Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Κριστίνα Κίρσνερ: Η νέα Εβίτα της Αργεντινής

Η απερχόμενη Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ, 58 ετών, επανεξελέγη με 54,11% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της 23ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που δόθηκαν χθες Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Χήρα του ανθρώπου που έσωσε την Αργεντινή από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, τη θαυμάζουν για το πάθος της και τη συγκρίνουν με την Εβίτα Περόν, για τον δυναμισμό της τη συγκρίνουν με τη Χίλαρυ Κλίντον και για την κομψότητά της με τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Η πρώτη γυναίκα που εξελέγη άμεσα πρόεδρος της Αργεντινής πιστώνεται υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και κοινωνικές παροχές στους μη προνομιούχους, οι οποίοι ανέκαθεν αποτελούσαν την εκλογική πελατεία των περονιστών.

Η πολιτική που ακολουθεί αποτελεί συνέχεια του οικονομικού προγράμματος του συζύγου της και τέως προέδρου Νέστορ Κίρσνερ, ο οποίος ανέλαβε να βγάλει τη χώρα από την κοινωνική και οικονομική κρίση που προκάλεσε η χρεωκοπία του 2001. Αναφερόμενη στον Κίρτσνερ, ο οποίος πέθανε πέρσι, η Φερνάντες υποσχέθηκε να συνεχίσει το έργο του. "Αυτός ο άνδρας που μεταμόρφωσε την Αργεντινή μας καθοδήγησε και μας έδωσε όλα όσα έχουμε και ακόμα περισσότερα. Χωρίς αυτόν, χωρίς την ανδρεία και το κουράγιο του, θα ήταν αδύνατο να φτάσουμε εδώ που είμαστε τώρα" σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: