Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Κουρσεβέλ, η βασίλισσα των Άλπεων

Εκστρατεία ξεκίνησαν οι Αρχές της Κουρσεβέλ, στις γαλλικές Αλπεις, για να καθαρίσει το όνομα της πόλης από τη «ρετσινιά» του τουριστικού προορισμού για ανάλγητους επιδειξιομανείς κροίσους, ιδίως από τη Ρωσία.

Περίπου 5.000 Ρώσοι βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Κουρσεβέλ. Κάποιοι από την ελίτ του νέου χρήματος μπορούν να πληρώνουν ως και 33.000 ευρώ τη βραδιά για ένα σαλέ!

Η Κουρσεβέλ είναι χτισμένη σε 3+1 διαφορετικά επίπεδα, με αυτό που βρίσκεται στα 1.850 υψόμετρο να είναι και η πλέον κοσμοπολίτικη και «τσιμπημένη» επιλογή από τις υπόλοιπες των 1.650 μ., 1.550 μ. και 1.300 μ. (Le Praz), όσο και από αυτές της ευρύτερης περιοχής των Τριών Κοιλάδων (Val Thorens, Les Menuires, Meribel, La Tania).

Η Βασίλισσα των Άλπεων έχει 11 ξενοδοχεία πέντε αστέρων, 26 σαλέ, πολλά από τα οποία νοικιάζονται για 90.000 ευρώ την εβδομάδα, και ρεστοράν με περισσότερα αστέρια Μισελέν ανά κάτοικο από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο! Το πιο ακριβό ξενοδοχείο είναι το «Le Cheval Βlanc», πέντε αστέρων, με προσωπικό 116 ατόμων για 34 δωμάτια. Διαθέτει σπα και εστιατόριο με σεφ τον ευφάνταστο Γιανίκ Αλενό.

Για τους Ελληνες ταξιδιώτες το αεροδρόμιο που εξυπηρετεί είναι της Γενεύης, το οποίο απέχει περί τα 190 χλμ. από την Κουρσεβέλ, 188 χλμ. από την Βαλ ντ' Ισέρ και 100 χλμ. από το Σαμονί. Από το αεροδρόμιο θα φθάσετε και στα τρία χιονοδρομικά κέντρα με πούλμαν, ταξί ή ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, εκτός και αν οργανώσετε το ταξίδι σας με τη βοήθεια κάποιου πρακτορείου οπότε η μεταφορά σας θα περιλαμβάνεται στο πακέτο που θα κλείσετε.
Περισσότερα για την Κούρσεβέλ ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: