Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Βαριά ήττα για τον Πούτιν

Βαριά ήττα δέχθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις εκλογές για τις ανάδειξη των νέων βουλευτών της Δούμας.

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, το κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» υπέστη ισχυρό πλήγμα και μάχεται ακόμα και για να εξασφαλίσει το 50% των ψήφων, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια ήταν θριαμβευτής με απόλυτη πλειοψηφία 64% και με τα δύο τρίτα που του επέτρεπαν να προωθεί και να εγκρίνει, χωρίς αντιδράσεις, αλλαγές στο Σύνταγμα (κατά το δοκούν όπως έχει καταγγείλει η αντιπολίτευση).

Με καταμετρημένο το 70% των ψήφων στην αχανή Ρωσική Δημοκρατία, το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν εξασφαλίζει στη Δούμα, την Κάτω Βουλή, ποσοστό 49,94%. Οι δημοσκοπήσεις εξόδου δεν του δίνουν, πάντως, ποσοστό μεγαλύτερο από το 48%, που μεταφράζεται σε 220 έδρες από τις 315 που κατείχε, σε σύνολο 450 εδρών.

Υ.Γ.
Με καταμετρημένες σχεδόν όλες τις ψήφους, το κόμμα του Πούτιν συγκεντρώνει ποσοστό 49,5% που του δίνει μια ισχνή πλειοψηφία 13 εδρών στη Δούμα.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα κερδίζει 92 έδρες, το κόμμα Δίκαιη Ρωσία 64 και οι Εθνικιστές 56, σύμφωνα με την κατανομή εδρών του αναλογικού εκλογικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: