Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Η Αντίπαρος, αντίδοτο στο στρες

Η Αντίπαρος (αρχαία ονομασία Ωλίαρος) βρίσκεταιστην καρδιά των Κυκλάδων.

Έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη χάρη στις φυσικές ομορφιές της, τη γραφικότητα του οικισμούς της και στο σπήλαιο με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Οι παραλίες της, φημίζονται για τη φυσική ομορφιά τους και την καθαρότητά τους. Θα απολαύσετε το μπάνιο σας στη Ψαραλυκή, που είναι η δημοφιλέστερη πλαζ του νησιού, στον Αϊ Γιώργη με τα διάφανα νερά και στο Σωρό με τη δαντελένια ακρογιαλιά. Επίσης, πολύ κοντά στον οικισμού του Κάστρου βρίσκεται ο Σφνέικος Γιαλός και τα Λιβάδια.

Μην παραλείψετε να κάνετε το γύρο του νησιού με τα καραβάκια. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε μερικές από τις "κρυφές" παραλίες του νησιού και να επισκεφθείτε τα νησάκια Δεσποτικό και Σάλιαγκα, τα οποία εκτός από αρχαιολογικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον, διαθέτουν και πανέμορφες παραλίες.

Στην Αντίπαρο θα βαδίσετε στα ίδια σοκάκια με την κυρία Μαριάννα Λάτση, την κόρη της Εριέττα και τον καλό της φίλο Ηλία Ψινάκη.

Προτείνω να φάτε στο λαοφιλές εστιατόριο «Θέα» της Πούντας Πίτα Καισαρείας, ρεβίθια καραμελωμένα, αρνάκι Καππαδοκίας είναι μερικά από τα δημοφιλή πιάτα τα οποία προσφέρει το restaurant με την πολίτικη κουζίνα.

Η πρόσβαση από την Πάρο είναι εύκολη, 30 λεπτά με το καραβάκι από την Παροικιά και 6 λεπτά με το ferry - boat από την Πούντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: