Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιοί γεννήθηκαν 24 Σεπτεμβρίου;

1884: ο Τούρκος στρατηγός και πολιτικός Ισμέτ Ινονού, ο οποίος το 1938 διαδέχτηκε στην προεδρία της Τουρκίας τον Κεμάλ Ατατούρκ.

1905: ο Χάουαρντ Χιουζ ο γνωστός για τις εκκεντρικότητες του πολυεκατομμυριούχος ο οποίος υπήρξε αεροπόρος, επιχειρηματίας, κινηματογραφικός παραγωγός και εφευρέτης.

1936: ο μαριονετίστας Τζιμ Χένσον, ο δημιουργός του "Muppet Show".

1941: η Λίντα Ιστμαν Μακάρτνεϊ, τραγουδίστρια και υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των ζώων, σύζυγος του θρυλικού "σκαθαριού" Πολ Μακάρτνεϊ.
1951: σε ένα μικρό χωριό της Ισπανίας, το "τρομερό παιδί" του ισπανικού σινεμά, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ.

1962: η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Νία Βαρντάλος, δημιουργός της ταινίας "Γάμος αλά Ελληνικά".

Η μεγάλη κυρία του θέατρου και του κινηματογράφου Βούλα Ζουμπουλάκη, ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδόπουλος και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής (φωτό). Είναι ο δραστήριος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας που πρόσφατα διαγράφτηκε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ γιατί διαφώνησε με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Tο 1961 έχασε το φως του από έκρηξη εγκαταλελειμμένης χειροβομβίδας.

Από τα αγαπημένα μου facebookόπουλα θα σβήσουν σήμερα κεράκια:
η γλυκειά και αεικίνητη νοσηλεύτρια Dimitra Chalkidou, η Maria Valsamidou, η Panagiota Kougiou, η Yolanda Koutsoukou το κορίτσι που μοιράζει κέρδη στο Καζίνο και η δραστήρια Σοφία Θεολογίτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: