Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Τοποθετήθηκε στα Σκόπια το άγαλμα του Μεγ. Αλεξάνδρου

Απτόητοι οι Σκοπιανοί συνεχίζουν την πρόκληση κατά της χώρας μας ολοκληρώνοντας σήμερα την τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Το ύψος του αγάλματος του Μ.Αλεξάνδρου, έφιππου στον Βουκεφάλα, αγγίζει τα 13 μέτρα και η συναρμολόγηση του έγινε από εξειδικευμένους τεχνίτες του εργαστηρίου “Φερντινάντο Μαρινέλι” από τη Φλωρεντία της Ιταλίας, στο οποίο χυτεύθηκε το άγαλμα.

Η βάση στην οποία τοποθετήθηκε το άγαλμα έχει ύψος 10 μέτρα. Συνολικά η κατασκευή έχει ύψος 23 μέτρα.

Η δαπάνη της όλης κατασκευής ανέρχεται στα 9,4 εκατ.ευρώ.

Τα αποκαλυπτήρια της όλης κατασκευής του αγάλματος, σύμφωνα με τις αρμόδιες δημοτικές αρχές, θα γίνουν, κατά πάσα πιθανότητα, στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα της ανεξαρτησίας της ΠΓΔΜ και συμπλήρωσης 20 χρόνων της ανεξαρτησίας της ΠΓΔΜ.

Με αφορμή τις αναγγελίες για την τοποθέτηση του Μ.Αλεξάνδρου στην πλατεία των Σκοπίων, τόσο ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Επίτροπος Στέφαν Φούλε, όσο και ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τόμας Κάντριμαν, κάλεσαν, τις προηγούμενες ημέρες, την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να αποφύγει ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να θεωρηθούν προκλητικές από την μεριά της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: