Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιοί γιορτάζουν 25 Σεπτεμβρίου;

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουν:
Η Ευφροσύνη, η Φροσύνη, η Φρόσω και η Φροσούλα.

Δίδυμα γενέθλια σήμερα για δυο πολύ μεγάλα ονόματα του Χόλλυγουντ:
τον Μάϊκλ Ντάγκλας που κλείνει τα 68 και την Ουαλή σύζυγό του Κάθριν- Ζέτα Τζόουνς (φωτό), η ενσάρκωση της ιδανικής γυναίκα που σβήνει 42 κεράκια. Είναι η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει ύψος 1.73. Σύμφωνα με φήμες, τους πρώτους εννιά μήνες της σχέσης της με τον Μάικλ Ντάγκλας, δεν τον άφηνε να τη φιλήσει. Έχει παραδεχτεί ότι δεν ξέρει να μαγειρεύει. Το 2002, κέρδισε Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο μιούζικαλ «Chicago». Έχει δηλώσει ότι για να πετύχει ένας γάμος πρέπει ο κάθε ένας να έχει το δικό του… μπάνιο. Κατοικεί μαζί με την οικογένειά της στις Βερμούδες.

Μαζί τους έχουν γενέθλια τα facebookόπουλα:
Alexia Stamatiadi, Christina Natsika, Katerina Grigora, Lamprini Agorou, Rena Renaki, Seva Papathanasaki και ο πολιτευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης.

Και μη ξεχνάτε:
Σαν σήμερα έφυγαν από τη ζωή:
Το 1849.... Ταπεινωμένος από το μοναρχικό καθεστώς του Οθωνα πεθαίνει στον Πειραιά ο Νικηταράς, από τους πολέμαρχους της Επανάστασης του ‘21. Η κυβέρνηση, φοβούμενη ότι επεδίωκε να εγκαταστήσει στον θρόνο κάποιον Ρώσο πρίγκιπα, τον είχε συλλάβει το 1839 και τον καταδίκασε, αν και παντελώς αθώο, σε ενάμιση χρόνο φυλάκιση. Κλείστηκε στις φυλακές της Αίγινας. Οταν αποφυλακίστηκε ήταν σχεδόν τυφλός.

Την ίδια χρονιά πέθανε ο γνωστός συνθέτης, Γιόχαν Στράους, πατηρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: