοί επιβλήθηκαν με 2-1 της πρωταθλήτριας Μίλαν και πλέον περιμένουν τον αντίπαλό τους στο μεγάλο τελικό, ο οποίος θα προκύψει από την αυριανή αναμέτρηση της Ιντερ με τη Ρόμα, με τους «νερατζούρι» να έχουν επικρατήσει με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στο «Ολίμπικο».

***AΥΞΑΝΟΝΤΑΙ τα κρούσματα...Την περασµένη Πέµπτη, ένα 13χρονο κορίτσι στη Νότια Αφρική έπεσε θύµα βιασµού ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν προς το σχολείο, στην Πρετόρια.
Την Κυριακή του Πάσχα, βρέθηκε άγρια κακοποιηµένο το πτώµα µιας νεαρής κοπέλας.Και οι δύο ήταν λεσβίες και τις σκότωσαν για να «θεραπευτούν».Στη Νότια Αφρική γίνονται περίπου 500.000 βιασμοί κάθε χρόνο.
Στο Κέιπ Τάουν, 31 λεσβίες έχουν δολοφονηθεί την τελευταία δεκαετία και δεκάδες βιάζονται κάθε εβδοµάδα.

***ΠΑΡΑΛΥΟΥΝ σήμερα ξανά ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας από την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει τα εργατικά συνδικάτα για καταδίκη των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλονται.
Στο πλαίσιο των μαζικών κινητοποιήσεων θα πραγματοποιηθούν μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες εργαζομένων. Στην παναπεργία συμμετέχουν εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες και όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς και οι Ενώσεις λειτουργών Μέσων Ενημέρωσης, ενώ οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ... Κατηγορούμενος σε δίκη για διακίνηση ναρκωτικών, που εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, συνελήφθη μέσα στα δικαστήρια (πριν ξεκινήσει η διαδικασία) να έχει στο εσώρουχο του πλαστική συσκευασία, η οποία περιείχε 194 γραμμάρια ηρωίνης!

Μεγάλη νευρικότητα επικρατεί σήμερα στην Ιταλία, ύστερα από πρόβλεψη “συγχωρεμένου” εδώ και χρόνια “επιστήμονα” για σεισμό στις 11 Μαΐου. Οι αρμόδιοι έχουν εκδώσει ανακοινώσεις που συμβουλεύουν τους πολίτες να μην ενδίδουν στον πανικό. Λεπτομέρειες για το θέμα ΕΔΩ!

Ο Αργεντινός οικονομολόγος και ερευνητής του Κέντρου Οικονομικής και Πολιτικής Έρευνας, Alan Cibils μιλά για τις ομοιότητες της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας με τη χώρα του και προτείνει στους Έλληνες έναν εναλλακτικό δρόμο εξόδου από την κρίση.
Όσο αργούν οι Έλληνες να ξεφορτωθούν το ΔΝΤ και να σταματήσουν την αποπληρωμή του χρέους, τα πράγματα θα χειροτερεύουν, τονίζει στο tvxs.gr.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ το 1926, με διαταγή του δικτάτορα Θεόδωρου Πάγκαλου (παππούς του σημερινού αντιπροέδρου της Κυβέρνησης), απαγορεύεται στις γυναίκες να φοράνε κοντή φούστα. Η άκρη του υφάσματος πρέπει να απέχει 30 εκατ। από το έδαφος. Λεπτομέρειες για το θέμα υπάρχουν σ' αυτό το site.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ το 1969: Οι Monty Pythons κάνουν το ντεμπούτο τους। Το BBC μεταδίδει το πρώτο επεισόδιο μιας νέας σατιρικής σειράς: το «Ιπτάμενο Τσίρκο» των Monty Python, που θ' αφήσει εποχή στην ιστορία της μικρής οθόνης। ΟιPythons δημιούργησαν συνολικά 45 επεισόδια, μέσα από τα οποία καυτηρίασαν τη νοοτροπία της βρετανικής ζωής.

ΜΗΝΥΜΑ της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων αύριο... "Πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και στις γνώσεις που πήρατε από του καθηγητές σας. Γονείς και εκπαιδευτικοί να είναι σίγουροι ότι αυτός ο αγώνας των παιδιών έχει και τη δική τους σφραγίδα, καθώς η συμβολή και η συμπαράστασή τους ήταν και είναι ειδικά τώρα καθοριστική. Θα ήθελα να ευχηθώ λοιπόν από καρδιάς καλή επιτυχία στην πρώτη αυτή διεκδίκηση της ζωής σας."

Χθες άνοιξε στην Κωνσταντινούπολη τις πύλες της η 10η Διεθνής Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας «IDEF'11» (χθεσινή φωτό), όπου εκτίθενται αμυντικά συστήματα προηγμένης τεχνολογίας.Στην IDEF’11 εκτίθεται και το πρώτο τουρκικό άρμα μάχης «Altay»Ένα από τα οπλικά συστήματα που προσελκύει το ενδιαφέρον είναι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος «Anka» (Φοίνικας), το οποίο έχει αναπτύξει η ΤΑΙ. Η Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: