Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Aegean, 25% αύξηση της επιβατικής κίνησης εξωτερικού

Eνώ τα συνολικά στοιχεία των ελληνικών αεροδρομίων δίνουν αύξηση 4.8% για το σύνολο των διεθνών αφίξεων στην Ελλάδα όλων των αεροπορικών εταιρειών, η κίνηση της AEGEAN σε επιβάτες διεθνών πτήσεων, σε όλο της το δίκτυο, αυξήθηκε κατά 25%, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Συγκεκριμένα τον μήνα Μάιο, μεταφέρθηκαν 316.066 επιβάτες εξωτερικού από 252,729 τον αντίστοιχο μήνα του 2010, ενώ η συνολική κίνηση του μήνα μαζί με του εσωτερικού διαμορφώθηκε στους 590.196 επιβάτες. Σε κίνηση εξωτερικού τον μήνα Μάιο, η AEGEAN στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει αύξηση 19%, στο Ηράκλειο 17% ενώ στη Ρόδο 70%. Ακόμη και στην Αθήνα όπου παρουσιάζεται μικρή μείωση διεθνών αφίξεων τον Μάιο βάσει των δημοσιευμένων στοιχείων, η AEGEAN παρουσίασε αύξηση 21%.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, δήλωσε:

"Η AEGEAN είναι μία από τις εταιρείες της χώρας μας που έχει την δύναμη και την θέληση να αναλάβει το ρίσκο της ανάπτυξης παρά την κρίση και τις δυσκολίες του περιβάλλοντος. Φυσικά ανάπτυξη σημαίνει εξωστρέφεια και επένδυση στον ελληνικό τουρισμό. Επενδύουμε σε περισσότερες πτήσεις, προς περισσότερους προορισμούς εξωτερικού, συχνά πλέον και με άμεσες συνδέσεις μεγάλων προορισμών του εξωτερικού προς περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να εξυπηρετήσουμε την δραστηριότητα τακτικών και ναυλωμένων πτήσεων, βασίζουμε πλέον το 50% του στόλου μας το καλοκαίρι του 2011 σε αεροδρόμια εκτός Αθήνας, όπως το Ηράκλειο, την Θεσσαλονίκη, την Ρόδο και την Κέρκυρα. Παράλληλα επενδύουμε και στις υποδομές που είναι απαραίτητες για την ποιότητα όπως το καινούργιο lounge της Θεσσαλονίκης. Ο στόχος των 3,5 εκατομμυρίων επιβατών στο δίκτυο εξωτερικού δείχνει πλέον εφικτός».

Υπενθυμίζεται ότι με το πρόγραμμα του καλοκαιριού του 2011 η AEGEAN μεγάλωσε σημαντικά το δίκτυό της με νέες πτήσεις σε προορισμούς της Ρωσίας, της Ιταλίας και του Ισραήλ αλλά και περισσότερες συχνότητες στις αγορές της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και του Βελγίου.
Παράλληλα εγκαινίασε τις συνδέσεις σημαντικών αγορών εξωτερικού όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και την Λάρνακα, δημιουργώντας περισσότερες άμεσες άρα και ποιοτικότερες συνδέσεις.
Με το πρόγραμμα του Καλοκαιριού του 2011 πραγματοποιεί πλέον 35 δρομολόγια εξωτερικού και 24 δρομολόγια εσωτερικού στο δίκτυο των τακτικών της πτήσεων.
Μαζί με τα δρομολόγια ναυλωμένων πτήσεων σε συνεργασία με Tour Operators, η εταιρεία καλύπτει πλέον 121 δρομολόγια εκ των οποίων 97 διεθνή δρομολόγια συνδέοντας άμεσα 9 Ελληνικές πόλεις (Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα, Κω, Σκιάθο, Καλαμάτα και Αθήνα) με 50 και πλέον διαφορετικά αεροδρόμια στην Ευρώπη και τη Μ. Ανατολή.

Λίγα λόγια για την AEGEAN

H AEGEAN, η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία, μετέφερε το 2010, 6,23 εκατομμύρια επιβάτες. Κατά την διάρκεια του θερινού της προγράμματος θα συνδέει 10 ελληνικά αεροδρόμια με 43 αεροδρόμια στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή. Πιο συγκεκριμένα η AEGEAN πραγματοποιεί πλέον 35 δρομολόγια εξωτερικού και 24 δρομολόγια εσωτερικού στο δίκτυο των τακτικών της πτήσεων. Συμπεριλαμβανομένων και των ναυλωμένων πτήσεων (charter) η AEGEAN πραγματοποιεί 121 δρομολόγια, από τα οποία 97 είναι διεθνή και συνδέουν άμεσα 9 Ελληνικές πόλεις (Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα, Κω, Σκιάθο, Καλαμάτα και Αθήνα) με περισσότερα από 50 διαφορετικά αεροδρόμια στην Ευρώπη και τη Μ. Ανατολή.

Από την 30/06/2010 είναι μέλος της ισχυρότερης παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας, της STAR ALLIANCE. Ως μέλος της Star Alliance, οι επιβάτες της μπορούν να έχουν αυξημένη συνδεσιμότητα, σε 1.160 προορισμούς του δικτύου της Star Alliance σε 181 χώρες. Παράλληλα οι κάτοχοι των καρτών Miles & Bonus συλλέγουν και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μίλια τους σε όλους τους προορισμούς των 27 μελών της συμμαχίας. Επιπροσθέτως οι επιβάτες που είναι κάτοχοι της Gold Card έχουν πρόσβαση σε 990 lounges και άλλα προνόμια σε όλο τον κόσμο.

Η AEGEAN προσπαθεί στη δωδεκαετή πορεία της να συνδυάζει σε κάθε βήμα την επιχειρηματική της εξέλιξη με τη συνεισφορά στην ανάπτυξη της χώρας, στην πρόοδο και στην εξέλιξη των ανθρώπων της. Τα τελευταία 10 χρόνια η Aegean και οι επιβάτες της έχουν εισφέρει στα έσοδα του ελληνικού δημοσίου περισσότερα από 1 δις ευρώ. Μόνο το 2010 απέδωσε στο ελληνικό δημόσιο 188 εκ. ευρώ ενώ το 2011 εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει περίπου 200 εκατ. Ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: