Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Μεθοδεύουν έξοδο της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν

Η Ελλάδα κινδυνεύει να βγει, έστω προσωρινά, από τη ζώνη ελεύθερης διέλευσης Σένγκεν, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Η απειλή των Βρυξελών αποτελεί μέσον άσκησης πίεσης στην Ελλάδα ώστε να απομακρύνει τους παράνομους μετανάστες από την "επικράτεια" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Οι επιτελείς της Ευρωπαϊκής Ενωσης διαπίστωσαν πως από τους 104.000 μετανάστες που εισήλθαν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη διάρκεια του 2010, οι 88.000 έφθασαν μέσω της Ελλάδος. Επιπλέον αναφέρεται ότι από τις αρχές του 2011, 26.000 παράνομοι μετανάστες εισήλθαν στην χώρα μας από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, κατά την περιγραφή προτάσεών της για τη μεταρρύθμιση των κανόνων που διέπουν την ζώνη ελεύθερης διέλευσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να αποκαλύψει αυτό που οι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες ονομάζουν «η ρήτρα της Ελλάδας, έναν όρο που επιτρέπει σε μία χώρα να αποκλειστεί προσωρινά από τη συνθήκη Σένγκεν. Οι συνοριακοί έλεγχοι θα επιβληθούν εκ νέου μεταξύ της χώρας και της υπόλοιπης Ε.Ε., προσθέτει.

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία Σένγκεν του 1995 επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών στο μεγαλύτερο μέρος της Ε.Ε.

Από την ελληνική πλευρά η απάντηση που δόθηκε είναι πως «αντίθετα με ό,τι μνημονεύει το δημοσίευμα δεν έχει εκφρασθεί κανένα παράπονο από τους αξιωματικούς της δύναμης Frontex για προβληματική συνεργασία με τους Ελληνες συναδέλφους τους. Το αντίθετο μάλιστα», τονίζουν.

ΕΔΩ η Συνθήκη Σένγκεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: