Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Costa Favolosa το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο

Ελληνικά λιμάνια προσέγγισε την περασμένη βδομάδα για πρώτη φορά το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο της Costa Crociere, Costa Favolosa.

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν κατάπλευσε στο Κατάκολο, οι πολίτες της Ηλείας, ξεκίνησαν την εκδήλωση υποδοχής του, με παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων, ενώ ταυτόχρονα προσέφεραν τριαντάφυλλα στους επισκέπτες και παραδοσιακά προϊόντα όπως ελιές, λάδι, καρπούζια κ.λ.π.

Είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο με ιταλική σημαία, μεικτής χωρητικότητας 114,500 τόνων και επιβατικής δυναμικής 3,800 ατόμων, που ναυπηγήθηκε στη Βενετία.

Στα ιταλικά Favolosa σημαίνει πανέμορφο ή σαν από παραμύθι. Το Costa Favolosa χαρακτηρίζεται για την φινέτσα του, για την λατρεία την τέχνη και περιλαμβάνει εγκαταστάσεις σπα και καλλωπισμού, καμπινών και εστιατορίων 6.000 τμ και 18 τμ κινηματογραφικής οθόνης. Επίσης, το πλοίο περιλαμβάνει προσομοιωτή πλοήγησης στα 60 μέτρα πάνω από την θάλασσα.

Το Costa Favolosa μήκους 290,2 μέτρων είναι το 15ο πλοίο της εταιρείας και το μόνο με ιταλική σημαία, το οποίο χαρακτηρίζεται ως το καμάρι της Ιταλίας. Περί τους 3.000 εργάτες και 7.000 εργάτες συμπληρωματικών δραστηριοτήτων απασχολήθηκαν για την κατασκευή του πλοίου. Επίσης, περί τις 500 ιταλικές εταιρείες συνέβαλαν στην κατασκευή του. Το κόστος άγγιξε τα 510 εκατ. ευρώ.

Το Costa Favolosa είναι το τελευταίο από τα εννιά κρουαζιερόπλοια της Costa Cruises, που παραγγέλθηκαν στα ναυπηγεία της εταιρείας Fincantieri και ξεκίνησαν να κατασκευάζονται από το 2003. Το τελευταίο από αυτά θα παραδοθεί την άνοιξη του 2012 με την επωνυμία Costa Fascinosa.

Τα νέα πλοία της οικογένειας Costa αποτελούν επέκταση της εταιρείας Costa Crociere S.p.A., ενώ συνολικά από το 2000 έως το 2013 θα διαθέσει στόλο της τάξεως των 22 κρουαζιερόπλοιων αξίας 9,6 δισ. ευρώ.

Περισσότερα για το πλοίο ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: