Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Το Φεστιβάλ Νάξου 23/7 έως τις 2/9

Η Νάξος ξέρει να εκπέμπει με εκλεκτικές προτάσεις στην ταξιδιωτική μας συχνότητα.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Νάξου έχει και φέτος από τις 23/7 έως τις 2/9 την έκθεση «Φωτογραφίες σε αποσύνθεση» στον ατμοσφαιρικό Πύργο Μπαζαίου, για τα τζαζ σόλο του τρομπετίστα Μάρκους Στοκχάουζεν, την ερμηνεία του Χρήστου Στέργιογλου στο «Παρτάλι», της Γιασεμί Κηλαηδόνη στο «Μαράν Αθά», της Λυδίας Φωτοπούλου ως «Camille Claudel», για τη φεγγαράδα μετά μουσικής στο Ιερό του Διονύσου στα Ύρια.

Υπάρχει ακόμα το Axia International Festival (11-18/8). Στη Χώρα και στο Χαλκί είναι οι μουσικές συμπράξεις ανερχόμενων ονομάτων, όπως Nigel Shore, Keiko McNamara, Hans Limburg, Μαριάννα Ρηγάκη κ.ά..

Σε όλα αυτά προσθέστε εκθέσεις, αλλά και μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το περιβάλλον των Κυκλάδων ανάμεσα στον καθηγητή Χρήστο Ζερεφό και τον Πιερ-Ιβ Κουστό, γιο του διάσημου ωκεανογράφου.

EΔΩ η επίσημη ιστοσελίδα της Νάξου.

Πως να πάτε


Ακτοπλοϊκά η Νάξος συνδέεται με τον Πειραιά και τα υπόλοιπα λιμάνια του Αιγαίου (Πειραιά, Πάρο, Ίο, Σαντορίνη, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι, Δονούσα, Αμοργό, Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Ικαρία, Σάμο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη) με ferry boat και ταχύπλοα (high speed και flying cat).
Από το λιμάνι του Πειραιά, κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, αποπλέουν καθημερινά 6 – 10 πλοία, με προορισμό τη Νάξο. Υπάρχουν πρωινά δρομολόγια (αναχώρηση από Πειραιά 07.25 – 08.00), απογευματινά (αναχώρηση 16.30 – 17.30) και κάποια βραδινά (αναχώρηση 20.00 – 22.00).
Τα συμβατικά πλοία, κάνουν το δρομολόγιο «Πειραιάς – Νάξος» σε 6 ώρες και 20 λεπτά περίπου, τα πλοία της Blue Star Ferries, σε 5 ώρες και 20 λεπτά, ενώ τα high speed σε 3 ώρες και 30 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: