Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

«Ηλιοπροστασία» από μελανώματα σε Πάτμο και Λέρο

Η Blue Star Ferries, μέλος της Attica Group, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Μελανώματος «Μελάμπους», διοργάνωσε για τρίτη χρονιά δωρεάν ιατρικές εξετάσεις δερματικών σπίλων (ελιές) και ενημερωτικές ομιλίες που έχουν ως στόχο τους να πληροφορήσουν τους νησιώτες που απολαμβάνουν τον ελληνικό ήλιο σχετικά με την επικινδυνότητα της παρατεταμένης έκθεσης σε αυτόν και τους τρόπους πρόληψης.

Στο νησί της Πάτμου (17–19 Μαΐου), εξετάστηκαν συνολικά 240 άτομα, στη Λέρο (7–9 Ιουνίου) 350 άτομα και ακόμα περισσότεροι ενημερώθηκαν για τους ενδεδειγμένους τρόπους προφύλαξης, που οδηγούν στην ευεργετική πρόσληψη της ηλιακής ακτινοβολίας κι εξαλείφουν τους κινδύνους για την υγεία.

Από το 2008 έως σήμερα το πρόγραμμα «Ηλιοπροστασία» έχει υλοποιηθεί σε συνολικά 10 νησιά του Αιγαίου: Αμοργό, Τήλο, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Δονούσα, Σχοινούσα, Κουφονήσι, Ηρακλειά, Πάτμο και Λέρο.

Ο Όμιλος Attica Group, που εδώ και χρόνια πραγματοποιεί δράσεις με αποδέκτες τις τοπικές κοινωνίες των νησιών, δεσμεύεται να συνεχίσει «το ταξίδι της Ηλιοπροστασίας» και σε άλλα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: