Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Η Porsche 550, του James Dean, ξανακυκλοφορεί

Η Porsche 550, το θρυλικό αυτοκίνητο του James Dean, θα ξαναβγεί στους δρόμους.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt , ο Matthias Müller ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσουν περίπου 90 αυτοκίνητα παρόμοια με το περίφημο 550 Spyder της δεκαετίας του '50, το οποίο είχε το παρατσούκλι Giant Killer (Ο δολοφόνος των Γιγάντων).

Το νέο "Little Bastard" Porsche θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο και στόχος είναι να πουλήσει τουλάχιστον 200.000 οχήματα μέχρι το 2018.

Μιλάμε για ένα θρυλικό αυτοκίνητο, που το ακολουθεί ένας μύθος.
Πιο συγκεκριμένα μετά το ατύχημα της 30ής Σεπτεμβρίου του 1955 που είχε ο ηθοποιός James Dean και τον οδήγησε στο θάνατο, ο customizer Τζόρτζ Μπάρις αγόρασε το κατεστραμμένο όχημα για $2,500. Όταν έφτασε στο γκαράζ του, η Porsche έπεσε από το φορτηγό χτυπώντας ένα μηχανικό, που έσπασε και τα δύο πόδια του.

Ο Μπάρις που ήταν προληπτικός, άρχισε να υποψιάζεται πως κάτι συμβαίνει με το αυτοκίνητο. Ένα μήνα μετά οι υποψίες του έγιναν βεβαιότητα όταν δύο ψυχίατροι, ο Τρόι Μακχένρι και ο Γουίλιαμ Έσριντ, αγόρασαν ανταλλακτικά από το αυτοκίνητο του Τζέιμς Ντιν και έπαθαν και οι δύο ατύχημα.

Αργότερα οι δύο αποφάσισαν να τρέξουν τα αυτοκίνητά τους (Porsche 550 Spyder, φυσικά) στην πίστα της Pomona στις 24 Οκτωβρίου του 1956. Εκεί ο Μακχένρι (που είχε τον κινητήρα) σκοτώθηκε όταν έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε δέντρο. Το δεύτερο αυτοκίνητο (του Έσριντ, που είχε πάρει το τιμόνι) ανατράπηκε και εκείνος τραυματίσθηκε σοβαρά.

Αρκετά χρόνια μετά όταν ο Έσριντ, συνήλθε είπε πως η ανατροπή έγινε όταν προσπαθώντας να στρίψει έχασε τον έλεγχο, αφού το τιμόνι δεν κινούταν.

Μετά και από αυτά τα περιστατικά ο Μπάρις προσπάθησε να ξεφορτωθεί το αυτοκίνητο και το δάνεισε στην αστυνομία της Καλιφόρνια (California Highway Patrol). Μία ημέρα μετά το γκαράζ της υπηρεσίας κάηκε ολοσχερώς και το μόνο αυτοκίνητο που επέζησε μόνο με μικρές ζημιές ήταν το... «Little Bastard». Όταν τελικά το όχημα χρησιμοποιήθηκε σαν έκθεμα στο Sacramento, έπεσε από το βάθρο και έσπασε το γοφό ενός αστυνομικού.

Επόμενο θύμα ο Τζόρτζ Μπαρκούις, που μετέφερε σε μία έκθεση την... κατάρα και έχασε τη ζωή του όταν η 550 έπεσε από το φορτηγό του.

Η ιστορία τελειώνει το 1960 όταν το φορτηγό που μεταφέρει το «Little Bastard» εξαφανίζεται μυστηριωδώς και από τότε χάθηκαν (για πάντα;) τα ίχνη του.

Περισσότερα για την Porsche ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: