Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Το σκανδάλο «Monicagate»

Σαν σήμερα το 197 γεννήθηκε η Μόνικα Λιουίνσκι η Λεβίνσκι.

Το 1995 -όταν προεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Μπιλ Κλίντον- η Μονικα Λεβίνσκι ( που τοτε ηταν πτυχιούχος Ψυχολόγιας ) μπηκε στον Λευκο Οικο σαν μαθητευόμενη Υπαλληλος.
Εκει γνωριστηκε με τον Προεδρο και αρχισαν οι δυο τους να εχουν ολο και πιό 'Στενές' σχεσεις. Μαλιστα συμφωνα με αναφορές την περιοδο της γνωριμιας τους η Μονικα Λεβίνσκι επισκεπτοταν το γραφειο του Προεδρου των ΗΠΑ φερνωντας του πιτσες.

Το σκάνδαλο Λεβίνσκι ξέσπασε στις 19 Ιανουαρίου 1998. Τοτε μια ιστοσελιδα που εκανε αποκαλύψεις ειχε γραψει για φήμες στους δημοσιογραφικούς κύκλους της Ουάσιγκτον περί σεξουαλικής σχέσης του προέδρου με μια νεαρή μαθητευόμενη, που του έφερνε πίτσες στο Οβάλ Γραφείο. Ο άνθρωπος που αποκαλυψε το σκανδαλο Της 'Σχεσης' της Μονικας Λεβινσκι με τον Προεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον δεν ηταν αλλος απο την κολλητή φίλη της Μονικας μια Γυναίκα με το ονομα Λίντα Τριπ. Η Μονικα εκανε το λάθος και αποκαλυψε τις γαργαλιστικές λεπτομερειες της σχεσης της με τον πρόεδρο στην φιλη της, η οποία μαγνητοφώνησε τις συνομιλίες τους και έδωσε την ιστορία στο περιοδικό «Νewsweek».

Μετα τις αποκαλύψεις - που φυσικά προκαλεσαν σάλο - στις 26 Ιανουαρίου 1998 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ κλίντον σε απευθείας τηλεοπτική συνέντευξη από τον Λευκό Οίκο, αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σεξουαλική σχέση με τη μαθητευόμενη υπάλληλο Μόνικα Λεβίνσκι.

Τον Ιούλιο του 1998 η Μόνικα ομολόγησε στη Δικαιοσύνη ότι είχε «κάποιου είδους» σεξουαλικές σχέσεις με τον πλανητάρχη και παρέδωσε για ανάλυση DNA το τεκμήριο του εγκλήματος, το μπλε φόρεμα με τον λεκέ.

Ο Κλίντον δεν μπορούσε πια να κρυφτεί. Ο προεδρος εμμεσως πλην σαφως τον Αύγουστο του ίδιου ετους παραδεχτηκε την σεξουαλική του σχεση με την Λεβινσκι χρησιμοποιωντας ομως λογοπαίγνια του τύπου «δεν είχα σεξουαλικές σχέσεις με τη... βιβλική έννοια». Ομολόγησε, ότι έκανε στοματικό σεξ και ζήτησε ταπεινά συγνώμη.

Η συζυγος του Μπιλ Κλιντον και πρώτη Κυρία Χιλαρυ Κλιντον αντιμετώπισε το ζήτημα με αξιοπρέπεια και στήριξε τον άντρα της χωρίς περιστροφές. Αν του έδειχνε την πόρτα, οι δημοσκοπήσεις θα στρέφονταν εναντίον του και η πρώτη καθαίρεση Αμερικανού προέδρου στην ιστορία θα ήταν γεγονός. Ολοι παραδέχονται ότι ο Κλίντον επιβίωσε πολιτικά χάρη στη Χίλαρι.

Η Μόνικα Λεβίνσκι μετα το σκανδαλο εμεινε ανύπαντρη και για ενα διαστημα εμεινε μακριά απο την επικαιροτητα. Αργότερα αναζητουσε στην Αγγλία δουλειά, ανάλογη των προσόντων της και τέλος εξέδωσε βιβλίο με τη δική της εκδοχή για το «Μόνικα-γκέιτ», αναζήτησε την τύχη της σε ριάλιτι και τοκ σόου και γενικά προσπάθησε να κάνει καριέρα στον ευρύτερο χώρο του θεάματος.

Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από τότε που λίγο έλειψε το «ανάρμοστο» να ρίξει έναν πλανητάρχη. Κι όμως, η Μόνικα Λεβίνσκι, η πρώην μαθητευόμενη στον Λευκό Οίκο, δεν ξέχασε ποτέ τον λεκέ στο μπλε της φόρεμα, ούτε όμως κι εκείνον που έχει την ευθύνη για το… λέκιασμα.Στα 38 της χρόνια η πέτρα του σκανδάλου «Monicagate» διευθύνει μια επιτυχημένη επιχείρηση, παρουσίασε ένα τηλεοπτικό ριάλιτι και μετακόμισε από την Ουάσινγκτον. Όμως ακόμη δεν βρήκε την αγάπη, όπως αποκάλυψε φίλος της. «Η Μόνικα δεν έχει ξεπεράσει τον Μπιλ Κλίντον και ενδεχομένως να ήθελε να είχε μια δεύτερη ευκαιρία» είπε ο φίλος της στο αμερικανικό περιοδικό «National Enquirer». «Δεν θα υπάρξει ποτέ άλλος άντρας στη ζωή μου που θα μπορούσε να με κάνει τόσο ευτυχισμένη όσο μ' έκανε εκείνος» εξομολογήθηκε η Μόνικα στον φίλο της κι εκείνος στο περιοδικό. Μάλιστα φέρεται πως θα ήταν έτοιμη να πέσει ξανά στην αγκαλιά του πρώην πλανητάρχη, αν είχε την ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: