Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

"Τα καράβια του Αιγαίου να μη μεταφέρουν εργαλεία πολέμου"

Την Ίμβρο επισκέφθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, ο πρώτος πολιτικός επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας που επισκέπτεται το μαρτυρικό και πολύπαθο αιγαιοπελαγίτικο νησί.

Στην προσφώνηση του ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δύσκολες στιγμές που βίωσαν οι Ίμβριοι.

«Είμεθα, κ. Υπουργέ, άνθρωποι φιλήσυχοι, φιλειρηνικοί και νομοταγείς, γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι αδίκως πληρώσαμε εμείς για σφάλματα και παραλείψεις άλλων. Εμείς μόνο λαϊκό πολιτισμό δημιουργήσαμε δια μέσου των αιώνων, καλλιεργώντας οι Ίμβριοι την ελιά και οι Τενέδιοι το αμπέλι και απλώνοντας χέρι φιλίας και συνεργασίας προς κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

"H επιθυμία για ειρήνη και δημιουργική συνεργασία και καλή γειτονία είναι κοινή, την μοιράζονται και την εκφράζουν Τουρκία και Ελλάδα μαζί» ,είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και συμπλήρωσε ότι «το Αιγαίο ημπορεί και πρέπει να γίνει, όχι μόνο με λόγια αλλά με έργα και με σταθερές σεβαστές εκατέρωθεν, θάλασσα που θα ενώνει τους δύο λαούς και τα καράβια που θα διασχίζουν τα νερά του Αιγαίου να μεταφέρουν όχι εργαλεία πολέμου και καταστροφής αλλά μηνύματα αγάπης και ειρήνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: