Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιοί γιορτάζουν 4 Σεπτεμβρίου

Θυμηθείτε κι ευχηθείτε...

Σήμερα γιορτάζουν: Ερμιόνη, Ερμίνα, Μωϋσής, Μωϋσία, Ροζαλία, Ρόζα, Ωκεανία, Ωκεανή, Ωκεανός.

Επίσης, έχουν γενέθλια:
Ο Δημήτρης Τσοβόλας, οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Ρίζος και Γιώργος Λιάνης (και οι τρεις κλείνουν τα 69), ο άσος του πόλο Δημήτρης Μάζης που κλείνει τα 35 και η Θωμαή Δαγκλή- Βρακατσέλη (πρωταγωνίστρια στο σκάνδαλο του θανάτου του Γιάννη Βαρθολομαίου, διοικητή του ΙΚΑ), που κλείενι τα 52.

Και μη ξεχνάτε, μια μέρα σαν κι αυτή γεννήθηκαν:
- Το 1530: Ιβάν ο Τρομερός, τσάρος της Ρωσίας.

- Το 1768: ο Γάλλος ιδρυτής του κινήματος του γαλλικού ρομαντισμού Φρανσουά Ρενέ Σατομπριάν, πιο γνωστός στην Ελλάδα ως Σατωβριάνδος, συγγραφέας, πολιτικός, διπλωμάτης και φιλέλληνας.

- Το 1824: ο Αντόν Μπρούκνερ, Αυστριακός συνθέτης με έμφαση στη συμφωνική μουσική.

- Το 1945: ο Ιρλανδός τραγουδιστής και στιχουργός Βαν Μόρισον.

- Το 1945: στη Νέα Υόρκη ο Ισραηλοαμερικανός βιρτουόζος του βιολιού Άιτζακ Πέρλμαν του οποίου η ερμηνεία ακούγεται σε γνωστά μελωδικά θέματα, κινηματογραφικών ταινιών, μεταξύ αυτών το "Σινεμά ο Παράδεισος" ή η "Λίστα του Σίντλερ".

Τέλος, μαζί με την Αμερικανίδα τραγουδίστρια της R&B Μπιγιονσέ (φωτό), που κλείνει τα 30, έχουν γενέθλια τα αγαπημένα facebookόπουλα:

Afroditi Ipsilanti, Ahilleas Fotinos, Christoforos Katris, Dimitrios Rousakis, Iliana Baglatzi, Lili Fragaki, Lisandros Paspalakis, Mina Papastergiou, Nina Nikolopoulou, Pernaris George και η Σταματία Στεργενάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: